Az Epson A-listássá lépett elő a CDP-rangsorban, a klímaváltozás elleni küzdelem és a vízbiztonság szempontjából

A vállalatot nagyra értékelik környezetvédelmi intézkedései és az átláthatósága szempontjából

Az Epson A-listássá lépett elő a CDP-rangsorban, a klímaváltozás elleni küzdelem és a vízbiztonság szempontjából

Az Epson A-listássá lépett elő a CDP-rangsorban, a klímaváltozás elleni küzdelem és a vízbiztonság szempontjából

Az Epson A-listássá lépett elő a CDP-rangsorban, a klímaváltozás elleni küzdelem és a vízbiztonság szempontjából

– A vállalatot nagyra értékelik a környezetvédelmi intézkedések és az átláthatóság alapján –

 

Az Epson első alkalommal került fel a CDP (Carbon Disclosure Project) környezetvédelemmel foglalkozó nemzetközi nonprofit szervezet A-listájára, tekintettel a klímaváltozással és a vízbiztonság védelmével kapcsolatos intézkedései nyomán megnyilvánuló vezető szerepére.

A CDP egy olyan nonprofit jótékonysági szervezet, amely globális szintű közzétételi rendszert működtet a befektetők, a vállalatok, a városok, az államok és a régiók számára, hogy segítse őket a hozzájuk kapcsolódó környezeti hatás kezelésében és megértésében. A világ gazdasága a CDP-t tekinti a környezeti jelentések aranystandardjának, mivel a legátfogóbb adatkészlettel dolgozik a vállalati és a városi tevékenységre nézve. A vállalatok értékeléséhez a CDP egy összetett és független módszertant alkalmaz, hogy a környezeti kockázatok nyilvánosságra hozatala, ismerete és kezelése, valamint a környezetvédelem terén megnyilvánuló vezetéssel kapcsolatos bevált gyakorlatok alkalmazása alapján, így például az ambiciózus és jelentőségteljes célkitűzések felállítása alapján, A-tól D-ig terjedő osztályba sorolja a vállalatokat. Az Epson teljes mértékben tisztában van a CDP által megkövetelt környezetvédelmi intézkedések és a döntéshozatali átláthatóság fontosságával, és hosszú távú üzletpolitikájának megfelelően folyamatosan törekszik a környezeti hatások csökkentésére.

Henning Ohlsson, az Epson Europe CSR-igazgatója hozzátette: „Ez egy igen jelentős és fontos tanúsítvány az Epson számára. A CDP felé történő jelentéstétel segít új lehetőségeket találni az éghajlati és környezetvédelmi tevékenységekre vonatkozóan, amelyet nem csak befektetőink, hanem ügyfeleink is megkövetelnek világszerte. A CDP-lista szerint az Epson a 2020-ban értékelt több mint 5800 vállalkozás közül egyike azon kevés vállalatoknak, amelyek elérték a dupla „A” kategóriát. A besorolás alapján betöltött előkelő pozíció komoly üzenetet hordoz üzleti partnereink és befektetőink, valamint azon ügyfeleink számára, akik környezettudatos termékeket és szolgáltatásokat keresnek.”

Az Epson az Environmental Vision 2050 program megvalósítására törekszik. Hatékony, kompakt és precíziós technológiáinak kihasználásával drasztikus döntéseket hoz a termékei, valamint üzleti tevékenységének környezeti hatásainak csökkentése érdekében, az értéklánc teljes terjedelmében. 2019 októberében a vállalat jóváhagyta az éghajlatot érintő pénzügyi közzétételekkel foglalkozó munkacsoport (Task Force on Climate-related Financial Disclosures, TCFD) ajánlásait, most pedig úgy véli, hogy az A-listás besorolás annak az eredménye, hogy szorosan követték a CDP közzétételekkel kapcsolatos TCFD-követelményeit.

VÉGE

 

Referenciák

■ Az A-listára történő besorolás teljes módszertana és kritériumai megtalálhatók a CDP honlapján: https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores

■ Epson CSR és környezetvédelem  https://global.epson.com/SR/