Az intelligens gyártás megragadása mindkét fényes robotkarral

Az Epson kétkarú önálló robotjai segítenek az európai gyártóknak az intelligensebb összeszerelősorok létrehozásában

Az intelligens gyártás megragadása mindkét fényes robotkarral

Az Epson kétkarú önálló robotjai segítenek az európai gyártóknak az intelligensebb összeszerelősorok létrehozásában

Az Epson azt a kihívást vállalta, hogy alaptechnológiái felhasználásával változtatást eszközöljön négy kulcsfontosságú területen. Ezen területek egyike a gyártási szektor. A kihívás felvállalásával ellenálltunk a kísértésnek, hogy a babérjainkon üljünk a SCARA (Selective Compliance Assembly Robot Arm – Szelektív engedékenységű robotkar) globális vezető szolgáltatójaként, és arra összpontosítottunk, hogy meghaladjuk ügyfeleink elvárásait. Ennek eredményeképpen most fejlett robotikát fejlesztünk, amely forradalmasítani látszik a termelési folyamatot.

 

Változó környezet az európai és globális gyártók vonatkozásában

Habár a gyártás már régóta gépesített, a termelés mennyisége és minősége még mindig az embereken alapul. Ez hamarosan megváltozik. Már látható a munkaerőhiány, amelyet a születésszám csökkenése okoz a fejlett gazdaságokban, valamint a feltörekvő gazdaságok emelkedő jövedelmi szintje is érezhető.

Európa magas erőforrás-, energia- és foglalkoztatási költségei miatt a globális piacon csak úgy lehetünk versenyképesek, ha kivételesen jó minőségű termékeket állítunk elő erőforráshatékony módon. Az olyan innovatív IKT lehetőségek, mint az automatizált robotika, RFID, valamint a digitális újítások, mint például adatrögzítés, felhőalapú számítástechnika és a big data elemzései köré épített intelligens gyártás segítséget nyújt e rés áthidalásában.

Továbbá a termékek egyre kifinomultabbá és összetettebbé válnak. Sok termék, például a hordozható technológiával készült eszközök, olyan gyártási precizitást és pontosságot igényelnek, amely meghaladja az emberi képességeket.

 

Önálló, kétkarú robotok, amelyek „látnak, hallanak és gondolkoznak”

Az Epson példanélküli újítást hajtott végre az önálló kétkarú robotok kifejlesztésével, amelyek látnak, éreznek, gondolkodnak, aztán dolgoznak.

A hagyományos robotok mellett szakértőkre is szükség van a gyártósorok telepítéséhez. Ezzel szemben az Epson önálló kétkarú robotjait használóknak egyszerűen csak utasításokkal kell ellátniuk a robotokat a kezelendő alkatrészekkel és egyéb tárgyakkal, valamint a munkafolyamatokkal kapcsolatban.

Ha az az utasítás, hogy illesszen össze két alkatrészt, az önálló kétkarú robot elsőként egy háromdimenziós képet készít az egyes tárgyakról a robot fejébe és karjaiba szerelt kamerák segítségével. Sokkal inkább „látni” fogja az alakját, mint ahogyan arra egy ember képes lenne. Ezután megfogja az alkatrészeket a többcélú működtető egységekkel, amelyek a kezekhez hasonlóan érzékelik az alkalmazandó megfelelő erő nagyságát. Végül a kamerák és érzékelők információi alapján a robot „végiggondolja”, hogy melyek a legjobb mozdulatok, amelyek a munka teljesítéséhez szükségesek. Valamint hasonlóan egy emberhez a robot is képes a rendelkezésre álló eszközök használatára.

Az Epson a jövőben az önálló kétkarú robotok használatával költséghatékony lesz a kissorozatos termelésben és egyéb kihívást jelentő területeken.

Még több önálló robot használatával a gyártónak nem lesz szüksége drága perifériákra vagy összetett programokra a működés automatizálásához. Ehelyett a robotok gyorsan és egyszerűen képesek módosítani működésüket a különféle termékekhez és folyamatokhoz.

 

Tapasztalatokból megépítve

Az Epsonnál mindig alapvető értékeinkre és szakértelmünkre építkezünk annak érdekében, hogy osztályelső termékekkel bővítsük a piacot. Az önálló kétkarú robot fejlesztése során technológiai és gyártási tapasztalatunkat kombináltuk a remek eredmények eléréséért.

Az Epson három alapvető szabadalmaztatott technológiájának egyike a termékek középpontjában áll – a QMEM érzékelő technológiája, amely az Epsont a B2B alkatrészek piacán egyedi pozíció eléréséhez segítette. Ezek az extrém, jól reagáló erőérzékelők az emberi érzékeléshez hasonlóan viselkednek, ezáltal képesek automatikusan szabályozni a tárgyak esetén alkalmazott erőt, alkalmazkodóképességüket hozzáadva a gyártási szinthez.

Ezzel egy időben az Epson természetesen a nyomtatás és projektor technológiák globális vezetője is, 53 országban jelen lévő értékesítési és szervizközpontokkal. A termékek igényeinek kiszolgálására az Epson rengeteg embert foglalkoztat gyártási területen világszerte, így ha egy robot fejlesztésébe kezdünk a gyártósor kiszolgálására, emberi (és robot) know-how órák millióit, ha nem milliárdjait fordítjuk a tervek létrehozására.

Ezt a tapasztalatot felhasználva fejlesztettünk gyártói megoldáscsomagokat, amelyhez hozzátartoznak a robotok, perifériális érzékelő technológia, robotikus megjelenítő rendszerek, professzionális útmutatás, és még sok minden más is.

 

Hová tartunk

Az Epson nagyszerű lehetőségeket lát mind az intelligens gyártás, mind az Internet of things (IOT) területén. Segíteni szeretnénk az emberek alantas munkától való felszabadításában, valamint abban, hogy idejüket kreatívabban és termékenyebben használhassák ki.

Éppen ezért az Epson robotmegoldásokat szeretne kínálni a teljes gyártási folyamat automatizálására a nyersanyagtól a szállításig.

Egyéb üzleti területeken már azonosítottuk a gyorsan terjeszkedő elektronikai, gépjármű és orvosi robotpiacokat. Ezeken a területeken kisebb, intelligensebb, technikailag kifinomultabb termékekre van szükség – ideális alkalmazási területek az Epson kompakt, könnyű és nagyon fényes, precíziós robotjai számára.

Végül, természetesen nem szabad megfeledkeznünk a háztartási robotokról sem – de erről majd talán legközelebb…

 

További információért kattintson ide