Az Epson címkékhez használt tintái élelmiszerek csomagoláshoz is használhatóak

A megfelelőség igazolja az Epson hosszú távú elkötelezettségét az élelmiszer- és italgyártó, illetve -csomagoló ágazatra vonatkozóan

Az Epson címkékhez használt tintái élelmiszerek csomagoláshoz is használhatóak

Az Epson ma bejelentette, hogy a SurePress ®tintasugaras címkenyomtatókban és a ColorWorks ®igény szerinti, asztali címkenyomtatókban használt tinták megfelelnek az EU szabályozási keretrendszere (1935/2004/EK), a helyes gyártási gyakorlatról szóló rendelet (GMP) (2023/2006/EK) és a műanyagok használatának mérésére vonatkozó rendelet (10/2011/EU) követelményeinek, valamint szerepelnek az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokra és az ételcsomagoláshoz használt nyomtatótintákra vonatkozó svájci szabályozásban (RS 817.023.21).

 

Az Epson SurePress és ColorWorks termékcsaládját világszerte számos feldolgozó és végfelhasználó használja az élelmiszerek és italok ágazatában.” – mondta Duncan Ferguson, a Professzionális nyomtatás és robotika alelnöke. „Jelentős eredménynek és mérföldkőnek számít minden egyes olyan tintarendszer, amely az ételekre vonatkozó, komplex előírásokkal megfelelővé válik, és minden ilyen eredmény az Epson vezető pozícióját bizonyítja a címkék digitális nyomtatása és a csomagolóipari alkalmazások területén.”

 

Az Epson befektetése a tintába

A tintasugaras nyomtatók gyártói között egyedülálló módon, az Epson saját tintát állít elő. A SurePress és a ColorWorks tintáinak előállításához az Epson közvetlenül a rendszerekbe és a higiéniai folyamatokba fektet be. Létesítményeink megfelelnek a GMP 2023/2006/EK sz. EU-rendeleteknek és az Amerikai Egyesült Államokban hatályos, vonatkozó FDA-követelményeknek. Továbbá az Epson SurePress és ColorWorks tintáit a veszélyelemzés, kritikus ellenőrzési pontok (HACCP) kockázatértékelési elve alapján gyártjuk, amely a gyártási folyamat minden fázisát lefedi.

 

Nyomtatás az élelmiszerrel nem érintkező felületekre

Az EU szabályozási keretrendszere (1935/2004/EK) előírásainak megfelelően az Epson SurePress és ColorWorks tintái nem alkalmazhatók az élelmiszerrel közvetlenül érintkező felületeken, hanem kizárólag az élelmiszer-csomagolóanyagok és -termékek az élelmiszerrel nem érintkező felületén használhatók, funkcionális zárórétegként.

  

Az Epson az EuPIA tagja, és megfelel az európai szabályozási keretrendszerben (1935/2004/EK) meghatározott 2023/2006/EK GMP élelmiszer-csomagolóanyagokra és -termékekre vonatkozó irányelveinek.

 

Az Epson tintái megfelelnek az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokra és termékekre vonatkozó svájci szabályozás (RS817.023.21) követelményeinek, az összetevők pedig felkerültek vagy jóváhagyásra várnak a Szövetségi Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Hivatal (FSVO) által közzétett, az élelmiszerek címkézése és a csomagolóanyagok nyomtatása céljából jóváhagyott svájci A és B pozitív listákra.

 

Elkötelezettség a megfelelőség iránt

Az Epson befektetései, melyek a szabályozásoknak való megfelelést célozzák, illetve a vállalat ezirányú egyéb intézkedései is bizonyítják a hosszú távú elkötelezettséget az élelmiszerek és italok ágazatának címkézési és csomagolási iparágával kapcsolatban. Az Epson SurePress és ColorWorks nyomtatókat használó ügyfelek nyugodt szívvel, annak tudatában ajánlhatják partnereiknek ezeket a megoldásokat, hogy a gyártási létesítményekben telepített nyomtatók az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokra vonatkozó előírásoknak megfelelően képesek a nyomtatásra.