Az Epson A3 méretű kétoldalas nyomtatással bővíti külső tintatartályos nyomtatócsaládját

Külső tintatartályos nyomtatók minden vállalkozásnak

Az Epson A3 méretű kétoldalas nyomtatással bővíti külső tintatartályos nyomtatócsaládját

2016. szeptember 1. – Az Epson további választási lehetőségekkel bővítette a külső tintatartályos (ITS) nyomtatóinak portfólióját, és bemutatta a kisvállalkozások és az otthoni irodák piacát megcélzó L605 és L1455 nyomtatókat is. A két modell kétoldalas nyomtatási lehetőséggel bővíti az ITS nyomtatócsalád funkcióit; az L605 az Epson első ilyen funkcióval rendelkező háromfunkciós nyomtatója, míg a L1455 az első olyan négyfunkciós készülék, amely A3 méretű kétoldalas nyomtatásra, továbbá A3 méretű szkennelésre is képes.

A kétoldalas nyomtatás felére csökkenti a papírfelhasználást, és azzal, hogy automatikusan nyomtat mindkét oldalra, segít minimalizálni a fenntartási költségeket. Az Epson ITS nyomtatói már így is megtakarítják a felhasználók nyomtatási költségeinek akár 90%-át[1], így ez az új funkció tovább növeli a rendszer költséghatékonyságát.

A nagy mennyiségű nyomtatáshoz tervezett, ultra nagy kapacitású tintatartállyal a felhasználóknak nincs szüksége többé tintapatronokra. Helyettük, az L605 és az L1455 nyomtatókhoz két nagy kapacitású tintapalackkészletet mellékelünk. Így a dobozban található tintával az L1455 lenyűgöző módon 10 500 oldalt[2], az L605 pedig akár 11 000 oldalt2 nyomtathat. Ezért képesek az ITS nyomtatók nagyon alacsony oldalankénti költséget biztosítani és sokkal többet nyomtatni az utántöltések között.

Nem csak a költséghatékonyság teszi ezeket a modelleket olyan vonzóvá a vállalkozások számára; emellett problémamentesek, megbízhatók, és kiváló minőségű nyomatokat képesek elállítani. Mind a két modell tiszta, éles és pontos nyomatokat készít az Epson tartós és megbízható Micro Piezo technológiájának, illetve az eredeti Epson tintáknak köszönhetően. A vállalkozások számára ideális modellek a színes nyomtatáshoz festékalapú, a fekete-fehér nyomtatáshoz pedig pigmenttintát használnak, hogy gyors száradást és kenődésmentes nyomatokat biztosítsanak. Emellett gyorsak, 13,7 oldal/perc (L605) és 18 oldal/perc (L1455) nyomtatási sebességre képesek[3].

A modelleket a nyomtatóba teljesen beépített tintatartállyal egyszerű használatra és megbízhatóságra terveztük.  A teljes nyugalom érdekében mindkét modellhez egyéves vagy 50 000 oldalas gyártói jótállást biztosítunk.

Kseniya Gordeeva, az Epson Europe termékmenedzsere szerint: „Felismertük az A3 méretű kétoldalas nyomtatási funkcióval rendelkező ITS nyomtatók iránti, a kisvállalkozások és az otthoni irodák piacán jelentkező igényt. Az L605 és az L1455 nyomtatókat ennek az igénynek a kielégítésére terveztük, ezzel biztosítva, hogy még több ügyfél találhassa meg a számára megfelelő terméket.”

Az L605 és az L1455 2016 szeptemberétől lesz elérhető.

Főbb jellemzőkL605L1455
Ultra nagy kapacitású külső tintatartály
Nyomtatás, másolás, szkennelés, kétoldalas nyomtatás+fax +A3
30 lapos automata lapadagoló
Micro Piezo technológia
12 hónapos vagy 50 000 oldalas Epson jótállás
Eredeti Epson tinta (pigmenttinta a fekete nyomtatáshoz)
Nyomtatási sebesség313,7 oldal/perc18 oldal/perc
Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet csatlakoztathatóság
A mellékelt két eredeti tintatartálykészlettel kinyomtatható oldalak211 00010 500
Négy 70 ml-es eredeti Epson tintapalackból álló készlet (három különböző szín és egy fekete)2 készlet2 készlet
1200 dpi szkennelési felbontás

Megjegyzések a szerkesztőnek

Az Epson csoportról

Az Epson a világ egyik vezető vállalata a technológia terén, amelynek elkötelezett célja, hogy eredeti, hatékony, kompakt és nagy pontosságú technológiáival összekapcsolja az embereket, a tárgyakat és az információkat. A tintasugaras nyomtatóktól és a digitális nyomtatórendszerektől kezdődő és a 3LCD kivetítőkön, okos szemüvegeken és érzékelőrendszereken át az ipari robotokig terjedő termékkörével a vállalat az innovációra és arra összpontosít, hogy a tintasugaras nyomtatás, a vizuális kommunikáció, a viselhető eszközök és a robotika területén biztosított megoldásai túlteljesítsék az ügyfelek elvárásait.

A japán székhelyű Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 90 vállalata világszerte több mint 67 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a helyi közösségek folyamatos támogatásának, és folyamatos erőfeszítéseket tesz a környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében.

www.global.epson.com

Az Epson Europe vállalatról

Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1700 főt foglalkoztató Epson Europe értékesítése a 2015-ös pénzügyi évben 1577 millió eurót tett ki. http://www.epson.hu

Environmental Vision 2050  

http://eco.epson.com/

 

[1] Az összehasonlítás az IDC EMEA Hardcopy Tracker felmérése alapján (2015. negyedik negyedévi adatok), a versenytársak legjobb tíz A4-es fekete-fehér lézernyomtatójával és multifunkciós készülékével, legjobb tíz színes lézernyomtatójával és multifunkciós készülékével és legjobb tíz tintasugaras nyomtatójával és multifunkciós készülékével készült. A lapköltség kiszámítása az IDC EMEA Consumables Tracker (2015. második félévi adatok) átlagos eladási ára és a gyártók 2015 decemberében közzétett teljesítményadatai alapján történt. További információkért látogasson el a www.epson.hu/itssavings weboldalra.

[2] A megadott kapacitások megállapítása az Epson eredeti módszerével, az ISO/IEC 24712 szabványban megadott, a nyomtatási szimulációra vonatkozó mintatesztek alapján történt. A megadott kapacitás NEM alapul az ISO/IEC 24711 szabványon. A megadott kapacitás eltérő lehet a nyomtatandó képektől, a használt papír típusától, a nyomtatás gyakoriságától és az olyan környezeti feltételektől függően, mint pl. a hőmérséklet.  A nyomtató kezdeti beállítása során egy bizonyos mennyiségű tinta szükséges a nyomtatófej fúvókáinak feltöltéséhez, ezért az eredetileg csomagolt készlet kapacitása kisebb lehet.

[3] Az átlagos ESAT értékeket jelezve az Office Category teszt alapján fekete-fehér egyoldalas nyomtatás esetén, az ISO/IEC 24734 követelményei szerint meghatározva