Második generációs okosszemüveg az Epsontól

Az Epson a CES-en mutatta be a kisebb és könnyebb Moverio BT-200 szemüveget

Második generációs okosszemüveg az Epsontól

2014. január 16. – Az Epson bemutatta az első, akár útközben is használható, virtuális valóságot (Augmented Reality - AR) megjelenítő készülékét, a Moverio BT-200 szemüveget. A második generációs, átlátszó, binokuláris okosszemüveg a BT-100 készülék sikerére épül, azonban fele akkora méretű és 58 százalékkal könnyebb: súlya mindössze 88 gramm1. A készülék várhatóan 2014. májusában kerül kereskedelmi forgalomba 699 eurós becsült kiskereskedelmi áron. A BT-200 számos új lehetőséget kínál az AR fejlesztőknek az egyéni és üzleti felhasználóknak szánt alkalmazások megalkotására.

A hordható technológiáé a jövő – Az új Moverio szemüveg virtuális valóság funkcióinak és tulajdonságainak köszönhetően digitálisan bővíti a viselője által érzékelt világot. A készülék a felhasználó mozgását és környezetét többek között elülső kamera, giroszkóp, GPS-rendszer, iránytű és gyorsulásmérő segítségével dolgozza fel.

„A hordható fogyasztói eszközök jelentős növekedési szegmenst képviselnek, ami világszerte több mint 8 milliárd dollár értéket jelentett 2013-ban, és ez az összeg 2017-re várhatóan 19 milliárd dollárra nő2” – mondta Hans Dummer, az Epson Europe Visual Imaging részlegének vezetője. „A hordható technológia iránti keresletet figyelembe véve fejlesztettük ki a megfizethető árú3, binokuláris, átlátszó BT-200 készüléket, amely a piacon egyedülálló módon a felhasználó teljes látóterére képes tartalmat vetíteni.”

Közvetlenül elérhető alkalmazások – A Moverio Apps Market a lehető legtöbbet hozza ki, a BT-200 okosszemüveg frissíthető, nyílt-rendszerű Android operációs rendszeréből, aminek köszönhetően a felhasználók számos különleges alkalmazást tölthetnek le. Februártól lesz elérhető a fejlesztői oldal, ahol a szakemberek minden eszközt és információt megtalálnak, amely az alkalmazásfejlesztéshez és a Moverio májusi, kereskedelmi forgalomban való megjelenéséhez szükséges. Az egyéni felhasználóknak szánt alkalmazásokon felül a BT-200 készülék rendkívül hatékony vizuális eszköz lehet a kereskedelmi és vertikális piaci applikációk esetén is, csakúgy, mint a logisztika, az orvostudomány, a biztonság, az oktatás és más tudományok területén.

A BT-200 okosszemüveg felhasználói egy 320 inches (812 cm), qHD felbontású kijelzőt látnak maguk előtt. Ennek köszönhetően nem csak az AR szoftverek előnyeit élvezhetik, hanem 2D és 3D filmeket is nézhetnek Dolby Digital Plus hangzással, így a filmek, a játékok és az alkalmazások egyaránt egyedi felhasználói élményt kínálnak. A vezérlést a felhasználóbarát multi-touch trackpad segíti, az alkalmazások gyors futtatását pedig a Moverio 1.2Ghz-es, kétmagos processzora biztosítja. Az akkumulátor élettartama 6 óra, így utazás közben sem merül le a készülék.

Az adatátvitelt a készülék Wi-Fi kapcsolat segítségével biztosítja, a Moverio Apps Marketről letöltött alkalmazásokat pedig 8GB-os, 32GB-ig bővíthető belső memóriába menti. A BT-200 okosszemüveg a Bluetooth 3.0, USB OTG, DLNA és Miracast kapcsolatoknak köszönhetően okostelefonokhoz és más készülékekhez is kapcsolódik.

Főbb jellemzők:

 • Az egyetlen binokuláris, átlátszó okosszemüveg a piacon – tökéletes a virtuális valóság lehetőségeinek kiaknázására
 • Észlelt kép akár 320 inches qHD felbontásban
 • Wi-Fi, Bluetooth 3.0, USB OTG és Miracast4 kapcsolat
 • Beépített szenzorok: kamera, giroszkóp, GPS, gyorsulásmérő, iránytű és mikrofon
 • 1.2GHz-es kétmagos processzor és 1GB RAM
 • 8GB belső memória, SD kártyával 32GB-ig bővíthető
 • Akkumulátor 6 órás élettartammal
 • Android 4.0.4 operációs rendszer
 • Dolby Digital Plus biztosítja a moziszerű hangzást a felhasználóknak
 • Kompakt és könnyű dizájn
 • 3D tartalmak megtekintése

További információ: www.epson.co.uk/moverio
Mit jelent a virtuális valóság (AR)? Az AR a felhasználó pillanatnyi valóságérzékelését bővíti ki. Ez úgy történik, hogy a fizikai, valós világ számítógép által generált szenzoros inputtal bővül, például videóval, grafikával, hanggal vagy GPS adatokkal. Az AR szinte végtelen megoldást kínál: legyen szó a felhasználó szeme előtt feltűnő útbaigazításról egy új város felfedezésénél, idegen nyelvről történő fordításról, innovatív játékélményről, ahol a felhasználót körbevevő világ válik játéktérré, vagy akár egy nehéz feladat megtanításáról valós időben.

Az Epson csoportról
Az Epson a világ egyik vezető vállalata a képalkotás és az innováció terén, termékköre a tintasugaras nyomtatóktól és a 3LCD-kivetítőktől az érzékelőkig és más mikroeszközökig terjed. Az Epson valódi értéket biztosít felhasználóinak kompakt, energiatakarékos és nagy pontosságú technológiái értékesítésével a vállalati, az otthoni és a kereskedelmi piacokon, és világszerte túlszárnyalja a felhasználók elvárásait.  A Japán központú Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 96 vállalata világszerte több mint 68 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a globális környezet védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának.
http://global.epson.com

Az Epson Europe vállalatról
Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1727 főt foglalkoztató Epson Europe vállalat értékesítése a 2012-es pénzügyi évben 1540 millió eurót tett ki. http://www.epson.eu

Environmental Vision 2050
http://eco.epson.com

További információ:
Ungár Kristóf
Open Communications
T: +36 1 239 1098
E: kristof.ungar@opencom.hu