Az Epson gyára RBA platina tanúsítványban részesült az ott folyó, társadalmilag felelős munkavégzés elismeréseként

Az EcoTank-gyártás a lehető legmagasabb szintű akkreditációt érte el a CSR-tevékenység vonatkozásában

Az Epson gyára RBA platina tanúsítványban részesült az ott folyó, társadalmilag felelős munkavégzés elismeréseként

Az Epson gyára RBA platina tanúsítványban részesült, az ott folyó, társadalmilag felelős munkavégzés elismeréseként

Az EcoTank-gyártás a lehető legmagasabb szintű akkreditációt érte el a CSR-tevékenység vonatkozásában

2020. december 9. – PT. Az Indonesia Epson Industry, a globális technológiai vállalatként működő Epson nyomtatógyáraként a Responsible Business Alliance (RBA) platina fokozatú kitüntetésében részesült, a vállalati társadalmi felelősségvállalás legmagasabb szintjének elérését követően.

A Responsible Business Alliance (RBA) a világ legnagyobb ipari koalíciója, amely a globális ellátási láncok területén működő vállalatok társadalmi felelősségvállalásának szenteli munkásságát, és világszerte elkötelezett a munkavállalók és a közösségek jogainak, valamint jólétének támogatása iránt. A tisztességes munkakörülményekre, az emberi jogokra és a fenntarthatóságra összpontosító tanúsítvány azokat a gyárakat és telephelyeket ismeri el világszerte, amelyek megfelelnek a vállalati társadalmi felelősségvállalás legszigorúbb szabványainak a gyártási folyamatok tekintetében.  

Az RBA-tanúsítvány a 2020. márciusában több mint 11 300 alkalmazottat foglalkoztató Indonesia Epson Industry vállalatnál bevezetett társadalmilag felelős szabványok elismerése. A gyárban számos üzleti és fogyasztói tintasugaras nyomtató készül, köztük az Epson világvezető, környezetbarát, tintapatron nélkül működő EcoTank tintasugaras nyomtatói. A mai napig az Epson több mint 50 millió EcoTank nyomtatót értékesített világszerte.

Az RBA platina tanúsítvány annak elismerése, hogy az Epson az Indonesia Epson Industry együttműködésében a lehető legmagasabb CSR-szabványoknak megfelelően működik, és elkötelezett valamennyi alkalmazottjának jóléte mellett. A tanúsítvány jelentős mérföldkőnek számít az Epson életében, mivel a nyilvános IKT-beszerzések terén a munkaügyi és társadalmi normák betartása fontos részét képezi a pályázati specifikációknak, és az Epson üzleti ügyfelei is egyre inkább megkövetelik a társadalmilag felelős gyártás független forrásból származó, megbízható bizonyítékát.

 „Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a fenntartható társadalom megteremtése iránt, termékeink és szolgáltatásaink, valamint gyáraink és irodai működésünk nyomán” – erősítette meg Tatsuaki Seki, az Epson fenntarthatóságért felelős igazgatója. „Ez azt jelenti, hogy nem csak a tevékenységünk környezetre gyakorolt hatását vesszük figyelembe, hanem társadalmilag felelős módon is működünk. A platina-besorolás nagy örömünkre szolgál, és eltökélt célunk, hogy fenntartsuk az általa képviselt magas színvonalat.”

Kazuyoshi Yamamoto, az Epson Europe elnöke hozzátette: „Ez egy fontos tanúsítvány ügyfeleink számára is, akik szeretnének biztosak lenni abban, hogy felelősségteljes módon végezzük a gyártási munkálatokat. Az emberek a legértékesebb erőforrásaink, és a jólétük kiemelten fontos a számunkra. Folyamatosan figyeljük és fejlesztjük működésünk minden aspektusát, a gyártástól és forgalmazástól kezdve az erőforrások felhasználásáig, valamint a munkatársak jólétéig.

„A környezetbarát termékek és szolgáltatások iránti kereslet még soha nem volt ilyen erős. Ez különösen igaz a fiatalabb generáció tagjaira, akiknek a fenntarthatóság iránti szenvedélye arra sarkallja a gyártókat, hogy minden szempontból továbbfejlesszék a működésüket.  Az EcoTank és más Epson tintasugaras nyomtatók vásárlói megnyugodhatnak abban a biztos tudatban, hogy nem csak egy környezetbarát tintasugaras nyomtatót vásárolnak, amely azon felül, hogy energiát takarít meg, a fogyóeszközök szintjén csökkenti is a műanyag hulladék mennyiségét, hanem egy olyan eszközt, amelynek gyártása platina minőségi szabványokat követ a munkahelyi körülményeket illetően, vagyis a legmagasabb elvárásoknak tesz eleget a társadalmilag felelős gyártás területén.”

 

MEGJEGYZÉS A SZERKESZTŐKNEK

Az RBA-tanúsítványról

Az egyik legfontosabb RBA-program a validált értékelési program (VAP), amely a helyszíni megfelelőség ellenőrzésének és a hatékony, megosztható auditoknak a vezető szabványa. Az RBA maga nem végez audittevékenységet, inkább meghatározza a szabványokat, és elismert auditvállalatokat hív segítségül. Az RBA felismerte, hogy a helyszíni megfelelőségi auditok elsődleges értéke nem a gyárban felmerülő problémák beazonosításában rejlik, hanem ezen problémák kijavításában. Az RBA azokat a gyárakat részesíti elismerésben, amelyek a VAP-audit során feltárt problémák ellenőrzött lezárásával képesek bizonyítani a vállalati felelősségvállalás iránti elkötelezettségüket.

Az RBA az elismerés három szintjét állította fel:

  • Platina: minimum 200-as VAP-pontszámmal rendelkező gyárak, amelyeknek sikerül lezárni az elsőbbséget megkívánó, kiemelt és kevésbé fontos eseteket

  • Arany: minimum 180-as VAP-pontszámmal rendelkező gyárak, amelyeknek sikerül lezárni az elsőbbséget megkívánó és a kiemelt eseteket

  • Ezüst: minimum 160-as VAP-pontszámmal rendelkező gyárak, amelyeknek sikerül lezárni az elsőbbséget megkívánó eseteket

A tanúsításhoz szükséges követelményeknek való megfelelés érdekében minden auditot igazolni kell (VAP Closure Assessment).  Az RBA-taglétesítményeken és a beszállítói létesítményeken végzett auditokat független, harmadik fél auditorok végzik, akiket kifejezetten a társadalmi és környezetvédelmi auditálásra képeztek ki, a VAP-protokoll ismerete mellett.

További információk olvashatók a következő oldalon: http://www.responsiblebusiness.org/vap/about-vap/