Az Epson eddig 80 millió HTPS panelt gyártott a 3LCD projektorokhoz

A vállalat további 10%-os éves növekedést vár a projektorok piacán

2012. július 3. – A Seiko Epson Corporation leszállította a 80 milliomodik folyadékkristályos, HTPS (high-temperature polysilicon) panelt, melyeket – mintegy 26,5 millió 3LCD technológiájú projektor előállításához használtak fel.

A 3LCD technológiájú projektorok nagy fényerejű, természetes színű, akár 300" átmérőjű képet is tudnak biztosítani, széleskörű elterjedésük pedig elsősorban a vállalati igényeket kielégítő, üzleti célú prezentációknak köszönhető. Ma már azonban a házimozi, a 3D-s, a rendezvényeken vagy oktatási célokra használt projektorok többsége is 3LCD technológiával működik.
 
Az eddig leszállított 80 millió HTPS panel összesen több mint 26.500.000 darab 3LCD technológiájú projektor előállítására volt elegendő, ezzel pedig az Epsonnak sikerült megőriznie két évtizedes vezető szerepét a kivetítő-panelek (HTPS) piacán. Szakértők szerint a vetítési technológiában rejlő eddig kiaknázatlan lehetőségeknek köszönhetően a projektorok piacán a jövőben közel 10%-os éves növekedés várható.
 
A HTPS panel
 
A HTPS TFT kijelző előnye, szemben a többi LCD panellal, hogy, nagyobb felbontást és nagyobb kontrasztarányt tesz lehetővé kisebb mérete ellenére is, éppen ezért használják főként projektorok gyártásához.
 
Az Epson csoportról
 
Az Epson a világ egyik vezető vállalata a képalkotás és innováció terén. Kompakt, energiatakarékos, nagy pontosságú technológiái, továbbá nyomtatóktól az üzleti célú és otthoni 3LCD-kivetítőkön át a szenzorokig és egyéb mikroeszközökig terjedő termékköre révén arra törekszik, hogy túlszárnyalja a felhasználók elvárásait az egész világon.
 
A Japánban székelő Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 99 vállalatában világszerte több mint 78 000 munkavállaló dolgozik. A vállalatcsoport elkötelezett híve a környezet globális védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának. http://global.epson.com/
 
Az Epson Europe vállalatról
 
Az európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai régiókért felelős Epson Europe B.V. székhelye Amszterdamban található. A 1,594 főt foglalkoztató vállalat bevétele a 2010-as pénzügyi évben 1,583 milliárd eurót tett ki. http://www.epson-europe.com/