Az Epson a fenntarthatóságért járó EcoVadis Platinum elismerésben részesült

A díj a technológiai vállalatok vezető 1%-ába sorolja az Epsont a fenntarthatóság szempontjából

Az Epson a fenntarthatóságért járó EcoVadis Platinum elismerésben részesült

Az Epson a fenntarthatóságért járó EcoVadis Platinum elismerésben részesült

A díj a technológiai vállalatok vezető 1%-ába sorolja az Epsont a fenntarthatóság szempontjából

– Epson Europe, 2020. október 27. –

Az Epson az EcoVadis független értékelő szervezettől CSR-tevékenységének elismeréseként elnyerte a Platinum fokozatot [1] A 2020-ban megszerzett platinaszint azt jelenti, hogy az Epson az iparágában tevékenykedő vállalatok vezető 1%-ába került [2] Az Epson az elmúlt három évben arany minősítést kapott. Az arany minősítést olyan vállalatok kapják, amelyek a kiértékelt vállalatok felső 5%-ában szerepelnek.

A platinabesorolás az Epson nemzetközi szintű társadalmi felelősségvállalási (CSR) kezdeményezéseit díjazza. Az EcoVadis felmérése négy területet értékel: a környezetvédelmet, a munkaügyi és az emberi jogokat, az etikát és a fenntartható beszerzést. Az Epson „kiemelkedő” minősítést kapott (a legmagasabb pontszámmal) a környezetvédelem kategóriájában, miközben szintén magas pontszámokat szerzett a fenntartható beszerzés, a munkaügyi és emberi jogok, valamint az etika kategóriájában, így bekerült a számítógép- és perifériagyártó vállalatok felső 1%-ába.

Kazuyoshi Yamamoto, az Epson Europe elnöke hozzátette: „Az EcoVadis Platina tanúsítványa garantálja ügyfeleink számára, hogy az Epson valamennyi műveleti területén mindent megtesz a fenntarthatóság érdekében. A fenntarthatóság vállalatunk egyik központi értéke, amely minden tevékenységünk során megnyilvánul. A Platina státusz azt jelenti, hogy ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy üzleti tevékenységünk minden aspektusát független ellenőrzésnek és tanúsítási folyamatnak vetjük alá, továbbá teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a legmagasabb fenntarthatósági normák betartása iránt.”

Az EcoVadis egy független, megbízható közös platformot biztosít, több mint 65 000 csoport és vállalat értékelésére, valamint és besorolására, 160 ország, több mint 200 iparágában, olyan CSR-tevékenységre fókuszáló értékelési kritériumok alapján, amelyek több ezer külső forrás, például civil szervezetek, szakszervezetek, nemzetközi szervezetek, önkormányzatok és könyvvizsgáló szervezetek fenntarthatósági szabványain alapulnak.

Az Epson arra törekszik, hogy hatékony, kompakt és precíziós technológiáit felhasználva, négy területen mutasson be újításokat, beleértve a tintasugaras nyomtatókat is. A vállalat úgy véli, hogy technológiája segíthet a környezeti hatások csökkentésében, a termelékenység növelésében, a társadalmi problémák megoldásában, valamint az Egyesült Nemzetek Szervezetének Fenntartható Fejlődési Céljainak elérésében.

Az Epson célja, hogy tegyen a társadalmi fenntarthatóságért, így az Integrációs és Fenntarthatósági Jelentésének lapjain részletesen közzéteszi környezetvédelmi kezdeményezéseit, a társadalmi értékteremtésre irányuló programjait, a vállalatirányítás összefoglalóját és egyéb CSR-tevékenységeinek leírását is. Az információk a vállalati weboldal Társadalmi felelősségvállalás oldalain is megtalálhatók.

Referenciák

■ Epson CSR és környezetvédelem https://global.epson.com/SR/

Az Epson vállalatról
Az Epson a világ egyik vezető technológiai vállalata, amelynek elkötelezett célja, hogy nélkülözhetetlenné váljon eredeti, hatékony, kompakt és nagy pontosságú technológiáival, amelyekkel összekapcsolja az embereket, a tárgyakat és az információkat. A vállalat az innováció mellett arra összpontosít, hogy folyamatosan túlszárnyalja az ügyfelek elvárásait a tintasugaras nyomtatók, a vizuális kommunikáció, a viselhető eszközök és a robotika területén. Az Epson büszke arra, hogy hozzájárulhat a fenntartható társadalom megvalósításához, és folyamatos erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megvalósítsa az Egyesült Nemzetek Szervezetének Fenntartható Fejlődési Céljait. A japán székhelyű Seiko Epson Corporation vezette világméretű Epson csoport éves eladásai meghaladják az 1 trillió japán jent.
 

www.global.epson.com/

 

 

[1] Az EcoVadis egy független, megbízható és együttműködésen alapuló platform, amely értékeli a vállalatok irányelveit és intézkedéseit, valamint a környezetvédelemre, a munka- és emberi jogokra, az etikára és a fenntartható beszerzésre vonatkozó közzétett jelentéseit. Az EcoVadis egyedülálló CSR-értékelési módszere 160 országban több mint 200 beszerzési kategóriát fed le. Több mint 65 000 vállalat dolgozik együtt az EcoVadis szervezettel a kockázatok csökkentése, az innováció ösztönzése, valamint a kereskedelmi partnerek közötti átláthatóság és bizalom kiépítése érdekében.

 

[2] Számítógép- és perifériagyártó iparág.