Az Epson nagy kapacitású, külső tintatartályos nyomtatóból villágszerte összesen 20 milliós darabot adtak el eddig

A Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy az Epson nagy kapacitású, külső tintatartályos nyomtatóinak összesített, globális értékesítése elérte a 20 millió darabot

Az Epson nagy kapacitású, külső tintatartályos nyomtatóból villágszerte összesen 20 milliós darabot adtak el eddig

A Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy az Epson nagy kapacitású, külső tintatartályos nyomtatóinak összesített, globális értékesítése elérte a 20 millió darabot.

Az Epson először 2010 októberében kezdte forgalmazni nagy kapacitású, külső tintatartályos nyomtatóit Indonéziában. Azóta 150 országban és régióban mutatták már be a készülékeket, amelyeknek értékesítési számai dinamikusan növekedtek, kiváltképp a feltörekvő piacokon. Ez 2016 júniusára világszerte összesen 15 millió darabos forgalmat jelentett. Az Epson kutatása szerint a nagy kapacitású, külső tintatartályos nyomtatóik a lézer/tintasugaras nyomtatópiac 10 százalékát teszik ki ezekben az országokban (amely nagyjából 45 millió eladott gépet jelentett a 2016 márciusában véget ért pénzügyi évben).

Az Epson szerint a vásárlóktól érkező pozitív fogadtatás a sorozat érdemeinek köszönhető, így a tintapatron-csere szükségtelenségének, az alacsonyabb nyomtatási költségeknek és a kevesebb kellékanyag felhasználásából származó kisebb környezeti terhelésnek.

Az Epson különböző felhasználóknak ajánlja a nagy kapacitású, külső tintatartályos nyomtatóit, és bár kiemelten az irodai termékekre helyezi a hangsúlyt, az ügyfelek széles termékkörből választhatnak. Az Epson továbbra is hangsúlyozza technikai szaktudásának és erős termékkínálatának előnyeit, miközben folyamatosan növeli értékesítését.

A japán gyártó előrejelzései szerint 25 százalékos növekedés várható a külső tintatartályos nyomtatók esetében a 2017 márciusával véget ért pénzügyi évben és várhatóan ezek a termékek teszik ki az Epson tintasugaras nyomtatók értékesítésének 40 százalékát ugyanebben az időszakban.

„A nagy kapacitású, külső tintatartályos nyomtatók a nyomtatás szabadságát kínálják az ügyfeleknek, hiszen nem kell aggódniuk a költségek vagy a tinta kifogyása miatt” – mondta Koichi Kubota, a nyomtatási megoldások operatív igazgatója. „Az Epson egyedi Micro Piezo tintasugaras technológiája stabil, magas színvonalú nyomtatást kínál. A vásárlók értékelik a környezetvédelmi teljesítményt is: nem kell tintapatront cserélni, így a készülékek kevesebb hulladékot termelnek. Ezek a tényezők hozzájárultak, hogy az Epson nagy kapacitású, külső tintatartályos nyomtatóiból világszerte összesen 20 millió darabot értékesíthessenek. Vezető tintasugaras nyomtatógyártóként, az Epson továbbra is egyedi értéket és megoldásokat kínál vásárlóinak.”

Az Epson termékei és szolgáltatásai régiónként változhatnak. Kérjük további információért, a termékek és szolgáltatások elérhetőségével kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot a helyi Epson irodával:
http://www.epson.hu/


Az Epson csoportról

Az Epson a világ egyik vezető vállalata a technológia terén, amelynek elkötelezett célja, hogy eredeti, hatékony, kompakt és nagy pontosságú technológiáival összekapcsolja az embereket, a tárgyakat és az információkat. A tintasugaras nyomtatóktól és a digitális nyomtatórendszerektől kezdődő és a 3LCD kivetítőkön, okos szemüvegeken és érzékelőrendszereken át az ipari robotokig terjedő termékkörével a vállalat az innovációra és arra összpontosít, hogy a tintasugaras nyomtatás, a vizuális kommunikáció, a viselhető eszközök és a robotika területén biztosított megoldásai túlteljesítsék az ügyfelek elvárásait.

A japán székhelyű Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 91 vállalata világszerte több mint 73 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a helyi közösségek folyamatos támogatásának, és folyamatos erőfeszítéseket tesz a környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében.

www.global.epson.com