Aktív és passzív 3LCD 3D projektorokat vezet be az Epson

A nagy felbontású 3D projektorok életre keltik a vetített képet

Aktív és passzív 3LCD 3D projektorokat vezet be az Epson

2013. január 16. – Már elérhető az Epson első oktatási és vállalati használatra szánt aktív 3LCD 3D projektora valamint első passzív 3D ikerprojektor rendszere. A készülékeket nagy fényerejük, kedvező áruk és az Epson 3LCD technológiája teszik ideálissá oktatási intézmények, múzeumok, kiállítások, vállalatok és a vendéglátóipar számára.

Az Epson 3LCD technológia kimagasló képminőséget biztosít, amely rendkívül széles színteret ad, természetes, élénk képekkel. Mindkét projektor magas, 3000 lumen fehér- és színesfény kibocsátással rendelkezik, valamint különböző környezeti fényviszonyokra, illetve a nagy fényerejű 3D képek létrehozására optimalizált üzemmódokat kínál.

Epson EB-W16
Az Epson EB-W16 támogatja a 3D megjelenítés felsőoktatási, illetve tervezői és mérnöki alkalmazását. A könnyen kezelhető eszköz a 3LCD technológiának köszönhetően nagy fényerejű, nagy felbontású 3D képet, míg az 5000:1 kontrasztarány lenyűgöző részletgazdagságot biztosít. A karcsú, könnyű és hordozható projektor 1,2-szeres zoommal rendelkezik, így szinte bárhol lehetővé teszi a felhasználóknak a 3D tartalom kivetítését.

„Korábban már sikeresnek bizonyultak a nagy fényerejű, aktív 3D technológiánk a házimozi termékvonalon, és most ezt a tudást a vállalati szektorban szeretnénk hasznosítani. Nagy fényerejével és a 3LCD technológiával az EB-W16 tökéletes a tervezői és mérnöki alkalmazási területekre, lehetővé teszi a tervezési eredmények lenyűgöző bemutatását” – mondta Gareth Day, az Epson Europe termékmenedzsere.

Az EB-W16 az Epson USB-ről tölthető, rádiófrekvenciás, aktív blendés 3D szemüvegét használja1, amely a projektortól akár 10 méter távolságban is használható.

Az Epson EB-W16 2013 januárjától kapható 265.000 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Epson EB-W16SK
Az Epson EB-W16SK az első passzív 3D projektor a piacon,2 amely kompatibilis az összes jelenlegi 3D jelformátummal: side-byside, top-and-bottom, frame packing és frame sequential. Ez a rugalmasság biztosítja a felhasználóknak a vetítés lehetőségét a 3D tartalmak legszélesebb választékából.

Az Epson EB-W16SK rendszer egy speciálisan kialakított konzol segítségével egymásra épített projektorokból áll. A projektorok USB csatlakozón keresztül kapcsolódnak egymáshoz vezérlés és szinkronizálás céljából, a mellékelt polárszűrők pedig mindkét objektívre felszerelhetők. A pontos átfedés érdekében a rendszer elektronikusan egymáshoz igazítja a két képet, az automatikus projektorillesztési beállítások használatával. Ez jelentősen csökkenti a beüzemelési időt.

A projektorrendszer tartozéka egy polarizált 3D szemüveg, amely a nagy fényerejű, háromdimenziós tartalmak megtekintésére alkalmas, és kedvező árának köszönhetően alacsony üzemeltetési költségek mellett biztosítja a 3D élményt.

„Ez az első passzív 3D ikerprojektor-rendszerünk, amelyet úgy terveztünk, hogy bármekkora közönség élvezhesse vele a nagy fényerejű, élénk 3D tartalmak kivetítését” – tette hozzá Gareth Day, az Epson Europe termékmenedzsere.

Az EB-W16SK 2013. január 1-jétől kapható 590.000 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron.

1 Az Epson RF aktív blendés 3D szemüveg a Full HD 3D szemüveg program része, részletek: www.fullhd3dglasses.com
2 2012. decemberében

Főbb jellemzők:

Az Epson csoportról
Az Epson a világ egyik vezető vállalata a képalkotás és az innováció terén, termékköre a tintasugaras nyomtatóktól és a 3LCD-kivetítőktől az érzékelőkig és más mikroeszközökig terjed. Az Epson valódi értéket biztosít felhasználóinak kompakt, energiatakarékos és nagy pontosságú technológiái értékesítésével a vállalati, az otthoni és a kereskedelmi piacokon, és világszerte túlszárnyalja a felhasználók elvárásait. A Japán központú Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 97 vállalata világszerte több mint 81 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a globális környezet védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának. http://global.epson.com/

Az Epson Europe vállalatról
Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1594 főt foglalkoztató Epson Europe vállalat értékesítése a 2010-es pénzügyi évben 1583 millió eurót tett ki. http://www.epson.eu

Environmental Vision 2050
http://eco.epson.com/