Jövőkép és stratégia

JÖVŐKÉP ÉS STRATÉGIA

Bevezetés

Mindannyian szerepet játszunk egy jobb jövő építésében. Fenntartható vállalatnak lenni azt jelenti az Epson számára, hogy szervezetünk minden vonatkozására tudatosan odafigyelünk – a legkisebb villanykörtétől a legnagyobb gyárig.

CSR stratégia

Az Epson továbbra is hozzájárul a globális társadalmi problémákkal kapcsolatos tudatosság növeléséhez. Küldetésünk része a bizalom kiépítése innovatív termékek és megoldások megalkotásával, amelyek segítik a helyi közösségek növekedését és jólétét. Folyamatos vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) tevékenységünk segít egy jobb világ létrehozásában, és az Epson vezetői filozófiájának középpontjában áll.

Fenntartható fejlődési célok

A „Világunk átalakítása: a fenntartható fejlődés 2030-as programja” keretrendszer 2015-ben került elfogadásra az ENSZ fenntartható fejlődéssel foglalkozó csúcstalálkozóján, amelyen több mint 150 világvezető vett részt.

Ez a program az emberek, a bolygó és a jólétét szolgáló cselekvési terv, amely egy nyilatkozatot, valamint 17 célt és 169 fenntartható fejlődéssel kapcsolatos célkitűzést tartalmaz.

Mint azt Vezetői filozófiájában is leszögezi, az Epson nélkülözhetetlen vállalattá kíván válni, amely ambíció összhangban áll az Egyesült Nemzetek Szervezete fenntartható fejlődési céljainak (sustainable development goals, SDG-k) az Epson által történő megvalósításával.

Irányítás

Az Epson CSR menedzsment irodája a vállalat elnökének közvetlen beosztottjaként működik. A CSR globális igazgatója a Seiko Epson igazgatótanácsának tagja, és általános felelősséggel és felhatalmazással rendelkezik az Epson Csoport CSR tevékenységeiért.

CSR szervezet

A CSR menedzsment iroda küldetése, hogy népszerűsítse a CSR tevékenységeket az Epson Csoporton belül, és segítsen az Epsont nélkülözhetetlen vállalattá tenni.

Kulcsfontosságú CSR témakörök

Ahhoz, hogy elérjük a Vezetői filozófiánkban megfogalmazott célokat, és nélkülözhetetlen vállalattá váljunk, úgy véljük, fontos a kihívásokat azonosítani és azokat pozitív üzleti tevékenységekkel kezelni.

2017-ben az Epson kiválasztott bizonyos CSR témaköröket, figyelembe véve az ISO 26000 által meghatározott társadalmi problémákat és más forrásokat. Majd értékeltük ezeket mind a saját nézőpontunkból, mind pedig társadalmi nézőpontból, és a legfontosabb témákat rangsoroltuk a „Fő CSR témakörök (lényegesség)” mátrixban. Ismerje meg legfontosabb CSR témaköreinket alább.

FŐ ÜZLETI TEVÉKENYSÉGTÁRSADALMIKÖRNYEZETVÉDELMIIRÁNYÍTÁS
Új termékek és szolgáltatások létrehozása vezető technológiávalTermékminőség és kommunikációEnergia és erőforrások hatékony felhasználásaMegfelelőség
A globális társadalmi trendekhez igazított üzleti műveletekFogyasztói egészség és biztonságKlímaváltozás és globális felmelegedésAz információbiztonság megerősítése
Termelékenység-javítás IKT hasznosításávalA sokszínűség népszerűsítéseHozzájárulás a környezetvédelemhez termékek és szolgáltatások segítségével
Termékek versenyképességeHumánerőforrás-fejlesztés, -felvétel és -megtartás
Stratégiai marketingAz emberi jogok tiszteletben tartása
Ellátási lánc irányítás

Elkötelezettség

A társadalom tagjaként az Epson kompromisszumok nélkül valósítja meg a társadalmilag felelős vállalati magatartást olyan területeken, mint a megfelelőség, az emberi jogok, a környezetvédelmi intézkedések, a munkaerő sokszínűsége és az ellátási lánc irányítása. Komolyan vesszük ezeket és más társadalmi problémákat is, és dolgozunk a megoldásokon. Arra törekszünk, hogy az Epson nélkülözhetetlen vállalattá váljon az etikus vállalati magatartás gyakorlásán keresztül, és hogy központi szerepet vállaljunk egy jobb világ megvalósításában az általunk kínált termékek és szolgáltatások útján.

Jelentéskészítés

Elkötelezettek vagyunk az átláthatóság mellett, és 1999 óta dokumentáljuk CSR tevékenységeinket.

Díjak

Az Epson jobb jövő megteremtése iránti szakadatlan elkötelezettségét Európa-szerte elismerik.

További tudnivalók a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról