Az Epson három PRO-UHD projektort leplezett le az IFA-n

Vizuális technológiák nyerő kombinációja a házimozizás magas szintre emeléséhez

Az Epson három PRO-UHD projektort leplezett le az IFA-n

EH-TW9400

Az Epson három olyan új házimozi projektort mutatott be a filmek szerelmeseinek, amelyeknél a képminőség kap kiemelt szerepet (EH-TW7400, EH-TW9400, EH-TW9400W). A kedvező árú, többféleképpen csatlakoztatható és egyszerűen beállítható projektorok nagyképernyős moziélményt és 4K minőséget biztosítanak.

Az Epson a PRO-UHD gyűjtőfogalommal egyesíti kiváló minőségű vizuális technológiáit az e modellek nyújtotta lenyűgöző képernyőtulajdonságok beazonosíthatóságának megkönnyítéséért. A PRO-UHD projektorok a kivételes képminőséget az elképesztő, 1 200 000:1 dinamikus kontrasztaránnyal, 4K felskálázás technológiával, 3LCD technológiával, a Full HD, UHD BD és HDR technológiák támogatásával érik el. A korábbi modellek sikerének köszönhetően a továbbfejlesztett EH-TW9400/W minden típusú 4K beviteli eszközzel használható.

Tulajdonságai adnak valódi értéket a PRO-UHD nyújtotta élménynek. A színek gazdag és élénk árnyalatokban jelennek meg, valamint a „szivárványhatás” is elkerülhető az Epson 3LCD technológiájának köszönhetően, amely egyformán magas, akár 2 600 lumen értékű fehér- és színesfény kibocsátást biztosít. A HDR-támogatás további részleteket és mélységeket fed fel, így biztosítva a természetes, mégis gazdagabb színeket. A rendkívül széles színtér növeli az élethű színhatást, míg az árnyékok részletgazdagságához mély fekete árnyalatokat biztosít nagy, akár 1 200 000:1 kontrasztarányával. Még a leggyorsabb akciójeleneteket is egyszerűen kezeli, hiszen a képkocka-interpoláció és a részletkiemelés funkció éles, egyenletes és hibátlan képet állít elő.

Habár a technológia összetett és aprólékosan kidolgozott, a projektorok beállítása igen kézenfekvő. A projektor motoros 2,1x optikai zoomot, motoros fókuszt és szintén motoros, ±96,3%-os vertikális és ±47,1%-os horizontális objektívmozgatást kínáló optikával rendelkezik. A hihetetlenül hosszú lámpaélettartam a projektorokat gyakori használatra teszi alkalmassá, így minden nap nagyképernyőn nézhet meg egy-egy filmet a következő hét év során 1lámpacsere nélkül.

A filmrajongók örömére szolgál, hogy e modellek szabályozóinak köszönhetően úgy nézhetők a filmek, ahogy a rendező megálmodta. Könnyedén megtekintheti filmjeit a helyes képméretaránnyal a tíz különböző kedvenc formátumának eltárolása révén.

Az EH-TW9400W ráadásul a vezeték nélküli vetítést is lehetővé teszi. Egyszerűen küldhet kiváló minőségű 4K tartalmat okostelefonról, játékkonzolról, Blu-ray lejátszóról vagy más eszközről a projektorra a HDMI csatlakozással vagy akár 4K WiHD jeladóval.

Tőrös Gáspár, az Epson Magyarország projektorokért felelős termékmenedzsere úgy fogalmazott: „Ez nem egy ütőkártya, hanem számos olyan technológia kombinációja, amely új szintre emeli a filmnézés élményét. A legújabb házimozi PRO-UHD modellek minden téren kiválóan teljesítenek a nagy dinamikus kontrasztaránnyal, 4K felskálázás- és 3LCD technológiával, a Full HD, UHD BD és HDR technológia támogatásával. A kontrasztarány és a lumen érték megnövelésre került, valamint e modellek minden típusú 4K tartalmat támogatnak, így lenyűgöző, ugyanakkor megfizethető termékkínálatot jelentenek a filmrajongók számára."

A termékek az IFA 2018 berlini rendezvényén kerültek bemutatásra.

 

Az EH-TW7400, az EH-TW9400 és EH-TW9400W projektorok 2019-től lesznek kaphatók.

1. Napi egy, átlagosan 1 óra 45 perces hosszúságú film megtekintése alapján, gazdaságos módban lévő lámpával
Főbb jellemzőkEH-TW7400EH-TW9400EH-TW9400W
4K nagyképernyős élmény
PRO UHD technológia
UHD BD-/HDR-támogatás
HDR formátumokHDR10HDR10, Hybrid Log Gamma, 4K/60p felbontású 18Gbps sebességű HDR-támogatásHDR10, Hybrid Log Gamma, 4K/60p felbontású 18Gbps sebességű HDR-támogatás
Elektronikus objektívmozgatás (+/-96,3% függőleges és +/-47,1% vízszintes)
Egyformán erős fehér- és színesfény kibocsátás:2 400 lm2 600 lm2 600 lm
Nagy kontrasztarány a mélyebb fekete árnyalatokért200 000:11 200 000:11 200 000:1
Motorizált fókusz és zoom (2,1x)
Támogatott színtér (DCI)
HDMI x2 (1x HDCP2.2 és 1x HDCP1.4), RJ45, RS232c és kapcsolókimenet
4K WiHD jeladó – 4K minőség Wi-Fi-n keresztül xx
Alkalmas 2D és 3D képek megjelenítésére is
Egyedülálló képminőség az Epson 3LCD technológiájával
A már meglévő termékkínálat részletgazdagságot javító tulajdonságai, beleértve: ISF
Nagysebességű mozgás-megjelenítés a dinamikus jelenetek éles kivetítéséhez
Óriási vetítőfelület-méret – akár 300 hüvelyk
Hosszú lámpaélettartam, gazdaságos módban 5 000 óra
USB-vel feltölthető aktív záras szemüvegek a 3D tartalmak megtekintéséhez (nem tartozék)