Az Epson bemutatta a festékszublimációs nyomtatók

A vállalat a 44 és 64 hüvelykes modellekkel lép be a textilnyomtatás

Az Epson bemutatta a festékszublimációs nyomtatók

2013. január 22. – Az Epson két új nagyformátumú nyomtatóval, a 44” méretű SureColor SC-F6000-rel és a 64”-es SureColor SC-F7000-rel lép be a festékszublimációs transzfernyomtatási piacra.

Az ismert transzfer papírokon akár 720 x 1440 dpi felbontást biztosító nyomtatók nemcsak az Epson első festékszublimációs modelljei, de az elsők az iparágban, amelyeknek minden komponensét – a tintától és a nyomtatófejtől a nyomtató burkolatáig valamint az opcionális tartozékokig – egyetlen vállalat tervezte és gyártotta. A készülékek minősége, teljesítménye és megbízhatósága maximális üzemidőt és maximális profitot, valamint alacsony üzemeltetési költséget biztosít.

A SureColor SC-F modellek masszív és tartós 4 színű, tekercsadagolású nyomtatók, amelyeket sokféle felhasználási területre terveztek. A közép-, és nagyteljesítményű, 64” méretű SureColor SC-F7000 valamint a közép-, és kisteljesítményű, 44”-es SureColor SCF6000 a minőségi textilanyagok, sportruhák, különböző ruházati termékek, kiegészítők, egyedi reklámtárgyak és különböző, grafikával ellátott eszközök hatékony előállítására készültek. Az innovatív, egyszemélyes nyomathordozó-betöltés és az olyan beállítási funkciók, mint az automata tekercsfeszítés vagy az intuitív LCD vezérlőpanel mindkét nyomtatót könnyen és gyorsan beállíthatóvá és használhatóvá teszik.

Mindkét modell nyomtatási sebessége 16 – 57 m2/óra között változik az alkalmazás 1 függvényében, illetve a készülékek a nyomtatóba épített, könnyen utántölthető, 1,5 literes tintarendszerrel rendelkeznek. Ezenkívül az automatikus feltekercselő egység – amely az SC-F7000 esetén alapfelszereltség, az SC-F6000 esetén választható – lehetővé teszi a maximális megszakítás nélküli működést minimális karbantartási állásidővel.

1 A műszaki adatok értesítés nélkül változhatnak. További információkért forduljon a helyi Epson forgalmazóhoz.

A festékszublimációs nyomtatási piacon elismert Epson MicroPiezo TFP® nyomtatófej biztosítja a precíz és állandó teljesítményt, illetve a tartósságot. Mindez az új, speciális vízbázisú tintával, az Epson UltraChrome DS tintarendszerrel együtt kiváló minőségű, élénk színű nyomatokat garantál, intenzív feketékkel, éles kontúrokkal és finom színátmenetekkel. A SureColor SC-F sorozat által előállított textilnyomatok kiváló ellenálló képességgel rendelkeznek: a fény és a mosás okozta fakulásnak, valamint a kopásnak és a verejtéknek is ellenállnak.

„A digitalizált textilnyomtatás a piacon még mindig kevesebb, mint 2%-os részesedéssel bír. Stratégiánk, hogy növeljük ezt a hányadot a professzionális nyomtatási iparág ellátásával. Az Epson által fejlesztett legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb megoldásokkal egyenletes minőség biztosítható a kisszériás nyomtatási projektek egyre növekvő piacán is” – mondta Guy Martin, az Epson Europe termékmenedzsere.

Az Epson csoportról
Az Epson a világ egyik vezető vállalata a képalkotás és az innováció terén, termékköre a tintasugaras nyomtatóktól és a 3LCD-kivetítőktől az érzékelőkig és más mikroeszközökig terjed. Az Epson valódi értéket biztosít felhasználóinak kompakt, energiatakarékos és nagy pontosságú technológiái értékesítésével a vállalati, az otthoni és a kereskedelmi piacokon, és világszerte túlszárnyalja a felhasználók elvárásait. A Japán központú Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 97 vállalata világszerte több mint 81 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a globális környezet védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának. http://global.epson.com/

Az Epson Europe vállalatról
Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1594 főt foglalkoztató Epson Europe vállalat értékesítése a 2010-es pénzügyi évben 1583 millió eurót tett ki. http://www.epson.eu

Environmental Vision 2050
http://eco.epson.com/