Keltse életre az osztálytermet az Epson új dokumentumkameráival

Az okos funkciók széles skálájának köszönhetően a tanárok dinamikus tanulási környezetet tudnak létrehozni a diákok számára

Keltse életre az osztálytermet az Epson új dokumentumkameráival

2016. január 20. – Az Epson két olyan új dokumentumkamerát mutat be, amelyek ideális kiegészítői lehetnek az Epson oktatási projektorainak. Az eszközt Full HD kamerával szereltük fel, így az egész osztály élvezheti az éles, részletgazdag képeket és videókat. A párhuzamos videokimenetnek köszönhetően kiváló minőségű tartalmat jeleníthet meg egyszerre több eszközön, például laptopon, projektoron és TV-n is.

Az ELPDC21 és az ELPDC13 dokumentumkamerákkal a tanárok és oktatók szórakoztató és érdekes módon tudják életre kelteni az órákat, ezáltal fenntarthatják a diákok érdeklődését, illetve hozzásegíthetik őket a kiváló eredmények eléréséhez. A Full HD kamerának köszönhetően a képek élesek és tiszták, így a diákok számára a legapróbb részletek is láthatóvá válnak. A nagy, A3-as vetítési területnek köszönhetően egy munkafüzet két teljes oldala, térképek, részletes ábrák és 3D tárgyak is megjeleníthetők az egész osztály számára, a kamera áthelyezése nélkül.

Nem csak a képek terén kiválóak ezek a kamerák, hanem a másodpercenként 30 alkalmas frissítési frekvenciának köszönhetően a videolejátszás is részletgazdag, lenyűgöző élességű és elmosódás nélküli lesz. Ha éles nagyításra van szükség (például történelmi szövegek tanulmányozásakor), a digitális és optikai (csak ELPDC21) zoom és a beépített LED világítás biztosítja, hogy a legapróbb részletek is megjelenjenek. Ideális választás a természettudományos órákhoz is, mert a mikroszkópos tartozéknak köszönhetően az apró tárgyak is megjeleníthetők a nagy kijelzőn.

Trevor Holt, az Epson Europe termékmenedzsere szerint: „A korábbi modellek sikere nyomán meghallgattuk ügyfeleink minden részletre kiterjedő visszajelzéseit, és az igényeik alapján az új termékcsaládhoz igyekeztünk még kiválóbb funkciókat kifejleszteni. A Full HD képkimenet támogatása mellett a párhuzamos videokimenetnek köszönhetően élőképek és videók is megjeleníthetők egyszerre több képernyőn, például laptopon, projektoron és TV-n is. A tanárok már a kivetített képernyőről közvetlenül is irányíthatják a dokumentumkamerát[1], így nem kell elmozdulniuk, és könnyebben fenntarthatják a diákok érdeklődését.”

A további rugalmasság érdekében mindkét dokumentumkamera képes az osztott képernyős módra, így a tanárok két különböző tartalmat is kivetíthetnek egymás mellé a nagy kijelzőre, és ezzel ki tudják emelni az olyan fontos oktatási tartalmakat, mint például a növények és az állatok fejlődése.

Mindkét dokumentumkamera könnyű és hordozható kivitelű, a mellékelt puha hordtáskának köszönhetően pedig könnyen mozgatható az osztálytermek között is. A Kensington zár és a biztonsági rúd lehetővé teszi az iskolák és oktatási intézmények számára, hogy akkor is nyugodtak lehessenek, ha a kamerát nem használják vagy felügyelet nélkül hagyják.

Az ELPDC21 és az ELPDC13 készülékek az EB-5 sorozat összes rövid- és ultrarövid vetítési távolságú projektorával kompatibilisek1, és 2016 februártól vásárolhatók meg.

Főbb jellemzők

ELPDC21ELPDC13
Kétmegapixeles kamera a Full HD1080p felbontású képekért
Másodpercenként 30 képkockás frissítési frekvencia a tiszta és éles képekért
Nagy, A3-as méretű vetítési terület
Beépített LED világítás rossz fényviszonyok esetére250 lux250 lux
Beépített mikrofon
Egyszerűen kezelhető autofókusz
Mechanikusan forgatható karF:-90°-tól +90°-ig V: -90°-tól 0°-igF:-90°-tól +90°-ig V: -90°-tól 0°-ig
Kimerevítési funkció
Zoom funkció a legapróbb részletek megjelenítése érdekében12 x optikai 10 x digitális16 x digitális
1080p felbontású képek támogatása VGA, HDMI és USB kimeneten keresztül
Támogatja a párhuzamos videokimenetet
SD kártyafoglalat videoklippek és állóképek készítéséhez
Osztott képernyős mód támogatása az SD kártyán lévő képek és videók valamint a dokumentumkamera számára
Mikroszkópos tartozék mellékelve
Jegyzeteljen állóképekre vagy videókra az Easy Interactive Tools ver 4.0 segítségével
A távirányítóval a dokumentumkamera és az EB-6 sorozatú Epson-projektorok is vezérelhetők
Könnyű és hordozható (hordtáska mellékelve)2,6 kg2,5 kg
Kensington zár és biztonsági rúd lopás ellen

Az Epson csoportról

Az Epson a világ egyik vezető vállalata az innováció terén, és elhivatott célja, hogy az irodai, otthoni, kereskedelmi és ipari piacok számára biztosított megoldásai túlteljesítsék az elvárásokat. Termékeinek köre a tintasugaras nyomtatóktól és nyomtatórendszerektől kezdve a 3LCD kivetítőkön, ipari robotokon és okos szemüvegeken át az érzékelőrendszerekig terjed, és eredeti, kompakt, energiatakarékos és nagy pontosságú technológiákon alapul.

A Japán központú Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 94 vállalata világszerte több mint 73 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a globális környezet védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának. http://global.epson.com

Az Epson Europe vállalatról

Az európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai régiókért felelős Epson Europe B.V. székhelye Amszterdamban található. Az 1700 főt foglalkoztató vállalat bevétele a 2013-es pénzügyi évben 1517 millió eurót tett ki.

http://www.epson.eu

Az Environmental Vision 2050 program

http://eco.epson.com


[1] A dokumentumkamerát csak az EB-595Wi, EB-585Wi, EB-575Wi és EB-536Wi készülékek esetében vezérelheti közvetlenül a projektorról, amennyiben azokat csatlakoztatva vannak egy számítógéphez, amin az Easy Interactive Tools ver 4.0 fut