Az Epson és a környezet

Az Epson és a környezet

A dokumentumnyomtatási és -gyártási iparág egyik vezető szereplőjeként kötelességünknek érezzük, hogy aktívan részt vegyünk a globális erőforrások felhasználásnak kezelésében. A vállalat környezetvédelmi irányelvei szembeszállnak napjaink kihívásaival annak érdekében, hogy gyermekeink és a magunk jövője szebb legyen.

Environmental Vision 2050

Az első és egyben legegyszerűbb lépés a CO2 kibocsátás csökkentése. Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy Földünk teherbírási kapacitása korlátozott. Az Epson eltökélt célja, hogy 2050-re 90%-kal csökkentse a CO2 kibocsátást a termelés során.

További információ

2025-ös célok

A kitűzött céljainkat nem lehet egy nap alatt elérni. És annak érdekében, hogy ne vesszünk el a cél nagyszerűségében, fontos, hogy azonnali lépéseket is végrehajtsunk , hogy sikeresen elérhessük jövőképünket. További részleteket és információkat teszünk közzé a már végrehajtott lépésekkel kapcsolatban rendszeres időközönként.

További információ

Környezetvédelmi előzmények

A projektek története egy kötelező környezetszennyezés-csökkentési programmal kezdődött, amely négy évtizedig sikeresen futott. A '90-es évek végére az Epson az elért eredményeket az évente kiadott környezeti jelentésben tette közzé. Ezenkívül az új évezred kezdetétől az Epson kiterjesztette tevékenységeit, és aktívan részt vesz újraerdősítési projektekben, az energiaszabályozásban és a zéró kibocsátási programokban egyaránt.

További információ

Globális környezetvédelmi pozicionálási nyilatkozat

Üzenetünk egyszerű, így világszerte mindenki számára érthető: “Jobb termékek egy jobb jövő érdekében”. És mégis, ez a hat egyszerű szó tartalmazza azon nyilatkozatok összességét, amelyek naponta emlékeztetnek minket arra, hogy a legjobbat nyújtsuk vásárlóink, üzleti partnereink és a környezetünk számára.

További információ

Életciklus-szemlélet

Az első vázlattól kezdve az újrahasznosítási folyamatig: Minden termékünk az ökológiailag fenntartható életciklus figyelembevételével lett kifejlesztve. Ez a kulcsstratégia minden környezetbarát termékünk esetében, és ez a stratégia magába foglalja a környezeti hatás csökkentését a gyárkapuinkon túl, vagyis irodájában és otthonában is.

További információ

Új perspektíva

Elkötelezettségünk túlmutat az Epson gyártóüzemeinek kapuin. Erőfeszítéseink már hatással vannak vásárlóink és üzleti partnereink mindennapi munkavégzésére is.

További információ

Termékek

Minden termékünk úgy lett megtervezve, hogy megfeleljen egy ökológiailag fenntartható életciklusnak. Az ökobarát tervezés és az összes ökológiailag fontos termékinformáció közzététele mellett ez tartalmazza a veszélyes anyagok felhasználásának megszüntetését minden termékünk esetében.

További információ

Termelés

Irányelveink fő célja a termékeink gyártási folyamatainak optimalizálása ökológiai szempontok szerint. Különösen fontos számunkra a globális felmelegedés megelőzése, a káros anyag kibocsátás csökkentése és a kémiai összetevők szabályozása. Továbbá, eltökéltek vagyunk olyan kérdésekkel kapcsolatban, mint a szállítói rendszer fejlesztése, egy jól megtervezett víz- és egyéb anyagkezelő rendszer fejlesztése és egy tanúsított környezetkockázati irányítási rendszer felállítása.

További információ

Termékek újrahasznosítása

Termékeink felelősségteljes és hatékony feldolgozása az élettartamuk után fontos szempont vásárlóink és üzleti partnereink számára. A fontosságát mutatja, hogy már a tervezési szakasz is tartalmaz újrahasznosítási stratégiákat. Minden késztermékünk megfelel a WEEE-irányelvnek 2005 óta. A fogyóeszközök, például a tintapatronok esetében felállításra került egy begyűjtő rendszer amely biztosítja, hogy az üres patronok biztonságos módon kerüljenek vissza az Epsonhoz.

További információ

Ökoközösség

Kötelességünknek érezzük, hogy támogatást nyújtsunk és közvetítsük stratégiáinkat a globális közösség számára. Vásárlóinkkal és üzleti partnereinkkel olyan programokat hozunk létre és olyan programokban veszünk részt, amelyek tudatosítják az ökológiai szemléletet és a felelősségvállalást olyan területeken, mint a környezettudatos vállalati szerepvállalás, az ökotechnológiák, az ökokommunikáció vagy az ökonevelés.

További információ

Környezetgazdálkodás

Minden erőfeszítésünk, amely a környezet megőrzésével van kapcsolatban, mélyen gyökerezik általános irányítási filozófiánkban. Ez összhangban van a társadalom azon elvárásával, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat a Földön. Az Epson elkötelezett azon küldetése iránt, hogy megfeleljen ennek az elvárásnak, és megvédje jövőnket. A bevezetett környezetirányítási rendszer és a környezetkockázati irányítási rendszer segítenek abban, hogy elérjük ezeket a célokat.

További információ

Környezetvédelmi Információk

A vállalat társadalmi felelősségvállalásának (CSR) megfelelően az a célunk, hogy olyan értékek biztosításával találjunk megoldást a környezetvédelmi problémákra, amelyek felülmúlják ügyfeleink és a társadalom elvárásait.

További információ