Az Epson bemutatta a világ legkisebb 3LCD-lézerprojektorát*

Rugalmas használat és prémium kialakítás az Epson hordozható lézerprojektorával

Az Epson bemutatta a világ legkisebb 3LCD-lézerprojektorát*

EF-100B

Az Epson otthoni felhasználók számára tervezett első hordozható lézerprojektora kialakításának köszönhetően maximális rugalmasságot tesz lehetővé a felhasználás és a hordozhatóság terén. A júniustól kapható EF-100W/B az Epson legkisebb lézerprojektora 1, amelynek leghosszabb oldala mindössze 23 cm.

Az Epson nagy fényerejű, élénk színeket kínáló és hosszú élettartamú lézeres technológiája most az EF-100W/B készülék kompakt, könnyű házába került, amely fekete és fehér színben lesz megvásárolható.

Az Epson mérnökei egy olyan kompakt projektort alkottak, amely a lézer fényforrásnak, valamint az oldalt elhelyezett szellőzőknek és tápbemenetnek köszönhetően bármilyen tájolásban elhelyezhető, és bármilyen szögben képes vetíteni. Így a felhasználó szabadon eldöntheti, hogy a falra, a mennyezetre vagy a padlóra irányítja a projektort. Emellett akár 150 hüvelykes méretben is képes vetíteni, így kiválóan alkalmas a tartalmak felnagyításához. A lézer fényforrás még nappali fény mellett is garantálja a világos és élénk színű képet, így nem kell lekapcsolni a lámpát és elfüggönyözni az ablakot, sőt vászon használata sem szükséges.Az automatikus képbeállítási funkcióval elkerülhetők az életlen, torz képek.

Hosszú távú, karbantartást nem igénylő megoldás: a lézer fényforrás akár 20 000 órás élettartamot is képes elérni. A termék kiváló ár-érték arányt biztosít: tíz éven keresztül minden nap használhatja 2.

Az EF-100W/B hordozható kialakításához gyors és egyszerű beállítás társul. A digitális használati útmutató segít a felhasználóknak a projektor beállításában és a főbb jellemzők megismerésében. A felhasználóbarát felület a mellékelt távirányítóval könnyedén, magától értetődően kezelhető.

A telefonon, táblagépen, DVD-lejátszón, játékkonzolon vagy laptopon tárolt tartalmak elérése rendkívül egyszerű: elég csatlakoztatni a kábelt a HDMI-portba. A streamelés is gyerekjáték, hiszen az eszköz hátsó részéhez Amazon Fire TV, Google Chromecast, Roku és Apple TV eszközök egyaránt csatlakoztathatók.

A plug-and-play kialakításnak köszönhetően a hangbeállítás is gyerekjáték: a beépített hangszórók mellett Bluetooth segítségével hangfalak is csatlakoztathatók, az eszköz ezen kívül Jack csatlakozót is tartalmaz. A hanglejátszási mód a megjelenített tartalom típusának megfelelően módosítható.

Az EF-100W/B kifejezetten stílusos megjelenésű, jól mutat a nappaliban. A fehér EF-100W ezüst díszítőelemekkel, míg a fekete EF-100B rézszegéllyel kerül forgalomba. Mindkét típus lekerekített sarkokkal, a lehető legkevesebb gombbal és bőrhöz hasonló tapintású bevonattal nyűgözi le a felhasználót.

Tőrös Gáspár, az Epson termékmenedzsere szerint: „Ez a projektor új színt visz termékkínálatunkba. Nem csupán vonzó megjelenésű, de kompakt méretének és hosszú élettartamú, kiváló minőségű lézer fényforrásának köszönhetően kiváló választás az otthoni felhasználók számára.

Hiszünk benne, hogy ennek a projektornak a kisvállalkozók piacán is van keresnivalója, hiszen a prezentációkat tartó értékesítőknek, a portfóliójukat a helyszínen bemutatni kívánó professzionális fotósoknak és tervezőknek is vonzó lehet, de azoknak is jó megoldás, akik megfizethető, mégis kreatív módon szeretnék feldobni üzletüket, például szépségszalonjukat.”

Az EF-100W/B 2019 júniusától lesz elérhető Magyarországon.

Főbb jellemzők:
•Stílusos kivitel (EF-100W: fehér és ezüst/EF-100B: fekete és réz)
•Kompakt kialakítás (Sz×Mé×Ma/210 × 227× 88 mm)
•Könnyű (2,7 kg)
•Hosszú élettartamú és kiváló minőségű lézer fényforrás (20 000 óra/12 000 óra 2)
•Még nappali fény mellett is élénk, valósághű kép (3LCD technológia, 2000 lm, 2 500 000:1 dinamikus kontraszt)
•Nagy képméret (akár 150 hüvelyk)
•HD felbontás
•Vetítés gyakorlatilag bármilyen felületre és irányba (lézer fényforrás, szellőzők és tápbemenet az oldalán)
•Egyszerű beállítás (használati útmutató, távirányító)
•Automatikus képbeállítás (függőleges trapézkorrekció +/– 45, vízszintes +/– 40)
•Egyszerű streamelés (1 × HDMI 2.0;1 × USB)
•Könnyű hangbeállítás (beépített 5 W-os hangszóró, Bluetooth-hangeszközök csatlakoztatása, fejhallgató-csatlakozó)
•Csendes ventilátor (26 dB/29 dB)

1. A felmérést a Futuresource Consulting Limited végezte (2019. május 15-tel bezárólag) az 500 lm feletti fényerejű 3LCD-lézerprojektorokra vonatkozóan
2. Napi átlagosan ötórás tartalomfogyasztás alapján, gazdaságos módba állított projektorral.