PrecisionCore

A jövő technológiája

SEBESSÉG

A PrecisionCore nyomtatófej-technológia biztosítja az Epson által nyújtott, elismert minőségű iparágvezető végeredményt és tartósságot, mindezt nagy sebesség mellett. A hüvelykről hüvelykre dolgozó nagy felbontású Epson nyomtatóáramkörök a világ leggyorsabb tintasugaras nyomtatási technológiáját jelentik. A PrecisionCore piezo elemek egyenként közel 50 000 alkalommal képesek tintát fecskendezni másodpercenként.

MINŐSÉG

A PrecisionCore háromszoros fúvókasűrűséggel rendelkezik a szokásos Epson piezo nyomtatófejekhez képest. Ezeknek a fúvókáknak az átmérője körülbelül 20 mikron, és kis, kerek, megismételhető festékcseppeket állítanak elő, amelyek átmérője körülbelül 40 mikron. A pontosan elhelyezett festékcseppek kifejezetten fontosak az éles szöveghez és a finom vonalakhoz.

MEGBÍZHATÓSÁG

A PrecisionCore új rendszert vezet be, amely a piezokristály erejét felhasználva növeli a megbízhatóságot. A piezoelem olyan feszültséget állít elő, amellyel néhány milliszekundum alatt képes észlelni, hogy a tinta fecskendezése rendben történik-e. Az eszköz szinte azonnali öndiagnosztikára képes.

TINTA- ÉS NYOMATHORDOZÓ-RUGALMASSÁG

A PrecisionCore mikromechanikai festékfecskendező elemére nem vonatkozik a hőalapú rendszerekre jellemző anyagkorlát. Színesebb és tartósabb tintaösszetételt biztosít, amely a hőalapú tintasugaras rendszerekhez képest magasabb koncentrációjú színezők és kötőanyagok használatára ad lehetőséget, egyben nyomathordozók szélesebb választékára lesz képes nyomtatni.

SKÁLÁZHATÓSÁG

A PrecisionCore egy, az ipari rendszerek nagy formátumú címkenyomtatóitól az asztali nyomtatókig mindenféle eszköznek megfelelő skálázható technológia. A PrecisionCore nyomtatóáramkörök modularitásuknak köszönhetően soros mozgó nyomtatófejként és rögzített soros konfigurációban is elrendezhetők.

ÁTTÖRŐ PRECISIONCORE-TECHNOLÓGIA

A PrecisionCore nyomtatófej-technológia az Epson történelmének egyik legnagyobb kutatási és fejlesztési befektetésének eredménye, amely a cég mikro elektromechanikus rendszerek (MEMS) gyártására vonatkozó szakértelmét az anyagtudományok legújabb eredményeivel kombinálja.

Hő nélküli technológia, ami átformálja a jövőt

Növelje a termelékenységet, és csökkentse a környezeti terhelést kompromisszumok nélkül.

További információk

FEJLESZTÉSI ÉS GYÁRTÁSI FOLYAMAT

Az Epson nemrég bejelentette két új tintasugaras nyomtatófej-gyártósor elindítását Japánban, amelyek költsége 125 millió euró. Ezek az új gyártósorok lehetővé teszik az új MicroTFP nyomtatóáramkörök és új nyomtatófejek széles választékának gyártását.

VÉKONYLEMEZES PIEZO

A piezokristály elektromos feszültség hatására meghajlik. Ez a mozdulat a meghajtóereje az apró „tintapumpáknak” az Epson nyomtatófejek minden egyes fúvókájában. Általában véve minél vékonyabb a piezoelem, annál jobban hajlik. A MicroTFP megduplázza a piezoműködtető elem hajlítási teljesítményét az eredeti TFP-nyomtatófejhez képest.

MIKRO ELEKTROMECHANIKAI RENDSZEREK

Az MEMS-technológiát a gépjárművek és a mobiltelefonok gyorsulásmérőinek, a merevlemez részeinek és egyéb eszközök előállításához használják. Az MEMS-folyamatok és a fejlett piezo anyagtudomány egyesítésével az Epson megalkotta a mikroszkopikus, nagy teljesítményű működtető elemeket, valamint a nagy pontosságú tintacsatornákat, amelyeknek köszönhetően a tintafecskendezés pontos és gyors.

PRECÍZ ÖSSZESZERELÉS

Ezeket a nyomtatóáramköröket ezután tintatartályokhoz, szűrőkhöz és elektronikához kapcsoljuk, majd végül teljesen automatizált, az Epson korszerű gyártási automatikájával felszerelt összeszerelő-sorokra helyezzük őket, amelyeken emberi beavatkozás szinte egyáltalán nem szükséges.

A hattengelyes skaláris robotok a saját fejlesztésű képfeldolgozással és összeszerelési technológiával együtt biztosítják a tokozott chipszerelvények folyamatos áramlását – ezek alkotják az adott nyomtatófejek platformját.

FÚVÓKAÁLLAPOT-ELEMZÉS

A SurePress L-6034VW az Epson első egymenetes ipari nyomtatója, amely az Epson új PrecisionCore sorosfej-technológiáját alkalmazza. Az új PrecisionCore sorosfej a kulcseleme a SurePress L-6034VW kiváló teljesítményének és megbízhatóságának, valamint alacsony fenntartási és üzemeltetési költségeinek.