PrecisionCore technológia

az ipari és irodai tintasugaras nyomtatás innovatív, új rendszere az Epsontól

PrecisionCore technológia

2013. október 10. – Az Epson elnöke, Minoru Usui új generációs, a nyomtatási iparágat átalakító technológiát jelentett be, amely páratlan gyártási hatékonysággal ruházza fel a vállalatokat és hozzásegíti őket a nagy lehetőségeket ígérő, új globális piacok felé történő nyitáshoz. A PrecisionCore™ technológia az Epson minőség iránti elkötelezettségére épít, és az ipari és kereskedelmi nyomtatásban elvárt nagy nyomtatási sebességet biztosít. Az Epson az új technológiát irodai készülékeire is kiterjeszti.

Az egyik legnevesebb ipari kiállításon, a LabelExpo rendezvényen Minoru Usui elmondta, hogy az Epson hosszú évek műszaki tapasztalatait és a piezoanyagok, valamint a nagy pontosságú mikro-elektromechanikai rendszerek (MEMS) gyártástechnológiai áttöréseit ötvözve alkotta meg a vadonatúj, innovatív Precision Core nyomtató chip-et. Az új chip kompakt, moduláris kialakításának köszönhetően átlagon felüli teljesítményt nyújt, amely lehetővé teszi az Epson számára, hogy a technológiát bármilyen méretben alkalmazza, beleértve az egymenetes ipari nyomdagépeket, valamint az irodai- és az asztali nyomtatókat egyaránt.

A PrecisionCore az egyetlen sorozatgyártásban alkalmazott nyomtatási technológia, amely tinták és jelölőanyagok ilyen széles skáláját kínálja. A PrecisionCore technológia az Epson nagy teljesítményű vékonyréteg-piezo (TFP) nyomtatási technológiájának továbbfejlesztése, amely jelenleg az Epson piacvezető, nagy formátumú nyomtatóiban található meg. A PrecisionCore technológia célja, hogy a felhasználók számára rugalmas, ipari és üzleti nyomtatási megoldásokat kínáljon. Továbbá, üzleti dokumentumoktól kezdve a fotókon és plakátokon át a kereskedelmi címkékig, csomagolásig és textilanyagokig a nyomathordozók széles skáláján alkalmazható PrecisionCore technológia kiváló színeket, magas minőséget, és hosszú élettartamot garantál.

„A PrecisionCore egy komoly előrelépést jelent a nyomtatási teljesítmény tekintetében, és a precíz pontvezérlésnek köszönhetően tovább tökéletesíti a nyomtatási minőséget. Ugyanakkor a technológia méretezhetősége lehetővé teszi számunkra, hogy kihasználjuk a széles tintapalettát, megőrizve a nyomtatófejek tartósságát” – mondta Minoru Usui, az Epson elnöke.
Az Epson speciális, integrált gyártási ciklusa – a piezo nyomtatófejtől a kész nyomtatóig – hatékony termelési folyamatot biztosít a digitális nyomtatók teljes spektrumán, mindezt olyan méretekben, minőségben és költséghatékonyság mellett, amely csak a MEMS típusú chipgyártási technológiával lehetséges.
A kiállításon az Epson bemutatta a SurePress® L-6034V, L-6034VW és a SureColor® F2000 készülékeket is, amelyek mind a Precision Core technológia innovációs előnyeit használják ki. Az előbbi az Epson első olyan digitális címkenyomtató-családja, amely egysoros nyomtatófej-elrendezésű és ultraibolya-fény hatására száradó tintát használ, a SureColor F2000 pedig az Epson első direkt textilnyomtatója.
További információk a PrecisionCore technológiáról az alábbi linken érhetők el:

http://global.epson.com/innovation/precisioncore

Az Epson csoportról
Az Epson a világ egyik vezető vállalata a képalkotás és az innováció terén, termékköre a tintasugaras nyomtatóktól és a 3LCD-kivetítőktől az érzékelőkig és más mikroeszközökig terjed. Az Epson valódi értéket biztosít felhasználóinak kompakt, energiatakarékos és nagy pontosságú technológiái értékesítésével a vállalati, az otthoni és a kereskedelmi piacokon, és világszerte túlszárnyalja a felhasználók elvárásait.
A Japán központú Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 96 vállalata világszerte több mint 68 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a globális környezet védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának.
http://global.epson.com

Az Epson Europe vállalatról
Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1727 főt foglalkoztató Epson Europe vállalat értékesítése a 2012-es pénzügyi évben 1540 millió eurót tett ki. http://www.epson.eu

Environmental Vision 2050
http://eco.epson.com

További információ:
Ungár Kristóf
Open Communications
T: +36 1 239 1098
E: kristof.ungar@opencom.hu