MIÉRT ÉRDEMES EREDETI TINTÁT VÁSÁROLNI?

Hiszünk abban, hogy a nyomtatás egyfajta partnerkapcsolat. A minőségi nyomtatáshoz nyomtató és tinta egyaránt szükséges. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megértsük a tinták működését, hogy a nyomtatást érintő problémákat elkerülhessük.

EREDETI TINTA

Mit kell tudni róla?

Ki szeretne még több időt bajlódni a nyomtatójával? Egyszerűen elég, ha működik. Tintáink és nyomtatóink a harmonikus együttműködésre lettek tervezve, és éppen így is működnek, hogy következetes, megbízható teljesítményt garantáljanak, problémák nélkül. Mindez annak köszönhető, hogy összetett kutatásokba, valamint csúcstechnológiás gyárlétesítményekbe fektetünk, és termékeinket szigorú ellenőrzésnek vetjük alá.

Magától értetődő, hogy nem mondhatjuk el ugyanezt azokról a tintákról, amiket nem mi állítottunk elő. Az Epson nem garantálja, hogy az úgynevezett kompatibilis tintapatronok vagy az utángyártott tintapatronok ugyanazt a minőséget képviselik.

Hajlandó vállalni a megbízhatatlan nyomtatási mennyiség és a silány nyomatok kockázatát? Vagy ami még rosszabb, a patronok, esetleg a nyomtató meghibásodásának kockázatát? Az eredeti Epson tintákkal megóvhatja magát a nyomtatást érintő potenciális buktatóktól.

Eredeti tintaKompatibilis tintaÚjragyártott tinta
Az Epson kutatásai és fejlesztése nyomán
Az Epson csúcstechnológiás tisztateres létesítményeiben készül
Az Epson által tesztelve és jóváhagyva
Az Epson nyomtatógarancia hatálya alatt

Milyen kockázatokkal jár a nem eredeti tinták használata?

Azt szeretnénk, ha mindig problémamentes nyomtatási élményben lehetne része. Ezért vázoljuk fel azokat a lehetséges problémákat, amelyekkel a nem eredeti tinták használata során szembesülhet.

A nyomtató hibás működése

Képzelje el, hogy ki kell nyomtatnia egy repülőjegyet, és nem sikerül – mert a fúvókák eltömődtek, vagy a nyomtató nem ismeri fel a tintapatront. Vagy ami még rosszabb, a patron már azelőtt használhatatlan volt, mielőtt nekiállt volna a feladat kivitelezésének. A nem eredeti tintákat nem az Epson tervezte, így nem is tesztelte, ami egyet jelent azzal, hogy a nyomtató oly módon sérülhet meg, amire nem terjed ki a garancia.

Silány eredmények

A külalak kiemelten fontos, ezért amikor üzleti dokumentumokat vagy tanfolyamokra készült anyagokat nyomtatunk, az utolsó, amivel szembesülni szeretnénk, az az elmosódott, homályos nyomat, csíkokkal és nehezen kivehető részletekkel. Ha pedig archiválni is szeretnénk a dokumentumokat, fontos, hogy figyelembe vegyük a tinták élettartamát. Az Epson szigorú minőség-ellenőrzési folyamatai garanciát jelentenek arra nézve, hogy megbízható, tiszta és éles nyomatokat kap, de vajon elmondható-e ugyanez a nem eredeti tinták esetén is?

A problémák megoldására fordított idő

Függetlenül attól, hogy otthonról dolgozik vagy csak a családi élet velejáróinak próbál eleget tenni, biztosak vagyunk benne, hogy jobb dolga is akad, mint a szivárgó tintapatronok utáni takarítás. Sajnos a nem eredeti tinták nem a mi kutatásaink, fejlesztéseink és tesztelési folyamataink nyomán készülnek. Részünkről hatalmas beruházásokat fektetünk a nyomtatóinkba és tintáinkba, hogy azok megbízhatóan teljesítsenek.

A gazdaságosság hamis képzete

Az alacsonyabb bekerülési költség természetesen vonzó, ám ha hosszú távon mindez egyet jelent a termék meghibásodásával, az a csalódáson felül újabb kiadásokkal is járhat. Biztos abban, hogy az utángyártott vagy kompatibilis tintapatronok működni fognak? És mi van akkor, ha végül újra kell nyomtatnia dokumentumait időt és költségeket nem kímélve, mivel azok első alkalommal nem sikerültek elég jól? Ráadásul, mivel a nem eredeti tintákért az Epson nem vállal felelősséget, ha károsítják a nyomtatót, a garancia érvénytelenné válhat.

A megoldás

Van egy igazán egyszerű módja annak, hogy biztosítsa a könnyű és állandó eredményt nyújtó nyomtatást – az Epson eredeti, tesztelt és jóváhagyott tintáinak használatával. Hadd magyarázzuk el, mitől lesz olyan különleges az Epson nagy teljesítményű és megbízható tintája.

Az Epson az Epsonnal működik a legjobban

A nyomtatásnak problémamentesnek és megbízhatónak kell lennie; ez az oka annak, hogy az Epson tintái és patronjai átfogó kutatáson és fejlesztésen mennek keresztül annak érdekében, hogy könnyedén tudjanak együtt dolgozni. Ezen kívül a termelési folyamat minden részét irányítjuk és nyomon követjük csúcstechnológiás létesítményekben, a szigorú ellenőrzés melletti gyártás során. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan hátradőlhet; tintánkat úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen működjön együtt nyomtatójával és kiváló minőségű, megbízható eredményt nyújtson, akár szöveget, akár grafikát nyomtat. Emiatt tízből kilenc eredeti tintát használó kifejezetten elégedett a nyomtatás minőségével¹.

Megbízható, kiváló nyomatok

Nagyon sok minden járul hozzá a megbízható nyomtató és tintaellátás megalkotásához. Ezért jelentős összegeket fektettünk a kutatásba és fejlesztésbe, és számtalan évet töltöttünk el termelési létesítményeink tökéletesítésével. Minden egyes patront korszerű, pormentes környezetben gyártottak a meghibásodások elkerülése érdekében. A patron anyagát és kialakítását önmagában gondosan hajtották végre, stabil környezetet biztosítva a tinta számára.

Felhasználóbarát

Nem csak a nyomtatók mindennapos használata egyszerű. A nyomtató számára megfelelő tinta kiválasztásának stresszét is megszüntettük. Gyorsan azonosíthatja a megfelelő tintát, a csomagoláson található fotó segítségével. Egyszerűen csak ellenőrizze a felhasználói útmutatót, hogy megtudja milyen fotót kell keresnie. A kompakt EasyMail csomagolást is kifejlesztettük, amely a legtöbb levélszekrényhez illeszkedik, ha a küldemény átvételéhez nincs szükség aláírásra. Ezzel problémamentesen rendelhet online otthonába. Akár gyakran, akár ritkán szokott nyomtatni, normál és XL méretű patronjaink is vannak, amelyek nyomtatási szükségleteihez igazodnak.

Kedvező ár

Nincs értelme kidobni az el nem használt tintát. Emiatt közel minden tintánk kapható színenként cserélhető patronokban is, vagyis csak azt a színt kell kicserélnie, amelyet elhasznált. Akár a tinta 30%-át ² megspórolhatja, összehasonlítva a versenytársak háromszínű patronjaival. Megbízható tintáink a hibás nyomatok valószínűségét is csökkentik, ellenőrzöttek, így számolhat a megadott kapacitással, ezáltal könnyen kiszámíthatja nyomtatási igényeinek költségvetését. Hogy még tovább csökkentsük kiadásait, XL méretű patronjaink gazdaságos megoldást kínálnak azok számára, akik gyakran nyomtatnak, hiszen több mint kétszer annyi oldal³ nyomtatására elegendő ez a verzió, mint a normál méretű patronok. Ez jelentősen csökkenti az oldalankénti költséget, ezáltal pénzt takaríthat meg.

¹ A kutatást az Epson 2021 januárjában végezte (n=2190). Az Epson nyomtatókat használóktól megkérdeztük: „mennyire elégedett Ön a nyomtatás minőségével az eredeti Epson tintapatronok használata mellett.” Összesen 90,4% adott 6 vagy magasabb pontot erre a kérdésre, amely az „elégedett” vagy a „nagyon elégedett” válaszlehetőségnek felel meg.

² A Keypoint Intelligence által 2022 októberében elvégzett tesztek alapján, az egyenértékű versenytársak (a HP és a Canon) nyomtatómodelljeivel összehasonlítva, három színt tartalmazó tintapatronokat felhasználva, a gyártók webhelye szerint, a 2022. októberi állapotnak megfelelően. A súlyozást a dokumentumok és a fényképek nyomtatására vonatkozóan a 2Europe „Nyomtatási használat & szemlélet” vizsgálatban állapították meg 2019 novemberében.

³ További információkért látogasson el a www.epson.eu/pageyield weboldalra