A világ első száraz eljárással működő irodai papírkészítő rendszere megérkezik Európába

A PaperLab forradalmasítja az irodai újrahasznosítást azáltal, hogy a papírhulladékot száraz folyamat segítségével nyomtatható irodai papírrá alakítja

A világ első száraz eljárással működő irodai papírkészítő rendszere megérkezik Európába

Az Epson, a globális technológiai vezető és újító vállalat idén bemutatja a PaperLab készüléket – a világ első 1száraz eljárással működő irodai papírkészítő rendszerét Európában először. A PaperLab képes új papírt előállítani a biztonságosan megsemmisített papírhulladékból 2száraz eljárás alkalmazásával, 3és naponta több ezer újrahasznosítható lapot tud előállítani.

A PaperLab ideális az olyan vállalatok számára, amelyek környezetbarát, ökológiailag hatékony és fenntartható megoldást keresnek a bizalmas adatokat tartalmazó dokumentumok biztonságosan megsemmisítésére, és a papír újrahasznosítására. A PaperLab koncepciót Európában első alkalommal a CeBIT (Hannover, március 20 – 24.) rendezvényen fogjuk bemutatni egy nagyobb kiállítás részeként, amelyen az Epson innovatív, hatékony, kompakt és precíz munkahely-technológiái szerepelnek.

Mr. Minoru Usui, az Epson nemzetközi elnöke részt vesz a CeBIT rendezvényen, és bemutatja a PaperLab készüléket az Epson legújabb munkahelyek számára tervezett technológiáival egyetemben. Mr. Usui programbeszédet fog tartani a jövő munkahelyi technológiáival kapcsolatban, és részletesen elmondja, hogyan fejlődik a munkahely és az emberek életének minősége az Epson technológiájának és a jövőt illető elképzeléseinek köszönhetően.

Mr. Usui hozzátette: „Rettenetesen büszke vagyok, hogy bemutathatom a PaperLab készüléket, a világ első irodai papírkészítő rendszerét, amely száraz eljárást alkalmaz. A PaperLab képes új papírt előállítani a biztonságosan megsemmisített papírhulladékból, és naponta több ezer újrahasznosítható lapot tud előállítani.

„A tavalyi év végén Japánban mutattuk be a PaperLab eszközt, és terveink szerint 2018 őszén kezdjük el az értékesítését Európában. Célunk egy új irodai nyomtatási ökoszisztéma létrehozása, ahol az ügyfelek a PaperLab által újrahasznosított papírokra nyomtatnak a nagysebességű tintasugaras nyomtatók segítségével. A PaperLab ideális az olyan vállalatok számára, amelyek fenntartható megoldást keresnek a bizalmas adatokat tartalmazó dokumentumok biztonságos megsemmisítésére és a papír újrahasznosítására.

„Olyan világot látok magam előtt, ahol nyomtathatunk, és mindazt a papírt, amit szeretnénk, újrahasznosíthatjuk.  Remélem, egyszer majd minden méretű papírhoz kifejlesztjük a PaperLab eszközt, és gyárakban, irodákban és még otthon is használni fogják őket.”

A vállalatok a PaperLab használatával különböző méretű, vastagságú és típusú papírt állíthatnak majd elő, az irodai papíroktól a névjegykártya- és a színes papírokig.

A fenntarthatóság iránt való elkötelezettsége részeként az Epson bemutatta az Environmental Vision 2050 nevű programját, amelyben a 90%-os CO2-kibocsátáscsökkentést célozza meg minden termék és szolgáltatás életciklusában 2050-re.

A PaperLab funkciói

1. Szárazrost-technológia

Rostmentesítés

Az Epson által fejlesztett rostmentesítő egység a használt papírt mechanikusan hosszú, vékony rostokra bontja le, anélkül, hogy vízre lenne szüksége. Az adatok nyomai mind azonnal, teljes mértékben és biztonságosan megsemmisülnek.

Kötés

A használt papír rostjait kötőanyaggal egymáshoz köti. Ez az anyag több különböző színben is elérhető, hogy a PaperLab használói több színben is előállíthassanak papírt, vagy fokozzák a papírok fehérségét.

Formázás

Az összekötött rostokat összenyomja az új papírlap megformázásához. A PaperLab használói A4-es és A3-as lapokat változatos vastagsággal tudnak létrehozni a papírsűrűség, -vastagság és -forma beállításával.

2. Fokozott biztonság 

A bizalmas dokumentumok teljes megsemmisítésével a PaperLab növeli az adatbiztonságot. Ahelyett, hogy a papírhulladék elhagyná a telephelyet, helyben finomrostokra bomlik. A rostokon semmilyen felismerhető információ nem marad meg, nem úgy, mint az iratmegsemmisítőn ledarált papírokon. Ezért a PaperLab ideális megoldás a helyi kormányzati irodák számára, és más, nagy mennyiségű bizalmas dokumentumot kezelő intézmények számára. Védi a személyes adatokat, és az intézmények, lakosok, ügyfelek számára teljes nyugalmat biztosít.

3. Különböző típusú papírok gyors előállítása

A PaperLab az első új lapot a papírhulladék betöltése és a Start gomb megnyomása után körülbelül 3 perccel készíti el. Óránként körülbelül 720 A4-es lapot képes előállítani. A használt papír magasabb értékű papírrá – például másolópapír, névjegykártyákhoz való kártyaköteg vagy hirdetésekhez való színes papír – alakításával a vállalatok és a helyi kormányzati intézmények bármikor elő tudnak állítani bármilyen, számukra szükséges papírterméket.

4. Alacsonyabb környezeti terhelés

A PaperLab vízmentes eljárással állít elő papírt. Általában egy pohár víz kell egyetlen A4-es papírlap előállításához. Mivel a víz értékes globális erőforrás, az Epson úgy érezte, száraz folyamatra lenne szükség.

Megjegyzés: Csak kis mennyiségű vizet használ fel, annak érdekében, hogy egy bizonyos páratartalom-szintet tartson fenn a rendszerben.

*1 A 2016 novemberében készült Seiko Epson globális felmérés azt mutatta, hogy a PaperLab az első irodán belüli papírkészítő rendszer, amely száraz eljárást alkalmaz.
*2 A rendszer hagyományos A3-as és A4-es méretű papírt használ nyersanyagként.
*3 Csak kis mennyiségű vizet használ fel, annak érdekében, hogy egy bizonyos páratartalom-szintet tartson fenn a rendszerben.