Az Epson és az AVS hatalmas fényshow-t vetítettek Jeruzsálem óvárosának falaira

Húsz EB-L25000U lézerprojektort szinkronizáltak az elképesztő, 4500 m²-es fényshow megteremtéséhez

Az Epson és az AVS hatalmas fényshow-t vetítettek Jeruzsálem óvárosának falaira

2017. május 24. Jeruzsálem óvárosának falait még soha nem világították meg így, mint az Epson erőteljes EB-L25000U fix telepítésű lézerprojektoraival létrehozott audiovizuális projekt során. Izrael egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvényének részeként húsz projektort szinkronizáltak, hogy színes, animált ábrákkal életre keltsék az óváros falainak 4500 m²-es felületét, miközben száz kivilágított drón különböző alakzatokat és üzeneteket rajzolt az égre.

A Jaffa kaputól a Habonim kertig mindennap látható installáció egyszerre mutatje be a legújabb lézer- és dróntechnológia erejét a közel ötszáz éve álló falakon, hogy a város történetét élő, színes ábrákkal mesélje el a projektorok számára kihívást jelentő forró, poros környezetben.

„Amikor felkértek minket, hogy vállaljuk el a valaha volt legnagyobb izraeli multimédiás projektet, egyértelmű volt számunkra, rengeteg olyan tartalomra és új ötletre van szükségünk, amelyek az új technológia segítségével átlépik a képzeletünk határait” – mondja Malki Shem-Tov, Izrael egyik legnagyobb multimédiás megoldásokra szakosodott vállalata, az AVS társproducere és társ-vezérigazgatója. Az AVS szakmai tapasztalatát és műszaki képességeit számos korábbi eseményen bizonyította már.

Húsz projektor és hat kilométernyi kábel

Húsz Epson projektor és az Epson Israel stratégiai partnere, az S.A. Systems Ltd. segítségével az AVS húsz kilométernyi optikai kábelt és száz elosztót telepített, hogy a képanyagot a projektorokhoz továbbíthassák. „Két hónapnyi intenzív tervezés eredménye az, amit az izraeli közönség a bemutató estéjén láthatott, és ami 2017 júliusának közepéig megtekinthető lesz” – számolt be Lee Harrison, az Epson Europe professzionális vetítőkért felelős üzletágának fejlesztési menedzsere, aki a nagyszabású projekt megvalósítását a helyszínen segítette.

„Az Assaf Shem-Tov társ-vezérigazgató és műszaki igazgató által vezetett AVS-csapat választása az Epson legerősebb és legmodernebb lézerprojektorára, az EB-L25000U modellre esett, ami az Epson számára korszakalkotó készüléknek minősül a nagy méretű, fix telepítésű vetítési megoldások terén” – tette hozzá Harrison. „Új csúcsprojektorunk, amit már konferenciákon, kültéri rendezvényeken és nagyszabású bemutatókon egyaránt világszerte használnak könnyebb és kisebb, mint a versenytársak készülékei¹, ennek ellenére kiemelkedően nagy fényerőt, 25 000 lument biztosít. A projektor rendkívül masszív és ellenálló a környezeti hatásokkal szemben, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy folyamatosan működni tudjon a jeruzsálemi 35 fokos melegben és porban.”

Tartós megoldás a legnagyobb kihívást jelentő környezetekben

Az Epson Israel vezérigazgatója, Oren Fleisher szerint az új lézerprojektorok komoly teljesítménybeli előrelépést jelentenek, és megerősítik a vállalat vezető helyét a projektorok piacán. „Az Epsont a Futuresource² a világ első számú projektorgyártójának nevezte. Számunkra nem magától értetődő ez a piacvezetői pozíció, különösen az intenzív piaci verseny miatt. Sikerünk a globális innováció terén elért vezető szerepünknek is köszönhető. Ahogy ez a projekt is példázza, célunk az, hogy valami olyat hozzunk létre, amit korábban mindenki lehetetlennek hitt, amire addig nem létezett megoldás, hogy katalizátorként - az ügyfelek igényeit szem előtt tartva - mindig egy lépéssel előrébb járjunk a megvalósítás terén.”

A tartós, megbízható EB-L25000U projektor tökéletesen teljesített a forró, poros környezetben. A készülék telepítése ráadásul egyszerűnek bizonyult az optimalizált hűtőrendszernek - amellyel bármilyen szögben való telepítés és onnan való vetítés lehetséges -, az erős csőkeretnek és az alaplemez-struktúrának köszönhetően, aminek segítségével megelőzhetők a szállítás és a rögzítés során előforduló sérülések. Emellett, a szigetelt képalkotó egység és a szervetlen foszforkerék-konstrukció 20 000 órás megbízható működést kínál³. Így a hasonló fesztiválok szervezőinek elég telepíteni a projektorokat, és akár meg is feledkezhetnek róluk, hiszen az állandó teljesítmény mellett nincs okuk az aggodalomra.

– Vége –

¹ 2016 szeptemberétől.

² A legnagyobb piaci részesedés az 500 lumen vagy nagyobb fényerejű projektorok körében. A felmérést a Futuresource Consulting Limited végezte 2001. és 2016. között.

³ Hozzávetőleges időtartam, ami után a fényerő 50%-kal csökken az első használathoz képest. Gyorsasági teszt alapján mérve, a számítás alapjául az adott anyag 0,04–0,20 mg/m3 mértékű használata szolgált. Az időtartam a használati körülményektől és a környezettől függően változik.