Az Epson újraírja a fotónyomtatás jelenét

A SureLab SL-D1000 maximális rugalmasságot és termelékenységet ígér

Az Epson újraírja a fotónyomtatás jelenét

2021 szeptember 1. –Az Epson bemutatta SureLab SL-D1000 nyomtatóját, melyet kifejezetten azon fényképekkel foglalkozó vállalkozások igényei szerint alkotott meg, amelyek még nagyobb forgalmat kívánnak bonyolítani az értéknövelt fotótermékek terén.

Az SL-D1000 számos új, környezetbarát és továbbfejlesztett funkciót kínál elődjéhez, az SL-D800 nyomtatókhoz képest. Az egyik legfontosabb újítás a kétoldalas nyomtatás lehetősége. Ezáltal lehetővé válik a kiskereskedők számára a kínálat bővítése; az egyszerű fotónyomtatástól elmozdulhatnak az olyan nagyobb értékű alkalmazások irányába, mint a személyre szabott fotókönyvek, naptárak és kártyák – melyek a piac egyre népszerűbb és keresettebb területét képviselik. Mivel az előállítás a helyszínen történik, a kiskereskedők és a fénymásolóüzletek továbbra is az ellenőrzésük alatt tartják a termelést, a hozzá kapcsolódó fogalommal együtt.

A nyomtatási sebesség növekedésével (óránkénti és első oldali nyomtatás) javul a termelékenység, valamint az opcionális kétoldalas adagolóval (100 lapos, A4-es papírtálca) az SL-D1000A modell automatikus lapadagolást tesz lehetővé a tekercspapírok használata mellett, így a nagyobb nyomtatási mennyiségek könnyebben állíthatók elő. A nyomtató élettartama is a duplájára nőtt: körülbelül 400 000 db 10x15-ös nyomattal számolhatunk.

A patronokat felváltotta az integrált tintacsomag-rendszer, amely 25%-kal több tintát tartalmaz, mint azt az SL-D800 esetén megszokhattuk. Ezáltal kevesebb tintacserére van szükség, ami kevesebb beavatkozást is jelent. A tintatasakok ráadásul kevesebb hulladékkal járnak, mint a patronok, így még a helyszíni hulladékkezelés is egyszerűbb.

A továbbfejlesztett fűtési rendszer észrevehetően halkabb nyomtatást és alacsonyabb energiafogyasztást eredményez. Ha figyelembe vesszük a nagyobb nyomtatási sebességet, az egyéni nyomtatási teljesítményfelvétel még tovább csökken.

Az USB mellett megjelent a LAN és a Wi-Fi kapcsolat lehetősége, melynek köszönhetően még rugalmasabban helyezhetők el a nyomtatók.

Az új kialakítás magába foglal egy beépített kimeneti tálcát, valamint egy LCD kijelzőt a feladatkezelés javítása érdekében.

Az SL-D800 készülékekkel összehasonlítva, egy 16%-kal kisebb és 24%-kal könnyebb alapegységről beszélhetünk. Ez nem csak könnyebb szállítást garantál az olyan vállalkozások számára, amelyek rugalmasan kezelik a termelési helyszínt, hanem azt is, hogy a tőkebefektetés optimalizálhatóvá válik a termelési létesítmény mérete és a nyomtatási mennyiségek alapján.

Az Epson felhőalapú PORT platformjában rejlő lehetőségek kiaknázásával megnyílik az út a termelés hatékonyabb felügyelete előtt, hiszen a gyártási adatok távolról vagy akár a helyszínről is elérhetők egy asztali számítógép vagy okoseszközök segítségével. A termékbevezetés során a kiskereskedők és a végfelhasználók számára egyaránt elérhető lesz egy mobilalkalmazás, mely révén az ügyfelek könnyedén kinyomtattathatják majd fényképeiket az üzletekben.

Michaela Stolle, az Epson Europe Pro-photo termékmenedzsere a következőket nyilatkozta: „Egyszerű belátni, hogy miért is nevezzük az SL-D1000 készüléket a fotónyomtatás úttörőjének. Az alapoktól kezdve újratervezett és -fejlesztett valamennyi funkció a termelékenység növelését és az ügyfelek oldalán megjelenő maximális rugalmasságot célozza. Egyre nehezebb a kiskereskedők és a fénymásolóüzletek helyzete, mi pedig szerettük volna lehetővé tenni a számukra, hogy növelhessék bevételüket az iparág egyik húzóágazatának vonatkozásában, azáltal, hogy skálázható megoldást kínálunk a szezonálisan megnövekvő igény kielégítésére, miközben biztosítjuk annak a lehetőségét is, hogy a különböző nyomtatókon eltérő munkafolyamatok menjenek végbe.”

Főbb jellemzők

 • Kétoldalas nyomtatás, 65 m-es, egyoldalas tekercsek használata mellett

 • 100 lapos, A4-es papírtálca automatikus kétoldalas nyomtatáshoz az SL-D1000A modell esetén (opció az SL-D1000 készülékeknél)

 • Mérsékelt helyigény és kis súly

 • Wi-Fi és LAN csatlakoztathatóság az USB mellett

 • Integrált tintacsomag-rendszer – 25%-kal megnövelt tintakapacitás

 • LCD kijelző

 • Duplájára növelt nyomtató-élettartam*

 • Nagyobb nyomtatási sebesség (385 fotó/óra 15x10 cm-es képek esetén*)

 • Beépített kimeneti tálca

 • Új fűtőrendszer

 • Epson felhőalapú PORT platform

*Standard minőség, az előd SL-D800-hoz képest

Az SL-D1000 és SL-D1000A készülékek az év végétől lesznek kaphatók.