Az Epson bemutatja kiemelkedő színpontossággal rendelkező proofkészítő, fényképészeti és szépművészeti nyomtatóját

A SureColor SC-P5000 akár 99%-os Pantone Solid Coated Colours színmegfelelőséget képes biztosítani

Az Epson bemutatja kiemelkedő színpontossággal rendelkező proofkészítő, fényképészeti és szépművészeti nyomtatóját

2016. december 1. – Az Epson bejelenti a SureColor SC-P5000 17" méretű nyomtató megjelenését. A proofkészítő, képzőművészeti és fényképészeti alkalmazásokhoz tervezett SC-P5000, választható bíbor vagy világosszürke (LLK) tintakészlettel majdnem tökéletes, akár 99%-os Pantone Solid Coated Colours színmegfelelőséget képes elérni1.

A SureColor SC-P5000 nyomtatót a népszerű Stylus Pro 4900 leváltására és annak a SureColor termékcsaládnak a HDX tintával történő kiegészítésére tervezték, amely az SC-P7000 (24") és az SC-P9000 (44") nyomtatókat is tartalmazza. A nyomtató két változatban kapható, az egyik tintakészlete bíborszínű tintát tartalmaz a nyomdai előkészítéshez a hirdetők, a gyártók és a tervezők számára a pontos csomagolások, marketinganyagok és vállalati színek biztosításához; a másik világosszürke (LLK) tintakészletet tartalmaz és azokat a profi fotósokat, illetve képzőművészeket célozza meg, akik tökéletesen szeretnék reprodukálni eredeti művészeti alkotásuk részleteit, színeit és kontrasztját.

Boris Creischer, az Epson Europe termékmenedzsere szerint: „Nem számít, hogy a felhasználók terméktervezők, művészek vagy fényképészek, mindannyian egy dolgot szeretnének – színpontosságot. Az új SC-P5000 segítségével a színek olyan pontosak, hogy annak biztos tudatában nyomtathat, a kívánt szín tökéletesen lesz reprodukálva az elkészült nyomatokon. Szakértőnek sem kell lennie a ilyen eredmény eléréséhez – a SC-P5000 nyomtatót hihetetlenül egyszerű telepíteni és használni, és kiemelkedő megbízhatóságot biztosít.”

Az SC-P5000 újonnan kifejlesztett funkciók hosszú sorával biztosítja a megbízhatóságot a napi szintű működés során és a minimalizálja a karbantartási igényt. Ezek többek között a behatoló por csökkentésére új borítást és tömítéseket, továbbfejlesztett automatikus fúvókaellenőrzést és irányított tisztítási eljárást jelentenek.

Az SC-P5000 színpontosságával csak a nyomtatási minősége vetekszik, amelyet az Epson fejlett nyomtatófej-technológiája biztosít, hogy nagy felbontású, tartós nyomatokat alkothasson. A 3,5 pl cseppméret és a 2880 x 1440 dpi felbontás pontos, részletes nyomatokat, míg az Ultrachrome HDX tinták továbbfejlesztett fényállóságot biztosítanak. Az SC-P5000 zökkenőmentesen illeszkedik be bármilyen proofkészítési munkafolyamatba és SpectroProofer telepítésével képes kezelni a proofok automatikus ellenőrzését. Az új nyomtatót támogatja az összes nagyobb RIP és szoftvergyártó.

                                                                                                         

Főbb jellemzők:

 • Az első és egyetlen 17" méretű nagyformátumú nyomtató bíborszínű tintával proofkészítéshez
 • Emellett világosszürke (LLK) tintát tartalmazó konfiguráció is kapható1 képzőművészeti és fényképészeti alaklazásokhoz
 • Mindkét változat elérhető SpectroProofer kiegészítővel vagy anélkül
 • A SpectroProofer egy ILS30 spektrofotométert tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy az automatikus proofkészítési munkafolyamat megfeleljen a jelenlegi M1 szabványnak
 • Automatikus fúvókaellenőrzés (NVT) az eltömődés megakadályozására
 • Továbbfejlesztett felhasználói felület beépített útmutatókkal
 • A tinták továbbfejlesztett fényállósága további 15 évnyi tartósságot biztosít2
 • Új sárga tintaösszetétel megnövelt részecskemérettel a jobb fényállóság érdekében
 • Új borítás, tömítések és antisztatikus törlőruha a behatoló por csökkentésére
 • Nagy, 2880 x 1440 dpi méretű felbontás
 • Időzített tisztítás (TCL) a tisztítási folyamat automatizálásához
 • Statikus elektromosság megelőzése a nyomathordozón és a nyomókereten a csíkozódás kiküszöbölésére
 • Belső színkalibráló (Ink Mark Sensor IMS) a különböző EPSON SC-P sorozatú modellekhez az idő és a környezet okozta színeltérés kiküszöbölésére
 • Egyszerű nyomathordozó-váltás a tekercs és a különálló lapok között
 • Egyszerű nyomathordozó-kezelés a színes LCD kijelzőn megjelenő, lépésekre bontott útmutatók segítségével
 • Nyomtatás papírtálcával vagy papírtekerccsel, egylapos vagy művészpapírral
 • A versenytársak termékeinél nagyobb tintapatron-kapacitás (200 ml) és kisebb tintacseppméret (3,5 pl)
 • A hasonló nyomtatóknál kisebb helyigény

1. Bíbor tinta használata esetén. 98%-os pontosság érhető el világosszürke (LLK) tintakészlet segítségével. Epson fehér félmatt proof papír használatával tesztelve.

2. A Stylus Pro 4900 készülékkel összehasonlítva (60 év 45 év helyett).

–Vége–

Megjegyzések a szerkesztőnek

Az Epson csoportról
Az Epson a világ egyik vezető vállalata a technológia terén, amelynek elkötelezett célja, hogy eredeti, hatékony, kompakt és nagy pontosságú technológiáival összekapcsolja az embereket, a tárgyakat és az információkat. A tintasugaras nyomtatóktól és a digitális nyomtatórendszerektől kezdődő és a 3LCD kivetítőkön, okos szemüvegeken és érzékelőrendszereken át az ipari robotokig terjedő termékkörével, a vállalat az innovációra és arra összpontosít, hogy a tintasugaras nyomtatás, a vizuális kommunikáció, a viselhető eszközök és a robotika területén biztosított megoldásai túlteljesítse az ügyfelek elvárásait.

A japán székhelyű Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 93 vállalata világszerte közel 72 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a helyi közösségek folyamatos támogatásának és folyamatos erőfeszítéseket tesz a környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében.

http://global.epson.com/

Az Epson Europe vállalatról

Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1700 főt foglalkoztató vállalat értékesítése a 2014-es pénzügyi évben 1551 millió eurót tett ki. http://www.epson.hu

Az Environmental Vision 2050 program  

http://eco.epson.com/