Miért érdemes eredeti tintát vásárolni?

Hiszünk abban, hogy a nyomtatás egyfajta partnerkapcsolat. A minőségi nyomtatáshoz nyomtató és tinta egyaránt szükséges. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megértsük a tinták működését, hogy a nyomtatást érintő problémákat elkerülhessük.

Találja meg a nyomtatójának legmegfelelőbb tintát

Mit kell tudni róla?

Ki szeretne még több időt bajlódni a nyomtatójával? Egyszerűen elég, ha működik. Tintáink és nyomtatóink a harmonikus együttműködésre lettek tervezve, és éppen így is működnek, hogy következetes, megbízható teljesítményt garantáljanak, problémák nélkül. Mindez annak köszönhető, hogy összetett kutatásokba, valamint csúcstechnológiás gyárlétesítményekbe fektetünk, és termékeinket szigorú ellenőrzésnek vetjük alá.

Magától értetődő, hogy nem mondhatjuk el ugyanezt azokról a tintákról, amiket nem mi állítottunk elő. Az Epson nem garantálja, hogy az úgynevezett kompatibilis tintapatronok vagy az utángyártott tintapatronok ugyanazt a minőséget képviselik.

Hajlandó vállalni a megbízhatatlan nyomtatási mennyiség és a silány nyomatok kockázatát? Vagy ami még rosszabb, a patronok, esetleg a nyomtató meghibásodásának kockázatát? Az eredeti Epson tintákkal megóvhatja magát a nyomtatást érintő potenciális buktatóktól.

Eredeti tinta
Kompatibilis tinta
Újragyártott tinta
Az Epson kutatásai és fejlesztése nyomán
Az Epson csúcstechnológiás tisztateres létesítményeiben készül
Az Epson által tesztelve és jóváhagyva
Az Epson nyomtatógarancia hatálya alatt

Milyen kockázatokkal jár a nem eredeti tinták használata?

Azt szeretnénk, ha mindig problémamentes nyomtatási élményben lehetne része. Ezért vázoljuk fel azokat a lehetséges problémákat, amelyekkel a nem eredeti tinták használata során szembesülhet.

Képzelje el, hogy ki kell nyomtatnia egy repülőjegyet, és nem sikerül – mert a fúvókák eltömődtek, vagy a nyomtató nem ismeri fel a tintapatront. Vagy ami még rosszabb, a patron már azelőtt használhatatlan volt, mielőtt nekiállt volna a feladat kivitelezésének.

A nem eredeti tintákat nem az Epson tervezte, így nem is tesztelte, ami egyet jelent azzal, hogy a nyomtató oly módon sérülhet meg, amire nem terjed ki a garancia.

A külalak kiemelten fontos, ezért amikor üzleti dokumentumokat vagy tanfolyamokra készült anyagokat nyomtatunk, az utolsó, amivel szembesülni szeretnénk, az az elmosódott, homályos nyomat, csíkokkal és nehezen kivehető részletekkel. Ha pedig archiválni is szeretnénk a dokumentumokat, fontos, hogy figyelembe vegyük a tinták élettartamát.

Az Epson szigorú minőség-ellenőrzési folyamatai garanciát jelentenek arra nézve, hogy megbízható, tiszta és éles nyomatokat kap, de vajon elmondható-e ugyanez a nem eredeti tinták esetén is?

Függetlenül attól, hogy otthonról dolgozik vagy csak a családi élet velejáróinak próbál eleget tenni, biztosak vagyunk benne, hogy jobb dolga is akad, mint a szivárgó tintapatronok utáni takarítás.

Sajnos a nem eredeti tinták nem a mi kutatásaink, fejlesztéseink és tesztelési folyamataink nyomán készülnek. Részünkről hatalmas beruházásokat fektetünk a nyomtatóinkba és tintáinkba, hogy azok megbízhatóan teljesítsenek.

Az alacsonyabb bekerülési költség természetesen vonzó, ám ha hosszú távon mindez egyet jelent a termék meghibásodásával, az a csalódáson felül újabb kiadásokkal is járhat.

Biztos abban, hogy az utángyártott vagy kompatibilis tintapatronok működni fognak? És mi van akkor, ha végül újra kell nyomtatnia dokumentumait időt és költségeket nem kímélve, mivel azok első alkalommal nem sikerültek elég jól? Ráadásul, mivel a nem eredeti tintákért az Epson nem vállal felelősséget, ha károsítják a nyomtatót, a garancia érvénytelenné válhat.

A megoldás

Van egy igazán egyszerű módja annak, hogy biztosítsa a könnyű és állandó eredményt nyújtó nyomtatást – az Epson eredeti, tesztelt és jóváhagyott tintáinak használatával. Hadd magyarázzuk el, mitől lesz olyan különleges az Epson nagy teljesítményű és megbízható tintája.

A nyomtatásnak problémamentesnek és megbízhatónak kell lennie; ez az oka annak, hogy az Epson tintái és patronjai átfogó kutatáson és fejlesztésen mennek keresztül annak érdekében, hogy könnyedén tudjanak együtt dolgozni. Ezen kívül a termelési folyamat minden részét irányítjuk és nyomon követjük csúcstechnológiás létesítményekben, a szigorú ellenőrzés melletti gyártás során.

Ez azt jelenti, hogy nyugodtan hátradőlhet; tintánkat úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen működjön együtt nyomtatójával és kiváló minőségű, megbízható eredményt nyújtson, akár szöveget, akár grafikát nyomtat. Emiatt tízből kilenc eredeti tintát használó kifejezetten elégedett a nyomtatás minőségével1.

Nagyon sok minden járul hozzá a megbízható nyomtató és tintaellátás megalkotásához. Ezért jelentős összegeket fektettünk a kutatásba és fejlesztésbe, és számtalan évet töltöttünk el termelési létesítményeink tökéletesítésével.

Minden egyes patront korszerű, pormentes környezetben gyártottak a meghibásodások elkerülése érdekében. A patron anyagát és kialakítását önmagában gondosan hajtották végre, stabil környezetet biztosítva a tinta számára.

Nem csak a nyomtatók mindennapos használata egyszerű. A nyomtató számára megfelelő tinta kiválasztásának stresszét is megszüntettük. Gyorsan azonosíthatja a megfelelő tintát, a csomagoláson található fotó segítségével. Egyszerűen csak ellenőrizze a felhasználói útmutatót, hogy megtudja milyen fotót kell keresnie. A kompakt EasyMail csomagolást is kifejlesztettük, amely a legtöbb levélszekrényhez illeszkedik, ha a küldemény átvételéhez nincs szükség aláírásra. Ezzel problémamentesen rendelhet online otthonába.

Akár gyakran, akár ritkán szokott nyomtatni, normál és XL méretű patronjaink is vannak, amelyek nyomtatási szükségleteihez igazodnak.

Nincs értelme kidobni az el nem használt tintát. Emiatt közel minden tintánk kapható színenként cserélhető patronokban is, vagyis csak azt a színt kell kicserélnie, amelyet elhasznált. Akár a tinta 30%-át2 megspórolhatja, összehasonlítva a versenytársak háromszínű patronjaival.

Megbízható tintáink a hibás nyomatok valószínűségét is csökkentik, ellenőrzöttek, így számolhat a megadott kapacitással, ezáltal könnyen kiszámíthatja nyomtatási igényeinek költségvetését.

Hogy még tovább csökkentsük kiadásait, XL méretű patronjaink gazdaságos megoldást kínálnak azok számára, akik gyakran nyomtatnak, hiszen több mint kétszer annyi oldal3 nyomtatására elegendő ez a verzió, mint a normál méretű patronok. Ez jelentősen csökkenti az oldalankénti költséget, ezáltal pénzt takaríthat meg.

  1. A kutatást az Epson végezte 2015 decemberében (n=1800). Az Epson nyomtatókat használóktól megkérdeztük; „mennyire elégedett Ön a nyomtatás minőségével az eredeti Epson tintapatronok használata mellett.” Összesen 89,8% pontozta 6 vagy magasabb értékre ezt a kérdést, amely a „nagyon elégedett” válaszlehetőségnek felel meg.
  2. Összehasonlítva a versenytársak (HP és Canon) azonos nyomtató modelljeivel ≤199,99€/£ háromszínű patronokat használ (a GFK adatai alapján, 2015. július). A BLI által, 2015 júliusában elvégzett vizsgálatok. A súlyozást a dokumentumok (87%) és a fényképek (13%) nyomtatására vonatkozóan a TNS Nyomtatási használat & Szemlélet vizsgálatban állapították meg 2013 júniusában. További információkért látogasson el a www.epson.eu/individualinks weboldalra
  3. További információkért látogasson el a www.epson.eu/pageyield weboldalra

Genuine ink

Epson's inks undergo extensive research and development, are manufactured in high-tech and purpose-built facilities, and are rigorously tested. This means that the inks produce high-quality and reliable results. We also care about the environment and ensure we act responsibly - take our cartridge recycling programme for example.

Compatible Ink

A compatible ink cartridge refers to a product that has been entirely produced by a third-party. The word compatible can be misleading as the cartridge and ink has not been created, manufactured, tested or approved by Epson. Compatible inks may be cheaper than genuine Epson inks, but they come without any assurance from Epson. They can be faulty, unreliable, and may not perform as effectively as genuine ink cartridges.

Remanufactured ink

A remanufactured ink cartridge refers to a used, empty Epson ink cartridge that has been remanufactured, refilled and resold by a third party. These cartridges may cost less than genuine inks, but they come without any assurance from Epson. The ink has not been manufactured by Epson and the remanufactu- red cartridge has not been tested or approved by Epson. They're often positioned as an environmentally friendly option, but this is not necessarily the case as they can be faulty, unreliable, and may not perform as effectively as Epson's genuine ink cartridges.

Epson's logo

Our logo is clearly displayed on the pack to help you find our inks in-store. You can feel safe in the knowledge that you’re buying our reliable, easy-to-use, genuine inks when you see our brand.

Pack code and capacity indicator

To suit the frequency of your printing, choose a cartridge size that fits with your needs. Just look for the capacity indicator shown here.

Page yield and compatibility

To plan and budget for your printing needs, check out how many pages the cartridge can print in colour and black on the front of the pack. It also details the printers that the cartridges are compatible with.

Epson colour shifting label

To protect our customers against counterfeit products, Epson works closely with law enforcement officials to help them identify genuine products. As part of this process, we have developed a special colour shifting label to help them identify genuine products. This is located on the exterior of both our in-store and EasyMail packaging.

Pack contents

You can see which colour inks are in the pack and how much you're getting of each. We detail the exact millilitres of the ink so that you have everything you need to make an informed purchase.

Ink family image

Forget needing to remember your printer model; each ink belongs to a family so you only have to look for the family image such as a strawberry, elephant or stag. It makes it quick and easy to find your ink, as you can look for the pack image, rather than a printer model. Check your user guide to find out which ink family you need for your Epson printer.