Koronavírus járvány és digitális tanulás a gyerekek szemével

Kreatív pályázatot hirdet iskolásoknak az Epson

Koronavírus járvány és digitális tanulás a gyerekek szemével

Lezárult „Koronavírus járvány és digitális tanulás a gyerekek szemével” című kreatív pályázatunk.

Köszönjük a több mint 150 beküldött pályamunkát, a diákok és tanárok csodálatos munkáit. Rendkívül nehéz volt a választás, mert fantasztikus rajzok, videók és képregények születtek. Ezért úgy döntöttünk, ősszel kiállítást szervezünk, ahol a pályamunkák egy részét bemutatjuk a nagyközönségnek is.

Pályázatunk nyertesei:

Alsó tagozat:

Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola, Gyöngyös, 3. osztály rajza

Felső tagozat:

Újlak utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola, Budapest, 8.a. videója

Középiskola:

Veresegyházi Katolikus Gimnázium, Veresegyház, 10. osztály videója

Gratulálunk a győzteseknek!

A koronavírus járvány következtében gyerekeink több időt töltöttek el az elmúlt időszakban digitális oktatásban, mint a hagyományosban. Egyelőre fel sem tudjuk mérni ennek testi és lelki következményeit, hogy milyen hosszútávú hatásokkal kell számolnunk akár a tanulmányaikban, akár a szociális életükben, mentális állapotukban, hiszen azt sem tudjuk pontosan, hogy hogyan élik meg most ezt az időszakot. Azt, hogy a jelenlegi helyzettel kapcsolatban mit érzünk, sokszor még nekünk felnőtteknek is nehéz megfogalmaznunk, nemhogy a gyerekeknek. Számukra lehet segítség valódi érzelmeik, gondolataik kifejezésére, ha azt valamilyen kreatív formában tudják megmutatni.

Ezért hirdettük meg kreatív pályázatunkat általános és középiskolások részére, ahol a pályázati művekkel azt mutathatják be a diákok, hogy hogyan élik meg a pandémia miatt megváltozott életet, az otthon tanulást, mit szeretnek a digitális oktatásban, vagy hogy mi hiányzik legjobban a hagyományos oktatásból.

A pályázatra rajzzal, képregénnyel, vagy akár mobiltelefonnal készített kisfilmmel is lehet nevezni.

FIGYELEM! A pályázaton osztályok vehetnek részt, a pedagógus által az epsonpalyazat@next9.hu email címre eljuttatott nevezéssel, amely tartalmazza az osztály pályamunkáját.

A pályázatok elkészítéséhez a tanulók bármilyen offline vagy digitális technikát szabadon használhatnak (ceruzát, festéket, zsírkrétát, szenet, pasztellkrétát, vegyes technikát, fotót, videót, digitális illusztrációt). A pályaművek lehetnek viccesek vagy emocionálisak, a zsűri a kreativitást fogja értékelni a döntésekor, és azt, hogy annak elkészítésében ténylegesen az osztályközösség vett-e részt.

Három korosztályban versenyezhetnek a diákok:

 • a legjobb alsó tagozatos pályamű (1-4. osztály)
 • a legjobb felső tagozatos pályamű (5-8. osztály)
 • a legjobb középiskolás pályamű (9-13. osztály)

Mindhárom kategória győztes csapata

 • 200.000 forint értékben osztálykirándulási támogatást (amit természetesen majd a pandémia elmúltával tudnak felhasználni)
 • valamint Epson projektort vagy nyomtatót nyer.

 

Leadási határidő: 2021. május 9.

Eredményhirdetés: 2021. május 31.

 

A pályázatról minden további információ és a játékszabályzat weboldalunkon érhető el: https://www.epson.hu/insights/article/8139

Bármilyen további kérdés esetén szintén az epsonpalyazat@next9.hu email címen vagyunk elérhetőek.

 

Várjuk tehát a gyerekek alkotásait, amelyek elkészítéséhez sok sikert, örömet, és jó csapatmunkát kívánunk:

az Epson csapata

Tudnivalók a beküldendő anyagról:

 • A Pályázaton történő részvétel feltétele, hogy a pedagógus az epsonpalyazat@next9.hu email címre beküldje a pályázatot, illetve nyilatkozik arról, hogy megismerte és elfogadta a pályázat Játékszabályzatában és az Adatkezelési tájékoztatójában foglaltakat.
 • A Pályázatra egy résztvevő osztály egy pályamunkát küldhet be.
 • A pályamű elkészítésekor a pályázó bármilyen offline vagy digitális technikát szabadon használhat, például ceruzát, festéket, zsírkrétát, szenet, pasztellkrétát, vegyes technikát, fotót, videót, digitális illusztrációt is alkalmazhat.

A videó minimális és maximális hossza (10 sec – 90 sec), digitalizált offline megoldások esetében jó minőségben befotózott vagy szkennelt pályaművek vehetnek részt a pályázaton, minimális felbontás 1280x720 képpont).

 • A munkákat csatolmányként, vagy nagy méret esetén valamilyen fájlküldő szolgáltatással (pl. wetransfer) kell beküldeni, png, jpg, pdf, mp4, avi fájlformátumban.
 • A pályamunkák mellett az alábbi adatok megküldése is szükséges az érvényes pályázathoz:
 • A pedagógus által képviselt közösség intézménye és osztálya
  A pályamunka címe
 • A nyereményről értesítendő pedagógus neve
 • A nyereményről értesítendő pedagógus telefonszáma

Játék- és adatvédelmi szabályzat.