Az Epson Moverio BT-200 okosszemüveg új üzleti lehetőségeket kínál

Az Epson Moverio BT-200 okosszemüveg új üzleti lehetőségeket kínál
Helyzetkép

A Birdorg Kft. 22 éve foglalkozik videokamerás rendszám-azonosító szoftverek és berendezések fejlesztésével és gyártásával. Az Epson Moverio BT-200 megjelenése új üzleti lehetőségeket kínál, ezért a cég megkezdte a MATRIX ANPR szoftverének fejlesztését az okosszemüvegre. A fejlesztési folyamatot elősegítette és megkönnyítette, a készülék kamerája, a WiFi, USB és Bluetooth kapcsolódási lehetőségek, valamint a készülék Android operációs rendszere. Az elkészült szoftver gyors és egyszerű használatot biztosít az okosszemüvegen, ráadásul okostelefonokhoz is csatlakoztatható. A program még hatékonyabban működik az Epson Moverio BT-200 készüléken, mivel a korábbi megoldásoknál sokkal gyorsabb és kényelmesebb felhasználást biztosít.

A Birdorg Kft. 1 db Epson Moverio BT-200 szemüveget vásárolt, amelyre videokamerás rendszám-azonosítást szolgáló szoftvert fejlesztett. A cég közvetítésével további szemüveget vásárolt az EZ Parkolóház Kft. is, amely a Birdorg által fejlesztett szoftver segítségével, a Moverio BT-200 okosszemüveget használva ellenőrzi, hogy a parkoló autók díjfizetési kötelezettségüknek eleget tettek-e.

A BT-200 okosszemüveg előnyei

Az Epson Moverio BT-200 okosszemüvegnek számos előnye van, amely hozzájárul a Birdorg Kft. által létrehozott szoftver sikeréhez. A rendszámfelismerő alkalmazás szemüvegre történő fejlesztésével a hatóságok gyorsabban és kényelmesebben dolgozhatnak: elég csupán egy pillantás a rendszámra a szemüvegben és a kért adatok máris rendelkezésre állnak a felhasználó látóterében. A hatóságok illetékesei így könnyedén kiszűrhetik a lopott, vagy körözött járműveket, ami a korábbi lehetőségekhez képest lényegesen gyorsabb megoldást jelent, hiszen az okosszemüveggel adott idő alatt sokkal több gépjárművet lehet ellenőrizni. Ez a felhasználási mód a parkolóházak és parkoló társaságok számára is előnyös, mivel a leolvasott rendszám alapján a parkolási díj befizetését is ellenőrizhetik.

A felhasználói visszajelzések szerint a konkurens termékekkel összehasonlítva az Epson Moverio BT-200 gyorsabb és egyszerűbb kezelhetőséget biztosít a touch-padnak köszönhetően. A szemüveg Android operációs rendszere megkönnyíti az alkalmazások fejlesztését, a binokuláris lencséinek köszönhetően pedig a felhasználási lehetőségek széles skáláját kínálja. Az Epson Moverio BT-200 üzemideje is magasabb, mint a versenytársaié.