Fenntartható technológia: 5 fontos tanács a kkv-k számára

A kkv-k ötféleképpen javíthatják környezeti fenntarthatóságukat.

Fenntartható technológia: 5 fontos tanács a kkv-k számára

Kutatások igazolták, hogy a környezetbarát technológiák terén a kkv-k még most is le vannak maradva. Csupán 24%-uk 1 hajlandó a fenntarthatóság javítására pénzt fordítani. De az alkalmazottak és a számlák kifizetése, az ügyfelek igényeinek kielégítése mellett valóban meglepő, hogy a kisebb vállalkozások – a kisebb költségvetés mellett – más prioritásokkal rendelkeznek?

Igazából annak kellene lennie. Míg sokan úgy vélik, hogy a fenntarthatóságot szolgáló eszközök sokba kerülnek, a tény az, hogy nemcsak a környezet szempontjából bírnak jótékony hatással: alkalmazásuk az adott szervezet számára is előnyökkel jár. A költség-, energia- és ROI-nyereség – valamint a bolygóra gyakorolt pozitív hatás – a környezetbarát technológiát egyedülálló befektetéssé teszi minden méretű vállalkozás számára.

Ez nem jelenti azt, hogy a kezdeti lépések egyszerűek. Ezt szem előtt tartva összeállítottuk az alábbi listát, amely az üzleti nyomtatás fenntarthatóbbá tételének – és a befektetés gyors megtérülésének – legjobb módjait tartalmazza.

 
  1. Mérje fel a károkat

Keressen környezetterhelés-kalkulációt kínáló felügyelt nyomtatási szolgáltatót, amely felméri a nyomtatóflotta energiafogyasztását, a papírfelhasználást és a hulladéktermelést. A felmérésnek olyan területek azonosítására kell összpontosítania, ahol csökkenthető a környezetre gyakorolt hatás – és ami alapján javasolnia kell egy kiegyensúlyozott hardver- és szoftvertelepítést az energia-, a papír- és a fogyóeszközigény csökkentésére.

  1. Egyesítse eszközeit

A többfunkciós nyomtatók lehetőséget kínálnak arra, hogy több készülék egyetlen gépben ötvöződjön, és ez számos területen költségcsökkenéshez vezethet, beleértve a fogyóeszközök és az adminisztrációs idő csökkentését, és azt, hogy kevesebb erőforrás kezelése válik szükségessé.

  1. Legyen energiatakarékos

Gondolkozzon energiahatékony termékekben, amelyek betartják valamely környezetvédelmi címke kritériumait, így rendelkeznek például ENERGY STAR vagy Blue Angel minősítéssel. A legfrissebb ENERGY STAR követelményeknek megfelelő eszközök 40%-kal energiatakarékosabbak az egyéb készülékeknél. 2. Keressen nyomtatókat és többfunkciós eszközöket gyors bemelegedési idővel, valamint mélyalvó és festéktakarékos üzemmódokkal.

  1. Tegye biztonságossá a nyomtatást

Gyakran előfordul, hogy az emberek feladatokat küldenek a nyomtatónak, majd elfelejtenek a nyomatokért menni. Azok így egyenesen a papírhulladék-tárolóba, vagy ami még rosszabb: rossz kezekbe kerülnek. A biztonságos nyomtatás lehetővé teszi, hogy a nyomtató az után adja ki a felhasználó számára a dokumentumokat, miután azonosították magukat egy intelligens kártyával vagy PIN-kóddal. Ez kevesebb hulladékot, kevesebb szükségtelen kiadást és magasabb szintű biztonságot biztosít.

  1. Teremtse meg a szabályokat

Olyan attribútumok alapján, mint a szín, az oldalak száma és egyebek, nyomtatási szabályokat alkalmazhat, amelyekkel a nyomtatási feladatokat az adott feladat elvégzéséhez legköltséghatékonyabb eszközre irányíthatja át – bárhol is van az a hálózaton. Ezzel minden alkalommal megtakarítást érhet el a nyomtatás során.

Végezetül: a fenntartható nyomtatási infrastruktúra nemcsak a környezetre gyakorolt káros hatást csökkenti, hanem a költségeket is, miközben a termelékenység nő, és a kockázat csökken. Azok a szervezetek pedig, amelyek már lépéseket tettek a fenntartható nyomtatás megvalósításáért, már élvezik az előnyöket.

Tanulmányok mutatják, hogy teljesítményük felülmúlja társaikét; nemcsak a környezeti terhelés csökkentésében, hanem az eszközök megbízhatósága, a dokumentumbiztonság és a költségmegtakarítás terén is. Miután végrehajtotta a fent leírt lépéseket, vállalkozása is készen áll, hogy élvezze ezeket az előnyöket.

Az Epson felügyelt nyomtatási szolgáltatásai lehetővé teszik költségeinek és ökológiai lábnyomának csökkentését. Ismerje meg a lehetőségeket még ma: www.epson.eu/print365

1Sustainability Study (fenntarthatósági felmérés), Quocirca, 2016. május

2https://www.energystar.gov/index.cfm?c=manuf_res.web_based_tools_prodspec