AZ EPSON SZEREPE A TÁRSADALOMBAN

TÁRSADALOM

Bevezetés

Elkötelezettek vagyunk a biztonságos, jogszerű és fenntartható üzletmenet mellett, ami a világ minden táján működő beszállítóinkra is kiterjed.

Cselekedeteink révén boldog, egészséges és sokszínű társadalom építéséhez szeretnénk hozzájárulni, amelynek ügyfeleink, alkalmazottaink és befektetőink is büszkén lehetnek részei.

Ellátási lánc

Tisztességes normákat és megfelelő eljárásokat alkalmazunk a beszállítók kiválasztására. Annak érdekében, hogy ez egységes legyen, az alkalmazottaknak és a beszállítóknak be kell tartaniuk alapvető beszerzési szabályzatunkat.

A beszállítónak ki kell töltenie és teljesítenie kell egy olyan értékelés követelményeit, amely a környezetvédelmi aggályokkal, a munkaügyi gyakorlattal, az emberi jogi kérdésekkel, a tisztességes üzleti gyakorlattal és egyebekkel is foglalkozik. Erre még azelőtt sor kerül, hogy bármilyen üzleti tevékenység elkezdődne egy új beszállítóval.

Alkalmazottak

Az Epsonnál tudjuk, mennyire fontos, hogy munkavállalóink élvezetesnek találják a munkahelyi életet, ezért szeretnénk gondoskodni róla, hogy a nálunk végzett munka mind szakmailag kielégítő, mind megfelelően honorált legyen.

Hiszünk abban, hogy egy virágzó vállalat alapjait az elégedett, sokszínű, biztonságban lévő és jól felszerelt munkaerőre lehet építeni. Ezért támogatjuk a munkahelyi sokszínűséget, egészséget és biztonságot, valamint proaktívan képzésekkel segítjük alkalmazottainkat és értékesítési partnereinket.

Társadalmi felelősségvállalás

Az Epson és alkalmazottai világszerte pozitív tevékenységet folytatnak, hogy pozitív változást hozzanak a közösségbe.

Epson UK: segítünk a fiataloknak álmaik megvalósításában

A diákok álláspiacra való felkészítésének elősegítése érdekében az Epson egyesült királyságbeli alkalmazottai a Hemel Hempstead-i Longdean School diákjaival próbainterjúkat készítettek. Minden diáknak be kellett nyújtania egy önéletrajzot, egy próbapályázatot és egy cselekvési tervet az interjúk előtt. Az Epson alkalmazottai visszajelzést adtak és értékelési jelent��seket írtak, hogy segítsenek nekik készségeik fejlesztésében.

Epson Németország: Az UNICEF az Epson technológiáját használja az „Év fotója” nyomtatásához

Az UNICEF Németország az Epson technológiáit használta arra, hogy több mint 1500 kiváló minőségű fotót nyomtasson az UNICEF 2017 „Az év fotója” díjának alkalmából. Az Epson nyomtatta ki és adományozta a képeket mind a zsűrinek, mind a kiállításnak. A képek a gyermekek életkörülményeit örökítették meg a világ minden táján, melyek közül néhány a nehéz helyzetüket és kétségbeesettségüket ábrázolta, mások pedig a boldogságukat és álmaikat emelték ki.

Epson Ibérica: közösségi szolgáltatás a rászoruló gyermekek számára

Az Epson Ibérica (az Epson barcelonai, madridi és lisszaboni irodái) teljes személyzete egy napot távol töltött a szokásos munkától, hogy felújítsa a Cerdanyola del Vallès-i Llar Les Vinyes oktatási tevékenységi központot, amely a környékbeli gyermekek közösségi központjaként szolgál. Az Epson alkalmazottai kifestették a falakat, helyreállították a környezetet, és az egész épületben Epson nyomtatókat és projektorokat adományoztak és telepítettek, hogy támogassák a központot.

Epson Franciaország: fogyatékkal élő alkalmazottak támogatása

Az Epson Franciaország partnerségre lépett az „Association des Paralysés de France” (APF) szervezettel, amely a fogyatékkal élők foglalkoztatását segíti elő. Az APF 2006 óta minden évben fogyatékkal élő dolgozókat küldött az Epsonhoz, hogy értékes munkatapasztalatra tegyenek szert; közülük négyet az Epson teljes munkaidős alkalmazottként fel is vett.

Epson Olaszország: fák ültetése a biodiverzitás helyreállítása és védelme érdekében

Az Epson Olaszország a ReteClima és a Parco Nord Milano szervezetekkel együttműködve egy faültetési expedíciót valósított meg. 220 alkalmazott egy napot kivett a munkából, hogy 350 új növényt és fát ültessenek a parkban.

Epson Németország: gyermekek felvilágosítása az újrahasznosítás fontosságának megértése érdekében

2008 óta az Epson Németország együttműködik a Deutsche Umwelt-Aktion szervezettel, amely környezetvédelmi oktatást biztosít a meerbuschi általános és középiskolás gyermekek számára. 2017 februárjában az Epson és a Deutsche Umwelt-Aktion előadást tartott a „valami újat valami régiből” fogalmáról, bemutatva a gyerekeknek, hogyan oldhatják fel a régi újságokat, és hogyan hasznosíthatják őket újra a barátaik számára készített képeslapok formájában.

További tudnivalók a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról