Epson Expression Premium: kiváló minőségű képek és dokumentumok nyomtatása

Új, kompakt nyomtatók és tintakészlet az otthoni nyomtatáshoz

Epson Expression Premium: kiváló minőségű képek és dokumentumok nyomtatása

2012. szeptember 25. – Az Epson Expression Premium készülékek tökéletes megoldást jelentenek otthoni nyomtatáshoz, családi fotóalbumok készítéséhez, fontos háztartási dokumentumok másolásához, vagy otthoni munkavégzéshez. “Az új nyomtató-és tintacsalád tagjai fogyasztóink igényei szerint készültek, és segítenek az otthoni nyomtatás hatékonyságának növelésében” – mondta Katharina Zimmermann, az Epson Europe termékmenedzsere.

A kompakt méretű, a korábbi modelleknél 40%-kal kisebb1 Expression Premium modellek 8,8 cm-es
érintőképernyővel, felhasználóbarát interaktív menüvel2, motoros kezelőpanellel és papírgyűjtő tálcával is
rendelkeznek, utóbbi a nyomtatás előtt automatikusan kinyílik, így a felhasználónak csak ki kell vennie a kész
nyomatokat.

A nyomatok készülhetnek a hagyományosnak számító nyomathordozók mellett vastag papírra és nehéz fotópapírra is. Ezek rugalmas kezelését a speciális nyomathordozókhoz való hátsó adagoló2 biztosítja. A két elöltöltős papírtálcának köszönhetően a felhasználók könnyedén válthatnak a fotóméretű és az A4-es méretű nyomtatás között. Ezenkívül a nyomtatók támogatják a kétoldalas, sőt a CD-és DVD-lemezekre való nyomtatást is.

Az Expression Premium nyomtatók a távoli nyomtatást is lehetővé teszik az Epson Connect3 szolgáltatással. Így a felhasználók vezeték nélkül nyomtathatnak akár okostelefonról, akár táblagépről, a világon szinte bárhonnan, csak közvetlenül a nyomtató egyedi címére kell email-ben elküldeniük a fájlokat. A távoli nyomtatómeghajtó funkció nagy rugalmasságot kínál a felhasználóknak: a nyomtatási feladatok testre szabhatók a saját számítógép nyomtatóillesztőjével még a nyomtatás előtt. A beolvasás felhőalapú szolgáltatásba funkció lehetővé teszi a beolvasott dokumentumok tárolását felhőalapú szolgáltatásban, és azok megosztását, illetve továbbküldését bármilyen e-mail címre, vagy más, Epson Connect szolgáltatást támogató nyomtatóra. A nyomtatók Google Cloud Print és Apple AirPrint kompatibilisek is.

A Wi-Fi automatikus beállításának köszönhetően4 a felhasználóknak nem kell ismerniük hálózati beállításaikat, és nem kell USB-kábelt csatlakoztatniuk a kezdeti beállításokhoz, mivel a nyomtató automatikusan felismeri a szükséges kapcsolati beállításokat, és konfigurálja önmagát. Továbbá, a Wi-Fi Direct szolgáltatás lehetővé teszi a nyomtatóknak, hogy közvetlenül más Wi-Fi berendezésekhez kapcsolódjanak vezeték nélküli hozzáférési pont, például router nélkül.

Epson Claria Premium tinta

Az Epson Claria Premium tinta technológiája a pigmentalapú fekete tintát a festékalapú cián, bíbor, sárga és fekete tintákkal ötvözi. Ennek eredményeképpen a szöveges dokumentumok tartósak lesznek, a fényes fotók pedig lenyűgöző részletgazdagsággal, mélyfeketékkel és élénk színekkel nyomtathatók.

Jellemzők

XP-800

XP-700

XP-600/605

Új Claria Premium tinta a lenyűgöző, fényes fotókért és az éles, kristálytiszta szövegért

Kétoldalas beolvasás, másolás és faxolás a kétoldalas automata lapadagolóval

-

-

Kétoldalas nyomtatás

Hátsó speciális papíradagoló a vastag lapokhoz és a nehéz fotópapírhoz

-

Motoros kezelőpanel és papírgyűjtő tálca

-

A korábbi modelleknél akár 40%-kal kisebb1

8,8 cm-es érintőképernyő felhasználóbarát interaktív menüvel

-

6,3 cm-es intelligens navigációjú LCD képernyő

-

-

Epson Connect3 szolgáltatás (Epson iPrint, Epson Email Print, távoli

Kompatibilis operációs rendszerek:Windows 7, Windows Vista and Mac OS

nyomtatómeghajtó és beolvasás felhőalapú szolgáltatásba)

 

 

 

Google Cloud Print funkció támogatása

AirPrint funkció5

Két elöltöltős papíradagoló tálca a fotóméretű és az A4-es méretű papírokhoz

Közvetlen nyomtatás CD-vagy DVD-lemezre

Egyszerű beüzemelés az automatikus Wi-Fi-beállítással4

Wi-Fi Direct

-

Nyomtatás és lapolvasás otthonában bárhol a Wi-Fi és Ethernet kapcsolat segítségével

Csak Wi-Fi

PictBridge és memóriakártya-foglalatok a számítógép nélküli fényképnyomtatáshoz

Pénzmegtakarítás a színenként cserélhető tintapatronokkal – csak a kifogyott patront kell kicserélni –, és a választható standard vagy XL patronmérettel

A nyomtatási sebesség percenként akár 32 oldal6

4800dpi beolvasási felbontás

-

2400 dpi

1200 dpi

1 A nyomtatók teljes mérete alapján, zárt tálcákkal, a korábbi modellekhez képest

2 Az XP600/605 típusokon nem elérhető Vezeték nélküli internetkapcsolat szükséges. Bővebb információ: www.epsonconnect.eu


5 iOS 5 és újabb. Az AirPrint és az AirPrint embléma az Apple Inc bejegyzett védjegyei

6 További információkért látogasson el a www.epson.eu/testing weboldalra

 

Az Epson csoportról

Az Epson a világ egyik vezető vállalata a képalkotás és az innováció terén, termékköre a tintasugaras nyomtatóktól és a 3LCD-kivetítőktől az érzékelőkig és más mikroeszközökig terjed. Az Epson valódi értéket biztosít felhasználóinak kompakt, energiatakarékos és nagy pontosságú technológiái értékesítésével a vállalati, az otthoni és a kereskedelmi piacokon, és világszerte túlszárnyalja a felhasználók elvárásait.

 

A Japán központú Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 97 vállalata világszerte több mint 75 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a globális környezet védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának. http://global.epson.com/

Az Epson Europe vállalatról

Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1594 főt foglalkoztató Epson Europe vállalat értékesítése a 2010-es pénzügyi évben 1583 millió eurót tett ki. http://www.epson.eu