Az Epson célkitűzései 2050-re: negatív karbonsemlegességi mutatók és teljes függetlenség a bányászott energiahordozóktól

Yoshiro Nagafusa, az Epson Europe élére frissen kinevezett elnök üdvözli az Epson fenntarthatóságra összpontosító jövőképét

Az Epson célkitűzései 2050-re: negatív karbonsemlegességi mutatók és teljes függetlenség a bányászott energiahordozóktól

Európa, 2021. június 8– Globális technológiai vállalatként az Epson megfogalmazta a fenntarthatóságra összpontosító jövőképét, amely kiterjed a szén-dioxid-kibocsátás 2030-ra történő csökkentése mellett való elköteleződésre is, az 1,5 °C-os vállalás jegyében. A vállalat csatlakozni kíván az RE100 kollektívához, a 100%-ban megújuló villamos energia mellett elkötelezett vállalatok globális közösségéhez, mely mérföldkövet szándékai szerint 2023-ra fogja elérni. Az Epson vállalta továbbá, hogy 2050-re karbonsemlegességi mutatói negatívba fordulnak, miközben teljesen függetlenedik a bányászott energiahordozók felhasználásától, időről időre beszámolót állítva össze a célok elérése felé tartó úton.

Az Epson Europe új elnöke, Yoshiro Nagafusa

Yoshiro Nagafusa, az Epson Europe idén április 1-jével kinevezett elnöke így kommentálta a terveket: „Az Epsonnál arra törekszünk, hogy olyan technológiákat működtessünk és fejlesszünk ki, amelyek segíthetnek a társadalomnak a felmerülő problémák megoldásában, amelyek közül a klímaváltozásnál kevesebb fontosabb téma van jelen pillanatban. Különösen büszke vagyok arra, hogy az Epson Europe vezetői pozícióját egy olyan időszakban tölthetem be, amikor a vállalat életének egy új szakaszába lépünk. Izgatottan várom, hogy vezetőként irányíthassam az európai műveleteket, miközben azon dolgozunk, hogy csökkentsük az Epson termékeinek, szolgáltatásainak és ellátási láncainak környezetre gyakorolt hatását.”

Az elnöki kinevezését megelőzően Nagafusa az Epson Europe alelnökeként tevékenykedett, és az infrastruktúra, valamint az értékesítési műveletek optimalizálásáért volt felelős a szervezet CISMEA régiójában. Nagafusa számos vezető pozíciót töltött be korábban az Epson Europe és az Epson Global vállalatoknál, a cégnél eltöltött több mint 30 éve alatt.

Epson 25 Renewed környezetvédelemmel kapcsolatos jövőkép 2050-re

Az Epson nemrégiben jelentette be Epson 25 Renewed elnevezéssel megújult vállalati jövőképét, amely a vállalatot a fenntarthatóság elérésére és a közösségek életének gazdagítására ösztönzi. Az Epson fenntarthatóság mellett való szilárd elköteleződése, valamint az ezzel kapcsolatos eredményei nyomán már ott szerepel a tíz legjobb vállalat között, amit az ipari intelligencia-szolgáltató IDC fenntarthatósági keretrendszere állapított meg. Az értékelés során minden egyes index vonatkozásában az átlagnál jobb értékeket kapott a vállalat. Az Epson megújított jövőképe 2050-re tovább erősíti ezeket a célkitűzéseket, mivel a vállalat 2050-re negatív karbonsemlegességi mutatókkal kíván rendelkezni, illetve függetlenné szeretne válni a bányászott energiahordozóktól, egy olyan dekarbonizációs program révén, amelynek célja az energiahordozó-körforgás lezárása, az ügyfelek környezetre gyakorolt hatásának csökkentése és az innovatív környezeti technológiák kifejlesztése.

Mr. Miklós Fábián, az Epson részéről hozzáfűzte: „Az Environmental Vision 2050 és a tervezett csatlakozásunk az RE100 kollektívához igazi mérföldkő a vállalatunk életében. Megújított jövőképünk egy pillanatfelvétel arról, hogy eddig hová jutottunk el vállalatként, és hová szeretnénk még eljutni ambiciózus és mérhető célok kitűzésével. Igazán inspiráló az Epson munkavállalóinak az iránti elkötelezettsége Európa-szerte, hogy képesek vagyunk eleget tenni ennek a jövőképnek, és meg vagyok győződve arról, hogy közös erővel elérjük majd a céljainkat.”

RE100

Április 15-én az Epson bejelentette, hogy csatlakozik az RE100 kollektívához, egy kiterjedt és befolyásos vállalkozásokból álló globális közösséghez, amely elkötelezett a 100%-ban megújuló energiafelhasználás mellett. Az Epson nagy léptekkel halad e célkitűzés felé, így 2021. március 26-án bejelentette azt is, hogy a Nagano prefektúrában található valamennyi telephelye 100%-ban átáll a megújuló villamos energia használatára 2021. április 1-jéig. Ez a hír a március 16-i bejelentés folyománya, amelyben az Epson azt is közzétette, hogy 2023-ra az Epson Global összes telephelye 100%-ban megújuló energiaforrásokból származó villamosenergiával fog működni.

Vége

Az Epson vállalat bemutatása

Az Epson a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely elkötelezett a fenntarthatóság kialakítása és a közösségek felemelése mellett, így a hatékony és kompakt precíziós és digitális megoldásait az emberek, dolgok és az információ összekapcsolásának szolgálatába állítja. A vállalat fontosnak tartja, hogy a társadalmi problémák megoldását az otthoni és irodai nyomtatás, a kereskedelmi és ipari nyomtatás, a gyártás, a vizuális világ és az életmód innovációival segítse. Az Epson 2050-re karbonnegatív lesz, és teljesen kiiktatja a kimeríthető felszín alatti erőforrások, például az olaj és a fémek használatát. A japán székhelyű Seiko Epson Corporation vezette világméretű Epson csoport éves eladásai 1 trillió japán jen körül mozognak.

http://global.epson.com/