Az Epson leszállította ötvenmilliomodik nagy kapacitású tintatartályos tintasugaras nyomtatóját

A kellékanyagokkal összefüggő szén-dioxid-kibocsátás több mint 160 000 tonnával csökkent

Az Epson leszállította ötvenmilliomodik nagy kapacitású tintatartályos tintasugaras nyomtatóját

Az Epson leszállította ötvenmilliomodik nagy kapacitású tintatartályos tintasugaras nyomtatóját

Akellékanyagokkal összefüggő szén-dioxid-kibocsátás több mint 160 000 tonnával csökkent

Az Epson 2010 októberében mutatta be Indonéziában az első nagy kapacitású tintatartályos tintasugaras nyomtatóját (amely azóta EcoTank néven ismert). A vállalat ezt követően folyamatosan bővítette azon területek körét, ahol ezek a nyomtatók kaphatók voltak, 2019-re összesen 170 országot és régiót fedve le ezáltal. Ennek eredményeképpen a nagy kapacitású tintatartályos tintasugaras nyomtatók nemzetközi szinten összesített eladott darabszáma a közelmúltban elérte az 50 milliót. Ráadásul, figyelembe véve azt, hogy a tintapatronok fő összetevője a műanyag, a becslések szerint a károsanyag-kibocsátás körülbelül 166 000 tonnával lett kevesebb, mintha ezek a nyomtatók hagyományos tintapatront használtak volna. 1.

A feltörekvő országokban való megjelenésével, majd a fejlettebb gazdaságok irányába történő terjeszkedésével az évek során az Epson nagy kapacitású tintatartályos modelljei egyre inkább vezető szerephez jutottak a tintasugaras nyomtatók piacán. Ebből adódóan az erős márkanév-ismertséggel és kiterjedt termékpalettával büszkélkedő Epson tíz egymást követő évben 2képes volt megőrizni a legnagyobb piaci részesedést a nagy kapacitású tintatartályos nyomtatók világpiacán.

A társadalom gyors változásai a 2020-as pénzügyi évben erősen rányomták bélyegüket az irodai és oktatási nyomtatási környezet alakulására. Az Epson valamennyi szegmensben a versenytársaknál alacsonyabb nyomtatási költségeket és páratlan környezeti teljesítményt kínál annak érdekében, hogy ügyfeleinek ne kelljen sem a nyomtatási költségek, sem a környezeti hatások miatt aggódniuk.

 

1) A kellékanyagokkal összefüggő szén-dioxid-kibocsátást a 2020 augusztusáig értékesített tintatartályok összesített számára, illetve az azonos mennyiségű nyomtatáshoz szükséges tintapatron-mennyiség előállításához kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátás összevetésére alapozták. A szén-dioxid-kibocsátás számítása az Epson saját szempontrendszere alapján történt, figyelembe véve a kellékanyagok anyag- és alkatrészgyártásának hatását. A tényleges szén-dioxid-kibocsátási értékek valójában függenek még az ügyfelek nyomtatóhasználatától.
A következőket vették figyelembe az értékelés során: Tintapatronos nyomtatópatronok és csomagolásuk, valamint nagy kapacitású tintatartályok és csomagolásuk (a cserepatronok és cseretartályok összevetésével)

2) A 2010 és 2020 augusztusa között nemzetközi szinten értékesített, nagy kapacitású tintatartályos termékek száma alapján. A legnagyobb piaci részesedést a 2010 és 2019 között világszinten eladott tintatartályos termékek száma határozza meg, az IDC felmérése szerint (Forrás: IDC's Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2020Q2)

*Kérjük, vegye figyelembe, hogy a terméknevek és a rendelkezésre állás országonként és régiónként eltérő lehet. A részletekért látogasson el az Epson helyi értékesítési vállalatának webhelyére:
https://epson.com/