Az Epson bemutatta első üzleti A3-as multifunkciós EcoTank nyomtatóit, amelyek ultra költséghatékony és fenntartható megoldást kínálnak a nagyobb formátumú irodai dokumentumokhoz

Funkciókban gazdag, hatékony A3-as nyomtatási megoldások a fenntartható üzleti tevékenység jegyében

Az Epson bemutatta első üzleti A3-as multifunkciós EcoTank  nyomtatóit, amelyek ultra költséghatékony és fenntartható megoldást kínálnak a nagyobb formátumú irodai dokumentumokhoz

Az üzleti célú EcoTank nyomtatók választékának további bővítéseként az Epson bemutatta első A3-as multifunkciós EcoTank termékeit, amelyek színes és fekete-fehér nyomatokat is készítenek A3-as méretben: az EcoTank Pro L15180és az EcoTank Pro M15180 készülékeket .

A tintapatron nélkül működő megoldások hosszú távon is problémamentes nyomtatást biztosítanak a tintapatronok cseréje vagy tárolása nélkül, energiahatékony alternatívát kínálva a lézernyomtatókkal szemben.

„Kevés beavatkozást igénylő termékeink tökéletesen képesek kiszolgálni azon vállalkozásokat, amelyek nagyobb, akár A3-as méretben kívánnak fenntartható módon nyomatokat előállítani” – nyilatkozta Dobos Csaba, az Epson Europe termékmenedzsere.

„83%-kal kevesebb energiát használnak a hő nélkül működő tintasugaras nyomtatók a lézernyomtatókhoz képest, valamint nagy kapacitású tintatartályokkal kerülnek forgalomba, ezáltal a kellékanyagok logisztikájára és kezelésére fordított idő jelentősen lerövidül, valamint a patronok gyártása mellett azok szállítása és ártalmatlanítása is okafogyottá válik.  A tartályok újratölthetők a nagy kapacitású tintapalackokkal, és akár 7500 fekete-fehér, valamint 6000 színes nyomatra is elegendőek.”

Sokféle csatlakozási lehetőség, letisztult kialakítás és a biztonságos munkafolyamatokba könnyen integrálható készülékek, miközben ultra alacsony lapköltséget biztosítanak, alacsony fenntartási költségek mellett. Kis munkacsoportok esetén alkalmasak a hatékonyság növelésére is, hiszen az első oldal nyomtatásához mindössze 5,5 másodperc szükséges.

„Most, hogy egy változásokkal teli időszakot követően újra működnek a vállalkozások, sokak figyelme a fenntartható technológiák felé irányul. Az Epson hő nélküli tintasugaras technológiájának alkalmazása a lézernyomtatók helyett apró újításnak tűnhet, amely mégis jelentős változásokat von maga után, különösen az energiafogyasztás visszaszorítása és a nyomtatási kellékanyagokhoz kapcsolódó hulladékmennyiség csökkentése szempontjából” – összegzett Dobos Csaba.