Az Epson PaperLab már Európában is

Forradalmasítja az irodai újrahasznosítást azáltal, hogy a papírhulladékot egy szárítási folyamat segítségével nyomtatható irodai papírrá alakítja

Az Epson PaperLab már Európában is

Az Epson, a globális technológiavezető és -újító vállalat a PaperLab készüléket jövőre fogja először bemutatni Európában. A PaperLab a világ első1 kompakt irodai papírkészítő rendszere, amely alkalmas új papír előállítására a biztonságosan megsemmisített papírhulladékból*2 minimális mennyiségű víz felhasználásával*3.

A PaperLab koncepciót Európában első alkalommal a CeBIT (Hannover, március 20–24.) rendezvényen fogjuk bemutatni az Epson legutóbbi kompakt, ökohatékony és kiváló precizitású munkahely-technológiájának legjelentősebb bemutatóján. Mr. Minoru Usui, az Epson elnöke részt fog venni a CeBIT rendezvényen, és bemutatja a PaperLab készüléket és az Epson innovatív technológiáinak legújabb választékát a munkahelyek számára.

Mr. Minoru Usui, az Epson elnöke így nyilatkozott: „A PaperLab bemutatásával az Epson elkötelezett a valóban innovatív ökohatékony technológiák fejlesztésében, melyeket arra tervezünk, hogy átformálják a munkahelyi szokásokat és gyakorlatokat. A PaperLab az irodai papírhulladékot egy szárítási folyamatot alkalmazva hasznosítja újra, ezzel egy olyan irodai „ökoszisztémát” alakít ki, ami csökkenti a CO2-kibocsátást, növeli a megtakarításokat a gyűjtés, a hulladék ártalmatlanítása és a logisztika területén; gondoskodik a bizalmas dokumentumok biztonságos megsemmisítéséről és vizet takarít meg, amit nagy mennyiségben használnak a hagyományos újrahasznosítás során.”

A PaperLab Japánban hamarosan a kereskedelmi forgalomban is kapható lesz. A vállalatok a PaperLab használatával különböző méretű, vastagságú és típusú papírt állíthatnak majd elő, az irodai papíroktól és a névjegykártya-papíroktól a színes és az illatosított papírokig. A forgalomba kerülés időpontja más régiókban még nincs meghatározva.

„A fenntarthatóság ösztönzésének a részeként az Epson bemutatta az Environmental Vision 2050 nevű programját, amelyben a 90%-os CO2-kibocsátáscsökkentést célozza meg minden termék és szolgáltatás életciklusában 2050-re” – folytatta Mr. Usui. „Eközben az Epson számos környezetvédelmi kezdeményezést hajt végre az Epson 25 Corporate Vision programmal összhangban, amivel a fenntarthatóság hosszú távú stratégiájának végrehajtását segíti a termékek, a gyártás, a környezeti közösség és az új perspektívák területére összpontosítva. A „gazdasági vállalatból” „társadalmi vállalattá” történő változás részeként az Epson célja az ügyfelek ellátása takarékos, kompakt és precíz technológiákkal.”

Az Epson már eddig is nagy lépéseket tett a környezeti hatás csökkentése érdekében a termékek és a gyártási folyamatok terén. Az FY2015 fenntarthatósági teljesítmény szerint eddig elértük a CO243%-os, a károsanyag-kibocsátás 33%-os és a vízfogyasztás 55%-os csökkentését.

A PaperLab funkciói

1.    Irodai újrahasznosítási folyamat

A papírt általában egy olyan átfogó folyamatban hasznosítják újra, amelyben a papírhulladékot az irodától a papírkészítő (újrahasznosító) üzembe szállítják. A PaperLab készülékkel az Epson megrövidíti és lokalizálja az újrahasznosítási folyamatot az irodában.

2.    A bizalmas dokumentumok biztonságos megsemmisítése

Eddig a szervezeteknek vállalkozókat kellett felvenniük a bizalmas dokumentumok eltávolításához, vagy maguknak kellett azokat megsemmisíteniük. A PaperLab készülékkel azonban a szervezetek biztonságosan és helyben ártalmatlaníthatják a dokumentumokat ahelyett, hogy át kellene adni a vállalkozóknak. A PaperLab a dokumentumokat papírrostokra bontja le, így a rajtuk lévő információ teljesen megsemmisül.

3.    Különböző típusú papírok nagysebességű gyártása

A PaperLab az első új lapot a papírhulladék betöltése és a Start gomb megnyomása után körülbelül 3 perccel készíti el. A rendszer 14 A4-es lapot tud gyártani percenként és 6 720 lapot a 8 órás nap alatt.

A felhasználók különböző típusú papírokat tudnak gyártani igényeiknek megfelelően az A4-es és A3-as különböző vastagságú irodai papíroktól, a névjegykártyához való papíron keresztül a színes papírig vagy akár az illatos papírig.

4.    Környezetvédelmi teljesítmény

A PaperLab a papírt víz felhasználása nélkül állítja elő. Általában egy pohár víz kell egy A4-es papírlap előállításához. Tekintettel arra, hogy a víz értékes globális erőforrás, az Epson szerint száraz folyamatra volt szükség.

Ezen túlmenően a papír helyszíni újrahasznosítása az irodában csökkenti és egyszerűsíti az újrahasznosítási kört. A felhasználók kevesebb új papírt fognak vásárolni és csökkentik a szállítás során keletkező CO2-kibocsátást.

Paperlab technológia

Az Epson kompakt, energiatakarékos és nagy pontosságú technológiák alkalmazásával lehetővé teszi a vállalatnak, hogy kis, energiatakarékos termékeket hozzon létre, amelyek kiemelkedő pontosságot és teljesítményt nyújtanak. Az Epsonnak átfogó tapasztalata van a tintákról és a nyomathordozókról, amelyeket a vállalati működésben használhatnak a felhasználók, az iroda, a kereskedelmi és az ipari szektor, valamint képes megbízható, tartós rendszereket létrehozni, amelyek szilárdan működnek.

Az Epson továbbá kifejlesztette a Dry Fiber technológiát, amely a PaperLab új, víz felhasználása nélküli technológiája.

A Dry Fiber technológia három különböző technológiából áll: rostosítás, kötés és formázás.

Rostosítás

A hulladékpapírt hosszú, vékony pamutrostokra bontjuk egy eredeti módszerrel. Ez a folyamat azonnal és teljesen megsemmisíti a bizalmas dokumentumokat. Mivel a PaperLab alkalmazása során nem használunk vizet, nincs szükség vízvezetékrendszerre. Ez, illetve a kompakt mérete megkönnyíti a technológia telepítését a háttérirodában vagy az üzemi területen.

Kötés

A rostosított anyaghoz különböző kötőanyagokat lehet hozzáadni, hogy segítségükkel erősebb legyen a kötés, fehérebb legyen a papír, vagy hozzáadott színt és illatot tartalmazzon, lángálló legyen, vagy más tulajdonságot adjon bizonyos anyaghoz.

Formázás

A felhasználók A4-es vagy A3-as irodai papírt és akár papír névjegykártyákat is tudnak gyártani a formázási technológiának köszönhetően, ami lehetővé teszi a sűrűség, a vastagság és a papír méretének szabályozását.

Az Epson célja az, hogy segítse az ügyfelek működési hatékonyságának növelését nagysebességű, alacsony fogyasztású üzleti tintasugaras nyomtatókkal, oldalankénti alacsony költséggel. Azzal, hogy a PaperLab alkalmazásával a használt papírt új papírrá lehet alakítani, a vállalat úgy véli, hogy mindenfajta irodai papírról alkotott véleménye alapjában megváltozik.

  • Kattintson ide a termékkoncepcióról szóló film megtekintéséhez.

 


További információért vegye fel a kapcsolatot a következő személlyel:

Az Epson csoportról

Az Epson a világ egyik vezető vállalata a technológia terén, amelynek elkötelezett célja, hogy eredeti, hatékony, kompakt és nagy pontosságú technológiáival összekapcsolja az embereket, a tárgyakat és az információkat. A tintasugaras nyomtatóktól és a digitális nyomtatórendszerektől kezdődő és a 3LCD kivetítőkön, okos szemüvegeken és érzékelőrendszereken át az ipari robotokig terjedő termékkörével, a vállalat az innovációra és arra összpontosít, hogy a tintasugaras nyomtatás, a vizuális kommunikáció, a viselhető eszközök és a robotika területén biztosított megoldásai túlteljesítse az ügyfelek elvárásait.

A japán székhelyű Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 93 vállalata világszerte közel 72 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a helyi közösségek folyamatos támogatásának és folyamatos erőfeszítéseket tesz a környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében.

http://global.epson.com/

Az Epson Europe vállalatról

Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1700 főt foglalkoztató vállalat értékesítése a 2014-es pénzügyi évben 1551 millió eurót tett ki. http://www.epson.hu

Az Environmental Vision 2050 program  

http://eco.epson.com/

*1 Ez a világ első papírgyártó rendszere, ami száraz folyamatot alkalmaz.

*2 A rendszer hagyományos A3-as és A4-es méretű papírt használ nyersanyagként.

*3 Csak kis mennyiségű vizet használ fel, annak érdekében, hogy egy bizonyos páratartalom-szintet tartson fenn a rendszerben.