Az Epson kompakt és fehér színű EcoTank nyomtatókat vezet be

A formatervezés aktuális tendenciáit tükröző, költséghatékony és problémamentes nyomtatók

Az Epson kompakt és fehér színű EcoTank nyomtatókat vezet be

Az Epson díjnyertes EcoTank nyomtatói stílusos új megjelenést kaptak, így ezek a kompakt méretű (L3160, L3156) és fehér burkolattal ellátott (csak L3156) készülékek a legmodernebb irodákban is elhelyezhetők. Az új modellek 2019 áprilisától kerülnek forgalomba.

Ksenia Gordeeva, az Epson Europe vezető termékmenedzsere szerint: „A fekete nyomtatók népszerűsége töretlen, ugyanakkor számos ügyfelünktől hallottuk, hogy szeretnének más színű, otthonukhoz vagy modern irodájukhoz jobban illő változatokat is. Úgy gondolom, hogy a ma bevezetett fehér színű és kompakt méretű darabok kiválóan illeszkednek a fogyasztói trendekbe.”

Az EcoTank termékcsalád legújabb tagjai (L3160, L3156) helytakarékos kialakítást kaptak. A tintatartály mostantól nem oldalt, hanem beépítve, a nyomtató elülső részében található. Ez a megoldás nem csupán helytakarékos, de a tintaszint ellenőrzését is megkönnyíti. Az új palackokat ráadásul nem kell összenyomni, így az újratöltés is egyszerűen, problémamentesen megoldható, csak arra kell figyelni, hogy a megfelelő színeket illesszük be az egyes tartályokba.

Az EcoTank termékcsalád többi tagjához hasonlóan ezek a nyomtatók (azaz az L3160 és az L3156 nyomtatók) is nagy méretű tintatartályt kaptak, amelyek újratöltéséhez nagy kapacitású tintapalackok állnak rendelkezésre. A nyomtató tartozékát képező palackokban a felhasználók akár három évre elegendő tintát kapnak 1. Ezzel a kiváló ár-érték arányú ajánlattal a felhasználók akár a tintaköltségek 90%-át is megtakaríthatják 2. A cseretintapalackok is kedvező áron kaphatók.

Az EcoTank használatával egyszerűen nyomtathat mobiltelefonról, táblagépről és laptopról. A Wi-Fi és Wi-Fi Direct szolgáltatással a felhasználók az Epson iPrint alkalmazással küldhetnek nyomtatásba dokumentumokat okoseszközükről 3. Fájlokat is fogadhat szinte bárhonnan a világból az Epson Email Print szolgáltatással 3.

A legújabb EcoTank nyomtatók még több választási lehetőséget kínálnak a fogyasztóknak: Az L3156 egy fehér színű háromfunkciós készülék Wi-Fi/Wi-Fi Direct funkcióval, míg az L3160 egy fekete színű, LCD kijelzővel és Wi-Fi/Wi-Fi Direct funkcióval ellátott háromfunkciós készülék.

1. 3 évre elegendő tinta 225 oldal átlagos havi nyomtatási mennyiséget feltételezve az EcoTank otthoni és irodai nyomtatók esetén, illetve 40 fénykép nyomtatását feltételezve az EcoTank fotónyomtatók esetén. A számítások alapja a készülékhez mellékelt fekete tintapalackkal nyomtatott legalacsonyabb oldalkapacitás az otthoni és irodai nyomtatók esetén és a készülékhez mellékelt fényképes oldalkapacitás a fotónyomtatók esetén.
2. Az átlagos szükséges patronszám/megtakarítás elérte az EcoTank termékcsalád készülékeihez (kivéve: L805, L810, L850, L7160) adott tintapalackokkal kinyomtatott oldalak ugyanekkora számát, a hardver árát figyelmen kívül hagyva. Az összehasonlítás az A4 EcoTank termékcsalád és a Közép- és Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában a 10 legnépszerűbb modell között történt, a 2017. áprilistól 2018. márciusig terjedő időszakban, az IDC EMEA Hardcopy Tracker (2018. első negyedévi adatok) és az IDC EMEA HCP Consumables Tracker adatai alapján (2017. második félévi adatok). A nyomtatási költség kiszámítását az IDC a normál és az XL tintapatronméretek alapján végezte ugyanebben az időszakban a közép- és kelet-európai, valamint a közel-keleti és afrikai piacra vonatkozóan. Az átlagos eladási ár a bevétel és az egységek számának hányadosa. A tintapatron-kapacitás kiszámítása a gyártók webhelyén közzétett adatok alapján történt.
3. Vezeték nélküli internetkapcsolat szükséges hozzá. További információkért, valamint a támogatott nyelvek és eszközök listájáért látogasson el a következő oldalra: