Multimédiás szemüveg az Epsontól: nagyképernyős 3D moziélmény utazás közben

Az első átlátszó és nagyképernyős multimédiaélményt nyújtó szemüvegként viselhető kijelző az Epsontól

2011. november- A viselhető mobileszközök jövőbeli piacában komoly lehetőséget látva, az Epson megalkotta elsőgenerációs átlátszó multimédiás szemüvegét. A Moverio BT-100 viselői különböző multimédiás tartalmakat élvezhetnek teljes elvonultságban úgy, hogy közben a környezetük történéseit sem kell teljesen kizárniuk, az eszköz ugyanis átlátszó lencsékre épül.

A zsebre méretezett Android 2.2 platformon alapuló távirányítóval a termék használója könnyen ki tudja választani, éppen milyen tartalmat kíván „fogyasztani”, legyen az webes videó (MPEG 4, H.264), egyéb helyben tárolt multimédiás tartalom, illetve 3D-s kép vagy videó. Az okostelefon méretű eszközt a könnyebb kezelhetőség érdekében általános funkciógombokkal és érintőpaddal egyaránt ellátták.

Az utazási körülményeket szem előtt tartva és a cég képalkotó tapasztalatait is felhasználva, az Epson a Moverio BT-100 viselői számára olyan élményt nyújt, mintha egy 320 col (8,12 m) képátlójú képernyőt néznének 20 méter távolságból. A Full HD negyedének megfelelő képernyőfelbontás (QHD) biztosítja, hogy az élmény valóban a nagyképernyőshöz hasonlónak tetsszen, legyen a szemlélő akár egy repülő vagy vonat szűkösebb utasterében.

A Moverio BT-100 használata pofonegyszerű, az eszköz Wi-Fi kapcsolattal és 1 gigabájt belső memóriával rendelkezik; további tartozékai: a lecsatolható fejhallgató, a távirányító egység, a tartótok, illetve egy 4 gigabájt kapacitású SD kártya is. Az eszköz 2011 novemberétől egyelőre Japánban lesz elérhető, 2012 januárjától pedig már Európában is valós alternatíva lehet az okostelefonok és táblagépek viszonylag kicsi kijelzői mellett.

 „Üzleti vállalkozásként az Epson az innovációra koncentrál, nemcsak felismeri, de alakítja is a jövő technológiai trendjeit, így különös érdeklődéssel tekint a viselhető átlátszó elektronikai eszközök lehetőségeire és piacára. Ez a viselhető tartalom-megjelenítő eszköz az út közbeni tartalomfogyasztás élményét kínálja anélkül, hogy viselőjének teljesen ki kellene zárnia a külvilágot” – mondta el Valerie Riffaud-Cangelosi az Epson Europe egyik szenior igazgatója.

 „A BT-100 elsőgenerációs eszköz, olyan innovatív koncepció, amelyet az Epson a jövőben tovább kíván fejleszteni” – mondta még el Riffaud-Cangelosi.

Tulajdonságok

Átlátszó lencsék az átlátszó hatásért

Nagyméretű kép érzékeltetése (~ 80 colos képernyő 5 méter távolságból)

QHD felbontás (~ ¼ Full HD felbontás)

Android™ 2.2 platform és Adobe Flash a webes böngészéshez és alkalmazások gyors futtatásához

Wi-Fi csatlakozás

Egyszerűen használható távirányító, dedikált funkcióbillentyűk és érintőpad

Tartótok és töltő

Addicionális 4GB SDHC memóriakártya

32GB-ig növelhető tárkapacitás 

1GB belső memória

3D-s tartalmak megjelenítése

Cserélhető orrillesztékek és állítható szemüvegszárak

Szemüvegre is felvehető

Intuitív kezelőfelület

Digitális használati útmutató

Dolby Mobile2 sztereóhangzású fülhallgatók

Egy töltéssel akár 6 óra üzemidő[1]

Lecsatolható sötétítőlencsék

Az Epson csoportról

Az Epson a világ egyik vezető vállalata a képalkotás és innováció terén. Kompakt, energiatakarékos, nagy pontosságú technológiái, továbbá nyomtatóktól az üzleti célú és otthoni 3LCD-kivetítőkön át az elektronikus és folyadékkristályos eszközökig terjedő termékköre révén arra törekszik, hogy túlszárnyalja a felhasználók elvárásait az egész világon.

A Japánban székelő Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 100 vállalatában világszerte közel 75 000 munkavállaló dolgozik. A vállalatcsoport elkötelezett híve a környezet globális védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának.

http://global.epson.com/

Az Epson Europe vállalatról

Az európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai régiókért felelős Epson Europe B.V. székhelye Amszterdamban található. A 1,594 főt foglalkoztató vállalat bevétele a 2010-as pénzügyi évben 1,583 milliárd eurót tett ki.

http://www.epson-europe.com/

Az Environmental Vision 2050 program

http://eco.epson.com/


[1]Az üzemidő a felhasználási módtól, a modelltől magától, illetve az eszközön található alkalmazásoktól függ. Az energiafelhasználás a felhasználó által állítható. Mint minden terméknél, az akkumulátor kapacitása a használat során folyamatosan csökken. A 6 órás üzemidőt a következő paraméterek mellett mérték:

·          MPEG 4 15 kép/másodperces film lejátszása

·          Fényesség: 12mA