Új, prémium tintasugaras nyomtató a sokoldalú otthoni nyomtatáshoz

Kompakt Wi-Fi készülék a fotózás rajongóinak

Új, prémium tintasugaras nyomtató a sokoldalú otthoni nyomtatáshoz

2014. január 23. – Az Epson nagy sikerű Expression Premium kompakt, tintasugaras nyomtatócsaládjának új funkcióival minden eddiginél sokoldalúbb és könnyebb az otthoni nyomtatás. Az XP-6101 nyomtatót azoknak az egyéni felhasználóknak szánták, akik fotóstehetségüket szeretnék bemutatni egy minden igényt kielégítő Wi-FiTM készülék segítségével, amely nagy sebesség mellett kiváló minőségű, fényes fotók és éles, kristálytiszta szöveges dokumentumok nyomtatására képes.

Az új Epson Creative Print alkalmazás teret ad a kreativitásnak, a felhasználók készíthetnek üdvözlőkártyát, személyre szabhatják a nyomtatásra szánt anyagokat, valamint közvetlenül a Facebookról is nyomtathatnak képeket. Az alkalmazás kompatibilis a Google Cloud Print szolgáltatásával is.

Katharina Zimmermann, az Epson Europe termékmenedzsere elmondta: „Az XP-610 modellt úgy alakítottuk ki, hogy vásárlóink minden igényének megfeleljen, segítségével mindenki hatékonyan használhassa ki fotóstehetségét, és kiváló minőségű fényképeket és dokumentumokat nyomtathasson. Ezt a kompakt nyomtatót kimondottan egyszerű kezelni, és kis helyigényű is – minden, amire egy otthoni felhasználó vágyik.“

A többi Expression Premium sorozatú nyomtatóhoz hasonlóan az XP-610 is rendelkezik az Epson Connect2 funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók fényképeiket és dokumentumaikat egyszerűen és gyorsan nyomtassák ki Wi-Fi segítségével okostelefonról vagy akár táblagépről is. A Wi-Fi DirectTM szolgáltatás még egyszerűbbé teszi a vezeték nélküli eszközökről történő nyomtatást, mert a felhasználóknak nem szükséges vezeték nélküli hálózatra csatlakoztatni az eszközöket.

Az XP-610 használata egyszerű, két elöltöltős papíradagoló tálca könnyíti meg a váltást a fotó méretű és az A4-es nyomtatás között, közvetlenül nyomtathat CD vagy DVD lemezre2 is, a kétoldalas nyomtatás segítségével pedig papírt takaríthat meg a felhasználó.

Az XP-610 készülékre a felhasználók a világ bármely pontjáról nyomtathatnak, ehhez elég elküldeni e-mailben a dokumentumokat és fényképeket a nyomtatónak, a Scan-to-Cloud szolgáltatás pedig lehetőséget nyújt a dokumentumok közvetlen beolvasására és mentésére a felhőalapú szolgáltatásokba.

Az XP-610 az Epson Claria Premium Ink technológiáját használja, amely a pigmentalapú fekete tintát, festékalapú cián, bíbor, sárga és fekete tintákkal kombinálja, ennek köszönhetően egyaránt képes kiváló minőségű, tartós szöveges dokumentumok és magasfényű fotók nyomtatására, nagy részletgazdagsággal, mélyfeketékkel és látványos, élénk színekkel. Tökéletes megoldás az otthoni felhasználók számára.

A különleges, jegesmedvét ábrázoló csomagolásnak köszönhetően a felhasználók azonnal felismerhetik az XP-610 nyomtatóhoz való tintapatronokat. Az összes tintapatron kapható normál és XL méretben, és mindegyik dobozon szerepel a nyomtatható oldalak száma, amelynek segítségével könnyen kiválasztható a nyomtatási igényhez megfelelő tintapatron.

A nyomtató használatát megkönnyíti az intuitív, 6,4 cm-es, intelligens vezérlésű érintőképernyő. A felhasználóbarát, interaktív menü közvetlen fotónyomtatást biztosít memóriakártyáról és PictBridge kompatibilis eszközökről, számítógép használata nélkül. Az Epson Expression Premium XP-610 készülék javasolt bruttó fogyasztói ára 49 000 forint.

Főbb jellemzők●P-610
Nyomtatás, szkennelés, másolás
Claria Premium Ink – ideális a lenyűgöző, fényes fotók és az éles, kristálytiszta szövegek nyomtatásához
Kompakt méret
Epson Connect2 szolgáltatás (Epson iPrint, Epson Email Print, Remote Print Driver)+szkennelés felhőbe
A Google Cloud Print: lehetővé teszi a menet közben való nyomtatást okostelefonról vagy számítógépről
Wi-Fi csatlakozás
Wi-Fi DirectTM a vezeték nélküli nyomtatáshoz, hálózat nélkül
Egyszerű beüzemelés az automatikus Wi-Fi-beállítással3
Kétoldalas nyomtatás
6,4 cm-es, intelligens navigációjú érintőpanel
Két elöltöltős papíradagoló tálca a fotó méretű és az A4-es méretű papírokhoz
Közvetlen nyomtatás CD vagy DVD lemezre
Nyomtatási sebesség: percenként akár 32 oldal4
A burkolat színe – fekete
Fekete-fehér nyomtatási mód – fekete-fehér szöveg nyomtatása akkor is lehetséges, ha a színes tintapatronok kiürültek

Az Epson csoportról
Az Epson a világ egyik vezető vállalata a képalkotás és az innováció terén, termékköre a tintasugaras nyomtatóktól és a 3LCD-kivetítőktől az érzékelőkig és más mikroeszközökig terjed. Az Epson valódi értéket biztosít felhasználóinak kompakt, energiatakarékos és nagy pontosságú technológiái értékesítésével a vállalati, az otthoni és a kereskedelmi piacokon, és világszerte túlszárnyalja a felhasználók elvárásait.  A Japán központú Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 96 vállalata világszerte több mint 68 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a globális környezet védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának.
http://global.epson.com

Az Epson Europe vállalatról
Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1727 főt foglalkoztató Epson Europe vállalat értékesítése a 2012-es pénzügyi évben 1540 millió eurót tett ki. http://www.epson.eu

Environmental Vision 2050
http://eco.epson.com

További információ:
Ungár Kristóf
Open Communications
T: +36 1 239 1098
E: kristof.ungar@opencom.hu