Az Epson bemutatja az EcoTank 5 színes tintával ellátott rendszerét, és továbbfejlesztett funkciókkal ruházza fel belépű szintű termékeit

Az Epson bemutatja az EcoTank 5 színes tintával ellátott rendszerét, és továbbfejlesztett funkciókkal ruházza fel belépű szintű termékeit

L3150

Az alacsony költségű és problémamentes nyomtatás most még hatékonyabbá vált

Az Epson tintapatron nélküli nyomtatókínálata bővült: a két modell új, 5 színes tintával ellátott rendszert kínál (L7160 és L7180), míg az EcoTank stílusos és funkcionális új generációs dizájnja elérhetővé vált a belépő szintű otthoni nyomtatók kínálatában (kizárólag az L3110/1 és L3150/1 esetében).

Azok számára, akik patron nélküli nyomtatót keresnek, mind kreatív, mind irodai munkához most először találhatnak megoldásra az új Epson L7160 és L7180 három az egyben típusú EcoTank nyomtatók képében. E modellek előnye az új, 5 színes tintával ellátott rendszer, amely fekete fotótintát és fekete pigmenttintát tartalmaz, így remekül használható fényképek, rajzok, diagramok, irodai dokumentumok nyomtatására is. A sokoldalúan használható modellek képesek mobilnyomtatásra, kártyabeolvasásra, CD-nyomtatásra és kétoldalas nyomtatásra. Az L7160 képes A4-es nyomtatásra, míg az L7180 az A3-as nyomtatást is támogatja.

 

Szintén új modell az L3110/1 és az L3150/1, melyek jobb használhatóságot és esztétikusabb, kompakt megjelenést kölcsönöznek a belépő szintű otthoni termékkínálatnak. Az Epson új generációs dizájnjával megalkotott, kisebb helyen elférő modelleken a tintatartály a készülék oldaláról annak elejére került, így lett külseje kompaktabb és letisztultabb. Ez azt is jelenti, hogy könnyen ellenőrizhető, mennyi tinta maradt a gépben. A frissített dizájn továbbfejlesztett tintafeltöltő rendszerrel is kiegészült, amelyet úgy terveztek, hogy a tinta kifröccsenésének lehetősége a minimálisra csökkenjen. Az otthoni sürgés-forgásban is elkerülhető a kifröccsenés a könnyen és biztonságosan nyitható palackoknak köszönhetően, egy másik fejlesztés pedig biztosítja, hogy a tartályokba a megfelelő színű tinta kerüljön. Ezek a három az egyben típusú modellek akár három évre elegendő tintát tartalmaznak, 1így segítve használóit a tinta költségének akár 90%-os megtakarításában. 2. Az L3150/1 a mobilnyomtatást is lehetővé teszi.

Völgyi László, az Epson consumer nyomtatókért felelős termékmenedzsere szerint: „Örömünkre szolgál a termékkínálatunkat szervesen kiegészítő L7160 és L7180 bemutatása, melyek biztosan elnyerik a kreatív szakemberek, reklámügynökségek, oktatási intézmények és fényképészek tetszését. Különböző fényképek és dokumentumok nyomtatására tökéletes választás lesz számukra az új, 5 színes tintával ellátott rendszer, a számos funkció pedig megkönnyíti a munkát.

„Úgy véljük, az L3110/1 és L3150/1 is igen népszerű lesz az otthoni használók körében. A kompakt és továbbfejleszett EcoTank dizájn nagyon népszerű az üzleti termékkínálatunkban, ezért az otthoni használók számára is elérhetővé tettük ezt a megjelenést, hogy a modern stílus és továbbfejleszett funkcionalitás az ő tetszésükre is lehessen."

 

Az  L3110, L3111, L3150, L3151 modellek 2018 augusztusától lesznek kaphatók. Az L7160, L7180 modellek 2018 szeptemberétől lesznek kaphatók.

Főbb jellemzőkL3110/1L3150/1L7160L7180
A4-es nyomtatás, szkennelés, másolás+ A3-as nyomtatás
Elülső, újratölthető, nagy kapacitású tintatartály és új, továbbfejlesztett tintapalack
Integrált, ultra nagy kapacitású tintatartály
Nyomtatási technológia, Micro Piezo nyomtatófej
Fotókapacitásxx1500 fénykép [3]1500 fénykép [3]
Nyomtatási sebesség: XX/XX ppm [4]10/510/513/1013/10
Képernyő/kijelzőxx6,8 cm-es színes LCD6,8 cm-es színes LCD
Két papírtálcaxx
Szegély nélküli nyomtatás és CD/DVD nyomtatásxx
SD-kártyanyílásxx
1 éves vagy 30 000 oldalra vonatkozó regisztrációval akár három évre is kiterjeszthető [5]
Csatlakoztathatóság: Wi-Fi, Wi-Fi Directx+Ethernet+Ethernet
Nyomtatás gyorsan és könnyen Wi-Fi segítségével okostelefonról és táblagépről az Epson iPrint funkcióval [4]x
Epson Connect támogatás (Email Print, Remote Print Driver) [6]x
Kék kezelőpanelL3111L3151xx
[1] Akár 3 évre elegendő tinta 225 oldal átlagos havi nyomtatási mennyiség alapján az EcoTank otthoni és irodai nyomtatók esetén, illetve 40 fénykép nyomtatása alapján az EcoTank fotónyomtató esetén. A számítások alapja a készülékhez járó fekete tintapalackkal nyomtatott legalacsonyabb oldalkapacitás az otthoni és irodai nyomtatók esetén és a készülékhez járó fényképes oldalkapacitás a fotónyomtatók esetén.

[2] Az átlagos szükséges patronszám/megtakarítás elérte az EcoTank termékcsalád készülékeihez (kivéve: L805, L810, L850, L7160, L7180) járó tintapalackokkal kinyomtatott ugyanekkora oldalszámot, a hardver árát figyelmen kívül hagyva. Az összehasonlítás az A4 EcoTank termékcsalád és a Közép- és Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában a 10 legnépszerűbb modell között történt, a 2017. áprilistól 2018. márciusig terjedő időszakban, az IDC EMEA Hardcopy Tracker (Data Q1 2018) és az IDC EMEA HCP fogyasztókövető adatai alapján (Data H2 2017). A nyomtatási költség kiszámítását az IDC a normál és az XL tintapatronméretek alapján végezte ugyanebben az időszakban a közép- és kelet-európai, valamint a közel-keleti és afrikai piacra vonatkozóan. Az átlagos eladási ár a bevétel és az egységek számának hányadosa. A tintapatron-kapacitás kiszámítása a gyártók webhelyén közzétett adatok alapján történt.

[3] A feltüntetett kapacitások megállapítása az Epson eredeti módszerével, az ISO/IEC 29103-as szabványban megadott nyomtatási szimulációra vonatkozó mintatesztek alapján történt a nyomtatóhoz mellékelt tinták felhasználásával és 10x15 cm-es fotók nyomtatásával. A feltüntetett kapacitások NEM az ISO/IEC29102 szabványon alapulnak. A feltüntetett kapacitások eltérőek lehetnek a nyomtatandó képektől, a használt papír típusától, a nyomtatás gyakoriságától és az olyan környezeti feltételektől függően, mint pl. a hőmérséklet. A nyomtató kezdeti beállítása során egy bizonyos mennyiségű tinta szükséges a nyomtatófej fúvókáinak feltöltéséhez, ezért az eredetileg csomagolt készlet kapacitása kisebb lehet.
[4] Az ISO/IEC 24734 követelményei szerint meghatározva, az átlagos ESAT értékeket jelezve az Irodai kategória teszt alapján alapértelmezett egyoldalas nyomtatás esetén. További információért látogasson el a www.epson.eu/testing weboldalra
[5] További információért látogasson el a www.epson.hu/garancia oldalra.
[6] Vezeték nélküli internetkapcsolat szükséges hozzá. További információért, valamint a támogatott nyelvek és eszközök listájáért látogasson el a www.epson.hu/connect webhelyre.