Az Epson megalkotta az EcoTank monokróm nyomtatók széles választékát

Csökkentse a nyomtatási költségeket, takarítson meg időt és használjon fel kevesebb energiát

Az Epson megalkotta az EcoTank monokróm nyomtatók széles választékát

M1170

Az EcoTank választék sikerére alapozva az Epson két új modellt jelentett be a főként fekete-fehér nyomtatókból álló külső tintatartályos rendszerű nyomtató-portfóliójának teljessé tételéhez (M1170, M2170). A lézernyomtatók minden előnyét magában foglaló, ugyanakkor az EcoTank nyomtatókra jellemző lenyűgöző költségmegtakarítással kecsegtető megbízható, gyors és energiatakarékos nyomtatók olyan felhasználók és vállalkozások számára készültek, akiknek alacsony költségekkel járó megoldásra van szükségük nagy mennyiségű fekete-fehér dokumentum nyomtatásához.

Völgyi László az Epson Europe termékmenedzsere szerint: „A külső tintatartályos rendszerű nyomtatóink világszerte több mint 30 millió példányban keltek el, mivel annyira megbízható, költségtakarékos és hatékony nyomtatási rendszert kínálnak. 1Az új EcoTank monokróm modelleket ezen sikerre építve alkottuk meg, hogy a felhasználók és a kisvállalkozások számára olyan megoldást kínáljunk, amely drasztikusan csökkenti a nyomtatási költségeket: három év alatt akár 50%-os megtakarítás érhető el velük a monokróm lézernyomtatókhoz képest 2.”

A gazdaságos EcoTank alapjaiban kínál másféle megoldást a lézernyomtatók területén. Mivel rendkívül alacsony oldalankénti költséget biztosít, a felhasználók akár 11 000 oldalt nyomtathatnak ki fekete-fehérben a nyomtatóhoz mellékelt tintapalackokkal 3. A nyomtató nagy, újratölthető tintatartálya a mellékelt palackokból használja fel a tintát, és nem festékkazettából. A cseretintapalackok is megfizethető áron vásárolhatók meg, és költségükön akár 90%-ot is megtakaríthat oldalanként 4.

Az EcoTank monokróm nyomtatók portfóliója a felhasználók és vállalkozások számára egyfunkciós (M1100, M1120, M1140 és M1170), háromfunkciós (M2140 és M2170) és négyfunkciós nyomtatókat (M3140 és M3170) kínál. A felhasználók az igényeiknek megfelelő modellt találhatnak, mivel bizonyos modellek lehetővé teszik a kétoldalas nyomtatást, az automatikus lapadagolást, 150 lapos vagy 250 lapos tálcával rendelkeznek, valamint a különböző csatlakoztatási megoldásokat kínálnak, mint például az USB, Wi-Fi és Ethernet.

A nagy volumenű feladatokhoz készült nyomtatók minimalizálják a kellékanyagok cseréjének gyakoriságát, nem igényelnek felmelegedési időt, és gyors, akár 20 oldal/perc sebességgel nyomtatnak 5. A nyomtatók tartósságát és megbízhatóságát tanúsítja az összes modellre vonatkozó szabványos, egyéves jótállás és a promóciós +2 év jótállás (összesen három év). 

Az intelligens tervezésű nyomtató kis helyigényű, tartálya elöl helyezkedik el, és nem az oldalán. Ezáltal szemből látható a tintaszint, és így több lehetőség áll rendelkezésre a nyomtató elhelyezésére a munkaterületen. A problémamentes használat érdekében a palackok légáramlási rendszerrel lettek ellátva, így az utántöltési folyamat során nem szükséges összenyomni a palackokat. A monokróm nyomtatók energiatakarékosak, ezáltal minimalizálják az energiafelhasználást, és ennek köszönhetően csökkentik a költségeket. A monokróm lézernyomtatókhoz képest akár 95%-kal kevesebb lehet a teljesítményfelvétel 6.

Az M szériás nyomtatók (M1100, M1120, M1140, M1170, M2140, M2170, M3140 és M3170) már 45 000 Ft-tól elérhetők.

[1] Az IDC WW HCP Trackers (2018 negyedik negyedévi adatok) értékesítései adatai alapján.
[2] 3 év alatt elért megtakarítás havi 406 oldal nyomtatása esetén. A költség-összehasonlítás a hardver, a mellékelt és a cseretintapalackok/-festékkazetta árai alapján készült. A hardverárak összehasonlításának alapja az Epson M1100 bevezető árai és az A4 méretű egyfunkciós monokróm, vezető lézernyomtatók 77%-ának (20 oldal/perc alatti nyomtatási sebesség) átlag ára Görögországban, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, a többi délkelet-európai országban és Törökországban a 2018. január-december közötti időszakban az IDC globális, negyedévente megjelenő Hardcopy Peripherals Tracker (2018 negyedik negyedévi adatok) felmérése alapján. A nyomtatási költségek összehasonlításának alapja az Epson fekete tintapalackok (110 sorozat) bevezető árai és az A4 méretű egyfunkciós monokróm, vezető lézernyomtatók (20 oldal/perc alatti nyomtatási sebesség) 77%-a esetén elérhető legnagyobb kapacitású eredeti OEM fekete festékkazetta átlagos árai a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban és Törökországban a 2018. január-december közötti időszakban az IDC EMEA félévente megjelenő Consumables Tracker (2018 második félévi adatok) felmérése alapján. A gyártók webhelyein közzétett konkurens lézer festékkazetták kapacitásainak alapján.
[3] A feltüntetett kapacitások megállapítása az Epson eredeti módszerével, az ISO/IEC 24712 szabványban megadott nyomtatási szimulációra vonatkozó mintatesztek alapján történt. A megadott kapacitások NEM az ISO/IEC 24711 szabványon alapulnak. A feltüntetett kapacitások eltérők lehetnek a nyomtatott képektől, a használt papír típusától, a nyomtatás gyakoriságától és az olyan környezeti feltételektől függően, mint pl. a hőmérséklet. A nyomtató kezdeti beállítása során egy bizonyos mennyiségű tinta szükséges a nyomtatófej fúvókáinak feltöltéséhez, ezért az eredetileg csomagolt készlet kapacitása kisebb lehet.
[4] Az oldalankénti költséget a cseretintapalack/-festékkazetta árának az oldalkapacitással való elosztásával számoltuk ki. Az oldalankénti költségek összehasonlításának alapja az Epson fekete tintapalackok (110 sorozat) bevezető árai és az A4 méretű egyfunkciós monokróm, vezető lézernyomtatók (20 oldal/perc alatti nyomtatási sebesség) 77%-a esetén elérhető legnagyobb kapacitású eredeti OEM fekete festékkazetta átlagos árai a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban és Törökországban a 2018. január-december közötti időszakban az IDC EMEA globális, negyedévente megjelenő Hardcopy Peripherals Tracker (2018 második félévi adatok) felmérése alapján. A gyártók webhelyein közzétett konkurens lézer festékkazetták kapacitásainak alapján.
[5] Az ISO/IEC 24734 követelményei szerint meghatározva, az átlagos ESAT értékeket jelezve az Irodai kategória teszt alapján alapértelmezett egyoldalas nyomtatás esetén. További információkért látogasson el a www.Epson.eu/testing weboldalra.
[6] Az Epson M1120, M2170 és M3170 modellekkel való nyomtatás közbeni teljesítményfelvétel és a Görögországban, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, a többi délkelet-európai országban és Törökországban a 2018. január-december közötti időszakban kapható A4 méretű egyfunkciós monokróm, vezető lézernyomtatók 75%-ának (20 oldal/perc alatti nyomtatási sebesség) összehasonlítása az IDC globális, negyedévente megjelenő Hardcopy Peripherals Tracker (2018 negyedik negyedévi adatok) felmérése alapján. A gyártók webhelyein közzétett teljesítményfelvételi értékek alapján.