Stratégiai irányváltás az Epsonnál: a beépített tintatartályrendszerű

2013. március 13. – Az első beépített tintatartályos nyomtatóinak bevezetése után egy évvel a felhasználók pozitív visszajelzéseire és a piac változásaira alapozva az Epson új stratégiai irányt határoz meg Magyarországon és más kiválasztott országokban1. Az új stratégia értelmében a vállalat csökkenti az otthoni és kisirodai felhasználásra szánt tintapatronos nyomatatóinak számát és kiszélesíti új, megfizethető árú, magas minőségű, beépített tintatartály-rendszerű nyomtatóinak kínálatát. Az új nyomtatócsaládnak köszönhetően az Epson nem csak költséghatékony és megbízható nyomtatást kínál, de megoldást nyújt az utángyártott patronok, illetve más utántöltő rendszerek problémáira is.

Több mint két millió oldalt nyomtattunk percenként – derül ki az IDC Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) országainak nyomtatási szokásait vizsgáló 2011-es kutatásából; ennyi lap elszállításához 200 000 teherautóra lenne szükség. A nyomtatáshoz 60 százalékban tintasugaras nyomtatókat használtunk, azok közül is elsősorban multifunkciós készülékeket.2. 2012 negyedik negyedévére világszinten a tintasugaras nyomtatók piaci részesedése elérte a 64%-ot, több mint 19,8 millió értékesített készülékkel. Az IDC szerint az elmúlt időszakban a gyengébb vásárlói kereslet miatt a némileg csökkenő nyomtatópiac a jövőben növekedésnek indul.3

Az Epson új stratégiájának kialakításakor a piaci körülmények mellett figyelembe vette a beépített tintatartály-rendszerű nyomtatókkal kapcsolatos vásárlói visszajelzéseket is.

„Azzal, hogy néhány modell kivételével nem szállítunk többé tintapatronos nyomtatókat azokra a piacokra, ahol a beépített tintatartály-rendszerű készülékek is elérhetők, elkötelezettségünket erősítjük az iránt, hogy ultra alacsony nyomtatási költségeket garantáljunk a felhasználóink által megszokott Epson nyomtatási minőség mellett” - mondta Christoph Lubinus, az Epson Europe termékfejlesztési osztályának vezetője.

„A magyar fogyasztók a nyomtató vásárlásakor és használatakor is rendkívül árérzékenyek. Új, beépített tintatartályos nyomtatóinkkal fél áron nyomtathatnak a hasonló lézernyomtatókhoz4 képest, illetve akár 17-szer olcsóbban a hasonló típusú tintasugaras nyomtatókhoz képest. Így a készülékhez csomagolt induló tintatartály-szettel kinyomtatható 65005 színes oldal esetén, akár 147 ezer forintot6 is spórolhatunk” – mondta Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője.

Az Epson 2012-ben a tintasugaras nyomtatók és a Micro Piezo technológia területén szerzett széleskörű tapasztalatát sikeresen átültette a gyakorlatba is, így lett az első olyan gyártó, aki beépített tintatartállyal dobott piacra nyomtatókat. Idén nyolc új, még alacsonyabb nyomtatási költséget biztosító modellel bővül az Epson termékkínálata.

Az új készülékek ultranagy kapacitású és térfogatú beépített tintatartállyal rendelkeznek. Az Epson gyors tintatöltési technológiájának, a légmentesen záródó fedeleknek és szűrőknek köszönhetően a nyomtatás minimális tintaveszteséggel jár. Az Epson minden készülékre garanciát vállal, és megbízható nyomtatást kínál.

„2013 fontos év a számunkra, hiszen portfoliónk több, új funkciókkal is ellátott tintatartályrendszerű modellel bővül. A vezeték nélküli kapcsolat, az Epson iPrint7 és az első monokróm tintatartály-rendszerű nyomtatók bemutatása csak néhány példa ezekre” – tette hozzá Christoph Lubinus.

Az Epson csoportról
Az Epson a világ egyik vezető vállalata a képalkotás és az innováció terén, termékköre a tintasugaras nyomtatóktól és a 3LCD-kivetítőktől az érzékelőkig és más mikroeszközökig terjed. Az Epson valódi értéket biztosít felhasználóinak kompakt, energiatakarékos és nagy pontosságú technológiái értékesítésével a vállalati, az otthoni és a kereskedelmi piacokon, és világszerte túlszárnyalja a felhasználók elvárásait.

A Japán központú Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 97 vállalata világszerte több mint 81 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a globális környezet védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának. http://global.epson.com/

Az Epson Europe vállalatról
Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1594 főt foglalkoztató Epson Europe vállalat értékesítése a 2010-es pénzügyi évben 1583 millió eurót tett ki. http://www.epson.eu

Environmental Vision 2050
http://eco.epson.com/

1A következő országokban: Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Montenegró, Szerbia, Macedón Köztársaság, Törökország, Görögország, Ciprus, Málta, Albánia, Egyesült Arab Emirátusok, Szaúd-Arábia, Dél-Afrika , Izrael, Cseh Köztársaság, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szlovákia és Tunézia.

2Two Million Pages Printed Every Minute in EMEA, According to IDC: http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUK23754512#.UTzTXjfMHQh

3Worldwide Hardcopy Peripherals Market Poised to Begin Slow Recovery in 2013 Following Double-Digit Decline in 2012,According to IDC: http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS23946313#.UTzWJjfMHQg

5A megadott kapacitás/CPP megállapítása az Epson eredeti módszerével, az ISO/IEC24712 szabványban megadott, a nyomtatási szimulációra vonatkozó mintatesztek alapján történt. A megadott kapacitás/oldalankénti költség NEM alapul az ISO/IEC24711 szabványon. A megadott kapacitás/CPP eltérő lehet a nyomtatandó képektől, a használt papír típusától, a nyomtatás gyakoriságától és az olyan környezeti körülményektől függően, mint pl. a hőmérséklet.

6Az oldalankénti költség számításának alapja a gyártók 2013 januárjában érvényes hivatalos árlistái és kapacitásadatai.

7Az Epson iPrinttel kapcsolatos további információért, kérjük, látogasson el a következő oldalra: www.epsonconnect.eu