A VETÍTŐFELÜLET MÉRETE FONTOS SZEMPONT

Az Epson segítségével nagyobb részletességgel több tartalom jeleníthető meg.

VIDEÓ MEGTEKINTÉSE PROSPEKTUS LETÖLTÉSE

Mire figyeljen oda, ha vetítőfelületet vagy megjelenítőt keres?

Amikor az intézménye számára megfelelő vetítőfelület-technológiát keresi, sok tényezőt kell figyelembe vennie. Az első kérdések egyike: projektorra és táblára vagy síkpaneles kijelzőre van szükségem?

Az optimális, megfelelő láthatóságot biztosító megjelenítő kiválasztása kulcsfontosságú a tanárok és a diákok számára egyaránt – a tartalom kiváló minőségű megjelenítésével lehetővé téve, hogy a legtöbbet hozza ki minden órából. Az Epson projektorok egyik előnye, hogy skálázható képméretet tudnak biztosítani, így eltérő méretű helyiségekbe megfelelően illeszthetők.

Az optimális láthatósághoz megfelelő méret

Az első lépés a helyiségnek megfelelő képméret kiválasztása. Ez az egyszerű lépés nagyon fontos: a lenyűgöző előadásoknak a tartalmat jól látható módon kell megjeleníteni, ugyanakkor biztosítani kell az egészségügyi és munkavédelmi szabályok betartását is. A bármilyen méretű helyiséghez alkalmazkodó, skálázható megoldással az Epson projektorok könnyebbé teszik ezt a döntést, mint valaha.

Epson
projektorok
Síkpanel
Méret Képátló Akár 500"-ig méretezhető1 Átlagos interaktív síkpanel 65" – 69"2
Variálható képméret Állítható Rögzített

A minimális képméretre vonatkozó követelmények teljesítése

Az íróasztalnál ülve sem kellemes túl kis méretű képernyőn dolgozni - ez nem tesz jót a szemnek, és a tartalom előállítása is csorbát szenvedhet.

Ugyanebből az okból a tárgyalóhelyiség adottságainak megfelelő méretű vetítőfelületre van szükség – ezért az Epson projektorok olyan méretű vetítőfelületet biztosítanak, amely az asztali monitorok megjelenítési élményre vonatkozó egészségügyi és munkavédelmi szabványok előírásainak megfelelő. (90/270/EEK EU-irányelv – Megjelenítő eszközök).

Az Epson projektorok vetítőfelületének skálázhatósága és funkcionalitása biztosítja, hogy a tartalom nem túl kis méretben, kiváló minőségben és jól láthatóan jelenik meg, figyelembe véve a felülettől való távolságot is. Így mindenki egyenlő lehetőséget kap a közreműködésre és a megosztásra.

Keresse meg a tárgyalóhelyiségnek megfelelő optimális képméretet

Interaktív eszközünk segítségével kiszámíthatja az ideális vetítésifelület-méretet a helyiség méreteinek, elrendezésének és a férőhelyek számának megfelelően.

AZ ELFOGADHATÓ MEGTEKINTÉSI TÁVOLSÁG3 EGY 300" VETÍTŐFELÜLET SZÁMÁRA 14.2m

A böngésző nem támogatja a HTML5 canvas elemet.

HELYISÉG ELRENDEZÉSE

TEREMMÉRETEK (MÉTERBEN) Szélesség:    Hosszúság: Nem támogatott teremméret

FÉRŐHELYEK SZÁMA

84"
50"84"
300"
50"500"

A megoldás kiválasztása

Az optimális képméret meghatározása az átlagos asztali monitor-élmény reprodukcióját jelenti az osztály összes diákja számára, beleértve a felülettől legtávolabb ülőket is.

A Snellen-teszt szerint ahhoz, hogy egy kép kétszer akkora távolságról azonos méretűnek tűnjön, kétszer olyan magasnak, azaz négyszer akkora területűnek kell lennie.

A SZÓRÓLAP LETÖLTÉSE

Optimális együttműködés

Az optimális méretű vetítőfelület-kialakításon túl az Epson projektorokat úgy terveztük, hogy integrálhatók legyenek a meglévő rendszerekbe. Az Epson tárgyalótermi megoldásaival rugalmas, jövőbemutató, dinamikus tárgyalótermet hozhat létre, és egységesítheti a kommunikációt a zökkenőmentes munka biztosítása érdekében, minden eszközön.

Mentés, megosztás és nyomtatás

Vetítés vezeték nélkül mobileszközökről

Jegyzetelés páratlan pontossággal

Együttműködés kiváló minőségű
videokonferencián keresztül

Jól látható minőség

Az Epson projektorok automatikus fényerő-szabályozó funkciója észleli a fényviszonyokat a helyiségben, és ennek megfelelően módosítja a vetítés fényerejét, így a tartalom tisztán, becsillogás nélkül jeleníthető meg.

Éjjel
Nappal

Egyes síkpanelek korlátozott betekintési szöggel rendelkeznek, ezért a tartalom a terem széléről nehezen látható. Az Epson projektorok esetében azonban nincsenek vakfoltok, így a tartalom mindenki számára jól látható.

Síkpanel
Epson projektor

A síkpaneles RGB-kijelzők pixelesek lehetnek, ha közelről nézzük őket hosszabb ideig – például interaktív prezentációk vagy hosszabb közös munka során –, és ezzel erősen fáraszthatják a szemet. A projektorok azonban kevésbé pixelesen jelenítik meg a tartalmakat, és az automatikus fényerő-szabályozással a kép hosszabb ideig is kényelmesen nézhető.

Síkpanel
Epson projektor

Kapcsolat

Az Epson projektorokkal kapcsolatos további információért adja meg az adatait alább, és az Epson képviselője kapcsolatba fog lépni Önnel.

Kérjük, töltse ki ezt a mezőt
Kérjük, töltse ki ezt a mezőt
Kérjük, töltse ki ezt a mezőt
Kérjük, töltse ki ezt a mezőt
Kérjük, töltse ki ezt a mezőt
Kérjük, töltse ki ezt a mezőt
Szeretnék további információt kapni e-mailben az Epson termékeiről, promócióiról, ajánlatairól és rendezvényeiről.
Biztonsági ellenőrzés

Ennek segítségével meggyőződünk arról, hogy Ön egy személy, nem pedig spam.

A csillaggal „*” jelölt mezők kitöltése kötelező

  1. Akár 500" méretű vetítőfelület az Epson fix telepítésű projektoraival
  2. Forrás: Futuresource Q415 – Nyugat-Európa – Vállalati síkpanelek
  3. Az elfogadható megtekintési távolság asztali monitornak megfelelő élményt biztosít a teremben.
    A 80"-nál kisebb kijelzőket 16:9 képarányúnak, a 80"-nál nagyobb kijelzőket 16:10-es képarányúnak tekintjük.

Miért fontos a megjelenítő mérete?

A prezentációk csak akkor kötik le a közönség figyelmét, ha hatékony a vetítés és tisztán látható a kivetített anyag. Fontos, hogy a néző a vetítőfelületen látottakat értékelje, de az is fontos, hogy ne fáradjon el a szeme. Az ideális képméret elérése érdekében alkalmazott tudásunk segítségével minden prezentáció tisztán látható, és a szemnek kellemes élményt nyújt.

Milyen érzés a szemnek?

A kivetítés során biztonságos és szemnek kellemes nézői élmény hozható létre, ha megteremtjük az asztali monitoroknak megfelelő feltételeket. A megjelenítő eszközökhöz készült 90/270/EEK EU-irányelv asztali monitorokhoz készült útmutatói alapján egy kivetített kép megjelenítésének mérete is meghatározható. Ennek segítségével: az asztali számítógépet használók számára ismerős, kellemes élményt hozhat létre, melynek során a kivetített tartalom jól látható, és nem okoz szemfáradtságot. Ne feledje, mindig figyelembe kell vennie, hogy a kivetített kép mérete változik attól függően, hol helyezkedik el egy néző, ezért a legtávolabb lévő személy szempontjából végezze számításait, hogy a legmegfelelőbb képméretet érje el.

Végezze el a tesztet

Hogyan választhatja ki a megfelelő képméretet prezentációja számára? A legtöbb ember ismeri a Snellen-tesztet, amelyet az optikusok látásvizsgálat esetén használnak. A 20/20 látásúaknak 6 méter távolságról látniuk kell a táblázat betűit. A Snellen-teszt szerint ahhoz, hogy egy kép kétszer akkora távolságról azonos méretűnek tűnjön, kétszer olyan magasnak, azaz négyszer akkora területűnek kell lennie. Ezt a tudást alkalmazzuk a projektor képmérete esetén, hogy a néző tisztán lássa a képet.

VÉGEZZE EL A TESZTET

A megoldás kiválasztása

Az optimális képméret meghatározása az átlagos asztali monitor-élmény reprodukcióját jelenti az osztály összes diákja számára, beleértve a felülettől legtávolabb ülőket is.

A Snellen-teszt szerint ahhoz, hogy egy kép kétszer akkora távolságról azonos méretűnek tűnjön, kétszer olyan magasnak, azaz négyszer akkora területűnek kell lennie.

A működés elve

Azért fejlesztettük ezt az eszközt, hogy minden tényező figyelembe vételével segítsünk az ideális képméret meghatározásában. Egyszerűen írja be a terem elrendezését, a közönség számát és a terem méretét. Ezután a csúszkák segítségével beállíthatja a megfelelő képméretet.

A mindig tisztán látható és kellemes megjelenítés érdekében projektorjaink különböző teremméret és közönség igényeire szabhatók, és költséghatékony és jövőbemutató megoldásokat kínálnak a megjelenítési követelmények változása esetén is. A szem számára nehézséget nem okozó megjelenítésű prezentációk pedig jobban lekötik a közönséget, hatékonyabbak és eredményesebbek.

Kapcsolat