Egyszerűen kezelhető és környezetbarát projektorok az oktatás számára

Élénk színek és egyszerű kezelhetőség a tanulás szolgáltában

Egyszerűen kezelhető és környezetbarát projektorok az oktatás számára

2013. november 28. – Az Epson, a világ első számú projektorgyártója1 megújította költséghatékony, belépő szintű, 3LCD projektor kínálatát2, amelyet kifejezetten az oktatási intézményeknek fejlesztettek ki. Az EB-98, EB-945, EB-965 és EB-955W projektorok ár-érték aránya kiváló, a készülékek számos új funkcióval bővültek, például a moderátor móddal.

Az új széria megnövelt fényerőt és új funkciókat kínál, beleértve a vezetékes és vezeték nélküli hálózati kapcsolódást, a Colour Universal Design-t (CUD), HDMI csatlakozást, A/V némító reteszt, és a vízszintes trapézkorrekciós csúszkát. Az azonos fehér- és színesfény teljesítmény háromszor élénkebb megjelenítést garantál3, ezért nappali fényviszonyok mellett sem szükséges a függönyöket elhúzni a vetítésnél. A projektorok használata még egyszerűbbé vált, a megnövelt 10000:1 kontrasztaránynak köszönhetően pedig még élesebb és részletgazdagabb képet vetíthetünk.

„Az oktatásban dolgozó felhasználóink visszajelzéseit figyelembe véve bevezettük a moderátor funkciót, valamint a könnyebb tartalommegosztás érdekében, a széria minden tagja egyaránt képes csatlakozni vezetékes és vezeték nélküli hálózatokra is, ami nem gyakori ebben az árkategóriában” – mondta Paul White, az Epson Europe termékmenedzsere.

Az okoskészülékekről, laptopokról és táblagépekről történő információ megosztás egyre növekvő trendjére reagálva a projektorok mostantól az iOS és az Android operációs rendszerű készülékekkel is kompatibilisek (az iProjection alkalmazás használatával). A projektor segítségével így könnyedén megoszthatóak az egyes készülékeken lévő tartalmak. Az iProjection alkalmazásról bővebb információ az alábbi linken érhető el: www.epson.eu/iprojection.

Jobb vezérlés és együttműködés
Az új moderátor funkciónak köszönhetően az EB-98, EB-945, EB-965 és EB-955W projektorokhoz egyszerűen csatlakoztathatók az asztali gépek és az okoskészülékek, míg az oktató folyamatosan ellenőrizheti a kivetített tartalmat. Az előadó határozza meg, hogy az egyes tartalmak mikor és hogyan jelenjenek meg, miközben egyszerre akár 50 felhasználó csatlakozik a kivetítőhöz.

Környezetbarát funkciók
A környezetre gyakorolt hatás csökkentése és a hosszú távú költségmegtakarítás érdekében az új széria menürendszerében egy „eco” menüpont is helyet kapott, így egy helyen lehet ellenőrizni és módosítani az energiafelhasználással kapcsolatos beállításokat.

Az automatikus fényerő csökkentés funkció a kivetített kép tónusának megfelelően állítja be a lámpa fényerejét. Ennek előnye, hogy a vetítés során párhuzamosan csökken az energiafogyasztás, a költség, és a környezetterhelés, miközben növekszik a kontrasztarány. Az A/V némítás és az alvó üzemmódra váltás funkció használatával a projektor fényereje minimálisra csökken, így az izzó terhelése is 70 százalékkal mérséklődik.

Egyszerű használat
A készülék HDMI bemenete zavartalan HD video és hang lejátszást biztosít, üzleti, oktatási, és szórakozási célokhoz egyaránt.

Az Epson egyedi horizontális trapézkorrekciós csúszkájának és az automata vertikális trapézkorrekciós mechanizmusnak köszönhetően a kivetített kép mindig szabályos téglalap formájúvá alakítható, ezért a készülék tetszés szerint, bárhol elhelyezhető. Az Epson Colour Universal Design (CUD) technológiájának köszönhetően a színvak felhasználók is látják és tudják kezelni a vezérlőegységet. A projektor vezérlőegységének LED színei, és letisztult, könnyen kezelhető menü ikonjai minden felhasználó számára biztosítják a készülék egyszerű kezelését.

Az EB-98, EB-945, EB-965 és EB-955W projektorok 229 900 Ft, 245 000 Ft, 255 000 Ft és 255 000 Ft bruttó fogyasztói áron érhetők el 2013. november második felétől.

JellemzőkEB-98EB- 945EB-965EB-955W
Egyformán erős fehér- és színesfény-kibocsátás3,0003,0003,5003,000
Felbontás●GA●GA●GAWXGA
HDMI bemenet
Függőleges trapézkorrekciós csúszka
Automata vízszintes trapézkorrekció
Vezetékes/Vezeték nélküli csatlakozásRJ45 & Vezeték nélküli (opcionális)RJ45 & Vezeték nélküli (opcionális)RJ45 & Vezeték nélküli (opcionális)RJ45 & Vezeték nélküli (opcionális)
A/V némítás
ECO menüpont
Zoom1.2x optikai1.6x optikai1.6x optikai1.6x optikai
VGA bemenet2222
Hangszóról16w16w16w16w
Moderátor funkció
Epson Network Projection
Colour Universal Design (CUD)

Az Epson csoportról
Az Epson a világ egyik vezető vállalata a képalkotás és az innováció terén, termékköre a tintasugaras nyomtatóktól és a 3LCD-kivetítőktől az érzékelőkig és más mikroeszközökig terjed. Az Epson valódi értéket biztosít felhasználóinak kompakt, energiatakarékos és nagy pontosságú technológiái értékesítésével a vállalati, az otthoni és a kereskedelmi piacokon, és világszerte túlszárnyalja a felhasználók elvárásait.  A Japán központú Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 96 vállalata világszerte több mint 68 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a globális környezet védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának.
http://global.epson.com

Az Epson Europe vállalatról
Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1727 főt foglalkoztató Epson Europe vállalat értékesítése a 2012-es pénzügyi évben 1540 millió eurót tett ki. http://www.epson.eu

Environmental Vision 2050
http://eco.epson.com

További információ:
Ungár Kristóf
Open Communications
T: +36 1 239 1098
E: kristof.ungar@opencom.hu