Az Epson ismertette a kivetített kép méretének jelentőségéről szóló kutatásait

Az új ultrarövid vetítési távolságú lézerprojektorokkal az Epson a diákok egyenlő oktatáshoz való joga mellé áll

Az Epson ismertette a kivetített kép méretének jelentőségéről szóló kutatásait

A tavaly az Amerikai Egyesült Államokbeli végzett felmérést követően, az Epson idén a Radius Global Market Research Szingapúrban és az Egyesült Királyságban készített tanulmányát ismertette, amely a 70" méretű vetített tartalom olvashatóságát vizsgálta átlagos méretű tantermekben. A kutatások szerint mindkét ország diákjainak több mint 50 százaléka számára a 70" méretben vetített tartalmak elolvasása nehézséget okozott, és a diákok több mint fele legalább egy elemet helytelenül írt le a képernyőről.

Az Egyesült Királyságban a felmérést 119 12 és 22 év közötti diák részvételével végezték el, akiket körülbelül 30 fős csoportokra osztottak. A tanulóknak ezután szokásos oktatási tartalmakat, diagramokat és szöveges információkat láthattak egy 70" méretű sík felületre vetítve egy 8,3 méter széles és 8,4 méter hosszú tanteremben, majd a látottak alapján hat rövid információt kellett leírniuk. Hasonló kutatásokat végeztek egy szingapúri iskola átlagos méretű tanteremében is.

A felmérés eredményei a vetítési méretjavaslatok 4/6/8-as szabályát erősítik meg. Ez a szabály egy hosszú ideje fennálló informális irányelv, amelyet gyakran használnak az AV-integrátorok és -telepítők a különböző környezetekben, például osztálytermek, a konferenciatermek és nagy alapterületű helyiségek esetében a megfelelő méretű vetítők alkalmazásához . A felmérésekről és a 4/6/8 szabályról további információt PDF a csatolt melléklet tartalmaz (185 KB).

„Amikor a legjobb vetítőt kell kiválasztani egy osztályterem számára, figyelembe kell venni, hogy a kép elég nagy legyen, hogy a teremben minden diák könnyen el tudja olvasni a megjelenített tartalmat” – mondta Yasunori Ogawa, az Epson Visual Products Operations részlegének vezetője. „Ez rendkívül fontos a tanulók eredményessége miatt. Az oktatók eszközei számára külön bemenettel rendelkező EB-710Ui projektorral és a többi fejlett, interaktív Epson képmegjelenítő és -projektortechnológiákkal megvalósítható a világos, közös munkát támogató tanulási környezet.”

A kutatási eredményeket az Epson legújabb, az oktatás minőségének javítására tervezett, ultrarövid vetítési távolságú lézerprojektorainak bejelentésével egy időben ismertették. Az új Epson EB-710Ui ultrarövid vetítési távolságú lézerprojektor, amely október végétől lesz elérhető világszerte, jobb láthatóságot biztosít az osztálytermekben a nagy, akár 100" méretű képek vetítése során. A nagy vetítési méreten felül az EB-710Ui készülék 4000 lumen fényerővel és WUXGA felbontással rendelkezik, amely lehetővé teszi a magas szinvonalú oktatási tartalmak megjelenítését az osztálytermekben. Továbbá, a projektor lézer fényforrással rendelkezik, amely folyamatosan kiemelkedő teljesítményt kínál anélkül, hogy a felhasználóknak a lámpa cseréjével kellene törődniük.

Az Epson ultrarövid vetítési távolságú 3LCD lézerprojektorai megtekinthetők június 14–16. között az InfoComm 2017 kiállításon az Amerikai Egyesült Államokban, Orlandóban. Az Epson termékei az 1642-es és a W204B standnál láthatóak.

Az Epson termékekkel kapcsolatos további információért keresse fel az Epson weboldalát!
http://global.epson.com/web_sites.html

* A terméknevek és a rendelkezésre állás régiónként eltérőek lehetnek.