Az Epson bemutatja a Moverio okosszemüveg-technológia legújabb generációját

Évtizedes fejlesztés az Epson Moverio okosszemüvegei mögött

Az Epson bemutatja a Moverio okosszemüveg-technológia legújabb generációját

Az Epson bemutatja a Moverio okosszemüveg-technológia legújabb generációját

Évtizedes fejlesztés az Epson Moverio okosszemüvegei mögött

Globális technológiai vállalatként az Epson bejelentette a kiterjesztett valóságra (AR) fókuszáló, Moverio okosszemüveg-technológiájának legújabb generációját.  Tíz évvel az első Moverio okosszemüveg megjelenése után az Epson bemutatja a negyedik generációs, áttetsző, Si-OLED-technológiát alkalmazó AR-okosszemüvegét.

Az új Moverio termékcsalád – amely magába foglalja a BT-40 és a BT-40S okosszemüvegeket is – számos újdonságot kínál a felhasználók számára, többek között szélesebb látómezőt (FOV), jelentősen megnövelt HD-felbontást, nagy kontrasztot, továbbfejlesztett csatlakoztathatóságot, valamint kényelmesebb, állítható és könnyen hordható kialakítást.

Az Epson legújabb okosszemüvegeinek főbb jellemzői:

  • Jobb felbontás – full HD 1080p (1920 x 1080).

  • Szélesebb, 34 fokos látómező (FOV) – pont olyan, mintha egy 120 hüvelykes képernyőt 5 méteres távolságról néznénk.

  • Az 500 000:1 kontrasztarány azt jelenti, hogy a nem használt megjelenítési terület valóban átlátszónak tűnik.

  • Új fejhallgató-kialakítás finomított súlyelosztással és opcionális orrpárnákkal, a még kényelmesebb használat jegyében.

  • Szemüvegekhez hasonló, továbbfejlesztett, esztétikus megjelenés, választható sötét üvegekkel.

  • USB-C csatlakozó a külső eszközök csatlakoztatásához.

  • Két nézőkés, átlátszó Si-OLED kijelző.

Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője szerint: „Büszkeségre okot adó és izgalmas pillanat ez az Epson számára, amikor bemutathatjuk a Moverio AR-okosszemüvegeink negyedik generációját. Tíz éve vagyunk jelen a kiterjesztett valósággal kapcsolatos termékek piacán, amely időszak alatt folyamatosan javítottuk a kínálatunkat, az ügyfelek és a fejlesztők visszajelzéseire reagálva.” A technológia az elmúlt két év során érett be igazán, amit a Moviero termékeket érintő valós és hasznos esettanulmányok számának jelentős emelkedése is jól mutat.

„A világjárvány rengeteg alkalmazás fejlődésén gyorsított, javítva a távoli kommunikációs lehetőségeken, hogy még nagyobb működési hatékonyság álljon rendelkezésünkre, alacsonyabb költségek és kisebb környezeti terhelés mellett. A legújabb termékek – a BT-40S és a BT-40 – még több alkalmazás piacra kerülésének enged szabad utat, amennyiben kihasználják az olyan továbbfejlesztett funkciók előnyeit, mint a nagyobb látómező vagy a megnövelt csatlakoztathatóság, felbontás és kontraszt.”

Az Epson intelligens okosszemüveg-technológiájának negyedik generációjával a BT-40 és a BT-40S modellek megjelenésétől kezdve számolhatunk, amely modellek mindegyike különböző piacokat szolgál ki, az alábbiaknak megfelelően.

Moverio BT-40 – 2020 decemberétől kapható.

A Moverio BT-40 USB-C csatlakozóval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy számos kompatibilis eszközhöz csatlakoztatható, például okostelefonokhoz, táblagépekhez és laptopokhoz. Másodlagos vagy kiterjesztett megjelenítőeszközként használható, akár mint egy személyes felhasználásra tervezett külső monitor vagy projektor. A nagy felbontású kijelző élesebb színeket biztosít, és képes tükrözni a csatlakoztatott eszközökről származó tartalmakat.

A Moverio BT-40 a nagyméretű, nagy felbontású, kizárólag a viselő számára látható kijelző előnyeit kínálja, így ideális azon nyilvános helyszíneken dolgozó felhasználóknak, akiknek a magánszféra védelme mellett a kényelem is fontos. A termékbevezetés azért is időszerű, mivel a Moverio BT-40 virtuális munkaállomást is tud biztosítani, amely tökéletes a modern munkastílushoz alkalmazkodó, otthonról dolgozó üzleti vezetők számára.  A termék további előnye, hogy magával ragadó élményt nyújt a személyes szórakoztatás terén is. A tartalmakat igazán kényelmesen élvezhetik a felhasználók a viselhetőséget javító új funkcióknak köszönhetően, amelyek nem csak arról gondoskodnak, hogy a szemüveg különböző fejméretek mellett is hordható legyen, hanem kellemes illeszkedést biztosítanak az állandó szemüveget hordók számára is. A mellékelt orrpárnáknak és a hajlíthatóságnak köszönhetően minden felhasználó esetén kialakítható az optimális illeszkedés.

A szemüvegek azon felsővezetők számára jelentenek különösen kedvező megoldást, akik az időbeosztásuk révén arra kényszerülnek, hogy bizalmas anyagokkal dolgozzanak nyilvános helyeken.

 

Moverio BT-40S – 2021 februárjától kapható.

Az új Moverio BT-40S egy Android alapú intelligens vezérlőt is tartalmaz, az egyedi szoftverintegráció érdekében. A Moverio intelligens vezérlője kompatibilis a Google Play szolgáltatással, valamint képes együttműködni számos kereskedelmi alkalmazással is. Integrált érintőképernyővel, testre szabott felhasználói felülettel, akár 2 TB-ra bővíthető memóriával és IPx2 besorolással kerül forgalomba. A vezérlő beépített Wi-Fi és Bluetooth kapcsolattal, valamint GPS funkcióval rendelkezik, továbbá használható iránytűként, gyorsulásmérőként, giroszkópként, fényképezőgépként, elemlámpaként vagy mikrofonként, miközben egy audiocsatlakozó is rendelkezésre áll. Nagy teljesítményű, akár 5 órányi videolejátszást is lehetővé tévő, tölthető akkumulátorral működik.

A Moverio BT-40S révén a független szoftvergyártók vonatkozásában rengeteg új és meglévő alkalmazás fejlesztése előtt nyílik meg az út, például a látogatói élmények, a feliratozás vagy a fogászat terén. Az új okosszemüvegek a következő alkalmazási területeken hozhatnak újdonságot:

  • Múzeumok, vidámparkok, világörökségi helyszínek és egyéb turisztikai látványosságok esetén az áttetsző okosszemüvegek jobb, magával ragadóbb élményt képesek nyújtani anélkül, hogy AR-megoldásokat vagy beépített kamerákat kellene telepíteni.

  • Színházak és mozik, ahol a fejlettebb feliratozási megoldásokkal szeretnék bővíteni a közönséget, a nagyobb méretű vizuális kijelző, valamint a kényelmes nézői élmény jegyében.

  • Fogászatok és szájsebészetek, ahol nyitottak a fejlett fogászati szűrőmegoldások, valamint a páciensek szórakoztatásának irányába.