A válság jó hatással van a technológiai innovációra

A verseny és az alapvető értékek ösztönzik a növekedést

2012. szeptember 6. – A 2012-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Vásárt (IFA) a Seiko Epson Corporation részéről az elnök, Minoru Usui nyitotta meg, aki beszédében a technológiai szektor növekedéséről alkotott elképzeléseit vázolta: a rövidtávú megoldások helyett az alapvető értékekhez való visszatérést javaslota – mint az Epsonnál már bevált gyarolatot -, mely nemcsak a pénzügyi siker kulcsa, de a társadalom igényeinek is megfelelő innovatív és egyedi megoldásokat tartogat.

Az Epson amellett, hogy Berlinben bemutatta legújabb, kompakt, energiatakarékos nyomtatóit és projektorait, a vállatcsoport elnöke a kiállításon tartott beszédében mondta el, hogy új termékeikkel a szórakoztatás, a sport, az orvostudomány és az egészségügyi ellátás területeire is összpontosítanak. Emellett Minoru Usui ismertette a szektor jövőjét érintő meglátásait, hiszen az ágazat gyártói mind saját területükön, mind pedig a teljes szektort tekinte nem várt változásokat tapasztaltak az elmúlt időszakban.

„A nyomtatók, számítógépek és okostelefonok piacának felfutása egyre magasabb szintű árversenyt generál, és folyamatos fejlesztést igényel. Éppen ezért az Epsonnál a hordozható számítástechnikai eszközökben, mint a jövőbeni növekedést kiszolgáló technológiai területben látjuk a megoldást” – mondta Minoru Usui.

A Seiko Epson Corporation elnöke kinevezésekor, 2008-ban döntött úgy, hogy a vállalat visszanyúl az olyan alapvető értékekhez és szemlélethez, mint a Takumi és a Monozukuri, azaz a termékgyártás művészetét és tudományát helyezik előtérbe. Ebben a szellemben képzik az Epson mérnökeit is, hogy a tömegtermelés követelményeivel összeegyeztetve a lehető legjobb termékekkel szolgálják ki vásárlóik igényeit.

Minoru Usui szerint akkori döntését a mostani eredmények is igazolják, hiszen az Epson 35%-os piaci részesedéssel rendelkezik az 5 legnagyobb európai országban, ebben az évben már többször volt piacvezető a tintasugaras nyomtatók piacán, az Egyesült Királyságban, Németországban és Olaszországban. Valamint ennek köszönhető, hogy az Epson képes megőrizni világelsőségét a projektorok, a nagy formátumú nyomtatók és a kereskedelemben használt nyomtatók értékesítésében is. A következő lépés pedig a felhő­kompatilis, hordozható számítástechnikai eszközök piacának meghódítása lesz.

Az Epson csoportról

Az Epson a világ egyik vezető vállalata a képalkotás és az innováció terén, termékköre a tintasugaras nyomtatóktól és a 3LCD-kivetítőktől az érzékelőkig és más mikroeszközökig terjed. Az Epson valódi értéket biztosít felhasználóinak kompakt, energiatakarékos és nagy pontosságú technológiái értékesítésével a vállalati, az otthoni és a kereskedelmi piacokon, és világszerte túlszárnyalja a felhasználók elvárásait.

A Japán központú Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 97 vállalata világszerte több mint 75 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a globális környezet védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának.

http://global.epson.com/

Az Epson Europe vállalatról

Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1594 főt foglalkoztató Epson Europe vállalat értékesítése a 2010-es pénzügyi évben 1583 millió eurót tett ki.

http://www.epson.eu