A NYOMTATÁS JÖVŐJE
A HŐ NÉLKÜLI TECHNOLÓGIA

Az Epson tintasugaras nyomtatói kevesebb áramot használnak, így energiát spórolnak.

© Jasper Gibson

Hő nélküli technológia

Hiába is tagadnánk, globális klímaválsággal állunk szemben. Ha nem történik változás, hamarosan drasztikus átalakulást fogunk tapasztalni a bolygó ökoszisztémájában. Az egyik, amin mi magunk is változtathatunk, hogy mennyi energiát fogyasztunk.

Ha fosszilis tüzelőanyagok elégetésével termelünk áramot, az jelentős CO2-kibocsátással jár. Itt az ideje, hogy a vállalatok és az egyének is spórolni kezdjenek az energiával, és megújuló forrásokat használjanak. Életbevágó, hogy fenntartható döntéseket hozzunk.

Itt az idő, FÉKEZZÜK MEG A FELMELEGEDÉST! Váltson hő nélküli technológiára az alacsony energiafogyasztás érdekében. A kis változás is sokat számít. Ha a bolygón minden ember változtat valami apróságon, annak óriási hatása lehet. Együtt egyik lapról a másikra megváltoztathatjuk a történetet.

Termékek megtekintése

FÉKEZZÜK MEG A FELMELEGEDÉST!

Az Epson és a National Geographic összefogott, hogy felhívják a figyelmet, milyen jelentősen csökkenthetjük a környezetre gyakorolt hatásunkat, ha nem pazaroljuk a hőt. Ebben a rövid videóban Katey Walter Anthony, a National Geographic felfedezője elmagyarázza, hogy „a hő miképp pusztítja el a permafrosztot. Ha takarékosan bánunk a hővel, sokat tehetünk a környezetünkre gyakorolt káros hatások csökkentéséért. Ha hő nélküli technológiát választunk, csökkenthetjük az energiafogyasztásunkat, az üvegházhatású gázok kibocsátását, valamint lassíthatjuk a permafroszt olvadását az Északi-sarkvidéken.”

© Jasper Gibson

Nyomtatási folyamat összehasonlítása

A lézer- és a tintasugaras nyomtatók kívülről ugyanúgy néznek ki. De a belső az, ami igazán számít. Az Epson hő nélküli technológiája nem igényel hőt a tintakifúvási folyamat során. Ehelyett elektromos impulzust küld a Piezo modulnak, amely ettől előre majd hátra hajlik, így préseli át a tintát a nyomtatófejen.

A hő nélküli technológia előnyei

Növelje a hatékonyságot és csökkentse a környezetre gyakorolt hatást, kompromisszumok nélkül.

Kisebb teljesítményfelvétellel energiát és pénzt takarít meg

Az Epson hő nélküli technológiája akár 83%-kal kevesebb energiát fogyaszt1, mivel nincs szüksége hőre, hogy üzemkész állapotba kerüljön. Mivel a tintasugaras nyomtatóknak nincs fixálóegységük a beégetéshez, ez jelentősen alacsonyabb teljesítményfelvételt eredményez.

Kevesebb pótalkatrész, kisebb környezeti terhelés

A lézernyomtatók általában többféle kellékanyagot alkalmaznak, és több esetben igénylik a henger, az átvivő szíj és a fixálóegység rendszeres cseréjét. A hő nélküli technológiának köszönhetően a tintasugaras nyomtatóinkhoz akár 96%-kal kevesebb kellékanyagra van szükség, mint a lézernyomtatókhoz2.

Spóroljon időt a megbízható, gyors nyomtatással

Az Epson technológiája nem igényel hőt, hogy üzemkész állapotba kerüljön bekapcsoláskor vagy az alvó állapotból történő felébredéskor. Ez azt jelenti, hogy azonnal hozzákezdhet a nyomtatáshoz, így akár 50%-kal gyorsabban kész lehet, mint a lézersugaras nyomtatókkal3.

A kevesebb beavatkozás növeli a termelékenységet

Az Epson tintasugaras nyomtatók hő nélküli felépítése azt jelenti, hogy kevesebb olyan alkatrész van bennük, ami elromolhat, ez pedig csökkenti a szükséges beavatkozások mennyiségét.

Akár 83%-kal alacsonyabb energiafogyasztás a lézernyomtatókhoz képest1
Akár 96%-kal kevesebb kellékanyag a lézernyomtatókhoz képest2
Akár 50%-kal gyorsabb a lézernyomtatókhoz képest3

Fedezze fel a hő nélküli technológia előnyeit

Találjon rá az ideális nyomtatóra nyomtatókeresőnk segítségével.

A termékcsalád megtekintése
WF-C8190DW

Tudja meg, mennyi szén-dioxidot és elektromos áramot takaríthat meg

Független tesztekben az Epson WorkForce Pro modelljei akár 83%-kal kevesebb energiát használtak, mint a lézernyomtatók és lézeres fénymásolók3. Tudja meg, hogy mennyi elektromos áramot és szén-dioxid-kibocsátást takaríthat meg – használja kalkulátorunkat.

További információ

Kapcsolat

Az Epson megoldásaival kapcsolatos további információért adja meg az adatait alább, és az Epson képviselője kapcsolatba lép Önnel.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.

Kérjük, töltse ki ezt a mezőt
Kérjük, töltse ki ezt a mezőt
Kérjük, töltse ki ezt a mezőt
Kérjük, töltse ki ezt a mezőt
Kérjük, töltse ki ezt a mezőt
Szeretnék további információt kapni e-mailben az Epson termékeiről, promócióiról, ajánlatairól és rendezvényeiről.
Megerősítem, hogy elmúltam 16 éves.

További tudnivalók a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról

Környezet

Mindannyiunknak szerepe van a jobb jövő építésében.

További információ

Társadalom

Elkötelezettek vagyunk a biztonságos, legális és fenntartható üzleti tevékenység iránt.

További információ

Etika

Az, hogy innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal örvendeztetjük és lepjük meg ügyfeleinket, csupán a kezdet.

További információ

Környezet

Mindannyiunknak szerepe van a jobb jövő építésében.

További információ

Társadalom

Elkötelezettek vagyunk a biztonságos, legális és fenntartható üzleti tevékenység iránt.

További információ

Etika

Az, hogy innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal örvendeztetjük és lepjük meg ügyfeleinket, csupán a kezdet.

További információ
  1. Az Epson számításai szerint az Epson WorkForce Pro WF-C8190DW 83%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a HP Color LaserJet Enterprise M750dn, az A3-as, színes, egyfunkciós, 21–30ppm nyomtatók szegmensében (IDC, negyedévente megjelenő Hardcopy Peripherals Tracker 2015 negyedik negyedéve és 2019 harmadik negyedéve közti időszakot érintő felmérése alapján (2020 második negyedévben közzétett adatok). A módszertan alapja a „tipikus energiafogyasztás”, amelyet az ENERGY START teszteljárása alapján határoztak és becsültek meg, és éves szinten, kWh mértékegységben adtak meg. Az energiamegtakarítással arányosan számított CO2-megtakarítás, a területenkénti átlagos CO2-kibocsátás/kWh felhasznált villamos energia alapján.
  2. Tárolóhely összehasonlítása az Epson 6000 oldal kinyomtatásához elegendő csomagolt kellékanyagok tárolóhely-követelményeire vonatkozó számításai alapján, a 12 SFP és MFP (3 az 1-ben) nyomtatók esetén, amelyeket az A4-es monokróm lézernyomtatók legkeresettebb 50%-ából választottak ki (a 20 ppm-nél alacsonyabb teljesítményű kategóriában) az IDC világszerte negyedévente megjelenő Hardcopy Peripherals Tracker 2019 második negyedév adatai és a 2017-es pénzügyi év eredményei alapján. A tonercsomagok átlagos méretét az Epson minden modell esetén a toner csomagolásának méretei alapján számította ki, az átlagos kapacitáshoz pedig a gyártó által megadott kapacitást vette alapul (2019 augusztusi adat). A tényleges méret és a szükséges patronok száma a lézernyomtatók modelljeinek megfelelően eltérhet. Az ecotank kellékanyagok feltüntetett kapacitása az Epson számításain alapul, amelyet az ISO/IEC24711 módszertan alapján, ISO/IEC19752 teszttel becsültek meg.
  3. Az Epson számításai alapján, az Epson üzleti tintasugaras nyomtatóinál mért időmegtakarítás az ENERGY STAR-nál jegyzett üzleti lézereszközök átlagos legrövidebb „nyomtatási/másolási munkaidejével” összehasonlítva („előző munka”, „készenléti állapot” vagy „alvó állapot” figyelembevételével), amelyhez hozzáadódik egy átlagos méretű iroda nyomtatási munkáiból fennmaradó oldalak maximális sebességgel történő nyomtatásához szükséges idő, szorozva az éves átlagos nyomtatási feladatok számával, a Keypoint Intelligence szerint. Az IDC lézernyomtatókat érintő globális, negyedévente megjelenő Hardcopy Peripherals Tracker 2016 harmadik negyedéve és 2020 második negyedéve közti időszakot érintő felmérése alapján (2020 második negyedévben közzétett adatok).