Az Epson hat egymást követő évben lett a 100 legjobb globális innovátor egyike

Az iktatott szabadalmi kérelmek fontos szerepet játszottak

Az Epson hat egymást követő évben lett a 100 legjobb globális innovátor egyike

A a philadelphiai központú Clarivate Analytics (korábbi nevén Thomson Reuters Szellemi Tulajdon és Tudomány részlege) 2016 Top 100 globális innovátora közé választotta az Epsont. A japány gyártó a díj 2011-es megalapítása óta minden évben szerepelt a listán.

A bejelentés alkalmából a Clarivate Analytics nevében Hirofumi Hino köszöntötte Toshiya Takahatát, az Epson Szellemi Tulajdon Divízió vezetőjét és adta át az elismerést.

A kiválasztás okai (idézet a Clarivate Analytics-től)

A Top 100 Globális Innovátor kiválasztásának módszertana négy fő kritérium alapján elemzi a szabadalmakat (volumen, eredményesség, globalizáció és befolyás). Az Epsont főként az eredményességi arányának elismeréseképpen - amely a szabadalmak arányát jelzi a benyújtott nevezések számához képest - választották be a listára.

Szellemi tulajdon az Epsonnál

Az Epson évente körülbelül 4000 szabadalmi kérelmet nyújt be. A vállalat világszerte körülbelül 50 000 szabadalommal rendelkezik és egyszerre több mint 20 ország szabadalmi ügynökségével dolgozik együtt. A 2015-ös pénzügyi év szabadalmi ranglistáján az Epson 7. lett Japánban, 16. az Amerikai Egyesült Államokban és 15. Kínában (a külföldi cégek között). Az Epson világszinvonalú IP (szellemi tulajdon) lehetőségekkel rendelkezik, és a vállalat iparágvezetőnek számít a szabadalmak mennyisége és minősége terén olyan termékkategóriákban, mint a tintasugaras nyomtatók és a projektorok.

 

Toshiya Takahata, az Epson Szellemi Tulajdon Divízió vezetője megjegyzése

„Rendkívül örülök és büszke vagyok arra, hogy az Epson újra szerepelhet a 100 legjobb globális innovátort tartalmazó listán. Az Epson üzleti stratégiája és a szellemi tulajdonnal kapcsolatos stratégiája szorosan összekapcsolódnak az Epson 25 Corporate Vision program alatt. Elsődleges fontosságú számunkra a kiváló minőségű szabadalmak megszerzése, amelyek hozzájárulnak üzleti sikereinkhez. A Clarivate Analytics értékelte és elismerte munkánkat, így újra szerepelhettünk a 100 legjobb globális innovátort tartalmazó listán. A szellemi tulajdon segítségével növelhető az Epson jelenlegi és a jövőbeni üzleti potenciálja. A Szellemi Tulajdon Divízió továbbra is szorosan együttműködik majd a kutatási és fejlesztési osztályokkal az Epson céljainak elérése érdekében, vagyis hogy valóban nélkülözhetetlen vállalattá váljon olyan termékek és szolgáltatások biztosításával, amelyek jobbá teszik a világot."

A Top 100 Globális Innovátor

A Clarivate Analytics a szellemi tulajdont és a szabadalmi trendeket elemzi a szellemi tulajdont képező adatok alapján, hogy meghatározza a világ leginkább innovatív vállalatait és intézeteit. Az elemzés négy fő kritérium alapján történik: volumen, eredményesség, globalizáció és befolyás. A 2011-es megalapítása óta a Top 100 Globális Innovátort tartalmazó jelentést már a hatodik évben teszik közzé.

További részletekért kérjük, tekintse meg a Clarivate Analytics sajtóközleményét.
http://news.clarivate.com/2017-01-10-Clarivate-Analytics-Names-2016-Top-100-Global-Innovators

Az Epson szellemi tulajdonnal kapcsolatos tevékenységére vonatkozó további részletekért a kattintson a következő linkre.
http://global.epson.com/innovation/intellectual_property/