Az Epson SureColor SC-S50610 nyomtató teljesítménye új standard a nagy formátumú nyomtatásban

Új készülékekkel bővült az Epson nagy formátumú nyomtatócsaládja

Az Epson SureColor SC-S50610 nyomtató teljesítménye új standard a nagy formátumú nyomtatásban

2012. augusztus 23. – Az Epson nagy formátumú, SureColor nyomtatócsaládjának egyik új

SureColor SC-S50610 nyomtató. A 64” méretű (162,6 cm) széles, 4 vagy 5 színkomponensű (CMYK /CMYK + fehér) tintát alkalmazó, tekercses SureColor SC-S50610 új teljesítményszintet állít be a kül-és beltéri reklámplakátok, poszterek készítésére alkalmas nyomtatók piacán.

A nagy sebesség mellett előnye, hogy a nyomathordozók széles körét támogatja, kezelése könnyű, üzemeltetési költsége alacsony és környezetvédelmi tanúsítványokkal is rendelkezik. Az SC-S50610 az egyik legjobb megoldást jelenti azoknak a vállalatoknak, ahol a nyomtatóknak magas teljesítmény-elvárásnak kell megfelelniük.

A két Thin Film Piezo (TFP) Epson nyomtatófejjel és a két tintakészlettel az SC-S50610 maximális teljesítményt nyújt: mintegy 51,2 m2/óra nyomtatási sebessége lehetővé teszi a nyomtatási és reklámgrafikai szolgáltatók számára, hogy segítségével tovább növeljék nagy formátumú nyomtatási teljesítményüket.

A kifejezetten nagy hatékonyságra tervezett SC-S50610 megbízható Epson gyártmányú alkatrészeket tartalmaz az üzemszünet minimalizálására. A beépített szárító biztosítja, hogy a nyomatok gyorsan készen álljanak a további feldolgozási lépések számára. Kiemelkedően nagy teljesítményigényű alkalmazások esetén kiegészítő szárítórendszer is rendelkezésre áll.

A nyomtató ergonomikus kialakítása és időtakarékos funkciói biztosítják, hogy az a folyamatos munkaterhelésnek is megfeleljen. Az új emelőrendszernek köszönhetően a papírtekercs betöltését egyetlen személy is elvégezheti, a nyomathordozó betöltő kar pedig kényelmesen elérhető a nyomtató elejéről és hátuljáról is. A tekercs betöltése után az SC­S50610 automatikusan optimalizálja a hordozó feszességét és a nyomtatófej beállítását.

„SureColor termékcsaládunk egyik új tagjaként az SC-S50610 kifejezetten nagy munkatempót diktáló vállalatok számára készült, ahol minőségi, gyors nyomtatási szolgáltatásokra van szükség. Gyorsan előállíthatók vele például poszterek, plakátok, feliratok, táblák, háttérvilágítású reklámpanelek, kirakati poszterek, POS anyagok, autódekorációs fóliák, dekoranyagok, címkék és kiállítási anyagok” – mondta Richard Barrow, az Epson Europe vezető termékmenedzsere. „A felhasználók megbízhatóan és költséghatékonyan nyomtathatnak akár víztiszta fóliára, fotópapírra és a leggyakoribb poszter alapanyagokra. Az 5 színkomponensű változat lehetővé teszi, hogy szolgáltatási portfóliójukat kiváló minőségű fehér nyomatok sötét és átlátszó hordozókra történő készítésével bővítsék, például kirakati poszterek esetében.”

Az SC-S50610 az Epson UltraChrome GS2 tintáját használja, amelyet kifejezetten az új generációs Epson TFP nyomtatófejekhez fejlesztettek ki. Alkalmazásával a nyomatok három évig laminálás nélkül sem fakulnak ki a kültéri használat során.* Az UltraChrome GS2 szagtalan, nikkelmentes és ezért környezetbarát is. Nem igényel külön szellőztető berendezést, így az SC-S50610 irodai környezetbe is telepíthető.

Az SC-S50610 üzemeltetési költségeit és környezetre gyakorolt hatását tovább csökkenti az ENERGY STAR-tanúsítvánnyal igazolt energiatakarékos működés.

Az Epson SureColor SC-S50610 szeptembertől lesz kapható 6.650.000 forintos nettó áron.

Főbb jellemzők

Szupergyors, 64” méretű (162,6 cm-es) nyomtató két nyomtatófejjel és tintakészlettel

51,2 m2/órát meghaladó nyomtatási sebesség

Beépített szárítót és egy további szárítórendszert is tartalmaz a nagy teljesítményigényű alkalmazásokhoz

Az 5 színkomponensű (CMYK + fehér) változat kiváló minőségű fehér nyomatokat készít sötét vagy átlátszó hordozóra (4 színkomponensű, fehér tinta nélküli változat is kapható)

Bevonatos és bevonat nélküli nyomathordozók széles választékára nyomtat 64” (162,6 cm) szélességig

Emelőszerkezet az egyszemélyes papírtekercs betöltéshez

A papírbetöltő kar a nyomtató elejéről és hátuljáról is elérhető

Automatikus nyomathordozó feszítés

Nyomathordozó könnyű beállítása

Epson Thin Film Piezo nyomtatófej

1440 x 1440 dpi felbontás

A továbbfejlesztett tinta rendelkezik Nordic Swan környezetvédelmi tanúsítvánnyal, nem igényel külön szellőztető berendezést, ezért irodai környezetben is használható

ENERGY STAR-tanúsított energiahatékonyság

Ethernet és USB kapcsolat

Opcionális adagolórendszer nehéz tekercsekhez 80 kg-ig

*Az Epson tesztelési szabványai alapján: ISO 18930. Nem jelent garanciát vagy jótállást a nyomatok élettartamára vonatkozóan, amely a hordozótól, az alkalmazástól és a környezeti feltételektől függ.
 

Az Epson csoportról

Az Epson a világ egyik vezető vállalata a képalkotás és innováció terén. Kompakt, energiatakarékos, nagy pontosságú technológiái, továbbá nyomtatóktól az üzleti célú és otthoni 3LCD-kivetítőkön át a szenzorokig és egyéb mikroeszközökig terjedő termékköre révén arra törekszik, hogy túlszárnyalja a felhasználók elvárásait az egész világon.

A Japánban székelő Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 99 vállalatában világszerte több mint 75.000 munkavállaló dolgozik. A vállalatcsoport elkötelezett híve a környezet globális védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának. http://global.epson.com/

Az Epson Europe vállalatról

Az európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai régiókért felelős Epson Europe B.V. székhelye Amszterdamban található. A 1.594 főt foglalkoztató vállalat bevétele a 2010-as pénzügyi évben 1.583 milliárd eurót tett ki. http://www.epson-europe.com/

Environmental Vision 2050

http://eco.epson.com/