A nyomtatófarm egyre népszerűbb – és kifizetődő

A nyomtatócégek egyre több kisebb, kiváló minőségű nyomtatót vásárolnak

A nyomtatófarm egyre népszerűbb – és kifizetődő

A nyomtatófarm egyre népszerűbb – és kifizetődő

Nagyon sok kereskedelmi nyomtatással foglalkozó vállalatot keresek fel Európában, akik széles körű szolgáltatásokat nyújtanak. Felfigyeltem egy jelentős trend kezdetére – nyomtatófarmok létesülnek. Ezeken a helyeken a cégek azonos kialakítású, kisebb méretű, minőségi, nagy megbízhatóságú nyomtatókba fektetnek be, hogy kalibrálható és következetes teljesítményt nyújtsanak, ahelyett, hogy egyetlen óriási, nagy mennyiségű nyomatot előállítani képes nyomtatót vásárolnának.

Professzionális nyomtatási tevékenységet végző ügyfeleink a nyomtatható nyomatok kapcsán egyre nagyobb rugalmasságot keresnek az értékesítési lehetőségek maximalizálása érdekében. Ugyanakkor a termelési költségek kezelésének leghatékonyabb módjait is keresik. Ennek eredményeképpen egyre több cég olyan technológiákba fektet be, amelyek méretezhetőek, többféle tintát használnak vagy egyszerre többféle nyomathordozóval is dolgoznak, és nagyon megbízhatóak.

Ez a megközelítés biztosítja a vállalatok számára a rugalmasságot nemcsak abban, hogy egy munkát több nyomtató között tudjanak megosztani, hanem abban is, hogy több nyomtatón több feladatot tudjanak úgy elvégezni, hogy tudják: a minőség pontosan egyforma lesz. Néhány nagy formátumú ügyfelünk 6, 10, 14 vagy több nyomtatóból álló flottát üzemeltet. Az ipari címkézési ágazatban is ugyanez a trend kezd megmutatkozni, hiszen a vállalatok SurePress egységeiket egységesítik.

A nyomtatófarm szépsége abban rejlik, hogy a vállalatoknak nem kell jelentős mértékű beruházást megvalósítaniuk egyetlen gépbe, amelynek sok éven át keményen kell dolgoznia a ROI elérése érdekében. Ehelyett fokozatosan, költségvetésüknek megfelelő mértékben beruházhatnak: rendszeresen vásárolhatnak új nyomtatókat, és kihasználhatják a technológia fejlődése által kínált lehetőségeket.

A PhotoBox tökéletes példája a nyomtatófarmnak. A vállalat több mint 20 egységet használ, amelyek csak két, nagyon hasonló kialakítású Epson SureColor nyomtatómodellből állnak, hogy minden személyre szabott fotóvásznat minden, a megrendelő által igényelt minőségi szinten elő tudjon állítani. Több ezer nyomatot állítanak elő naponta, a hét minden napján – a karácsonyi csúcsidőszakban ez több mint 12 000 egyedi vásznat jelent!

A PhotoBox a vászonra nyomtatás folyamatát rendkívül korszerű módon működteti. A 18 regionális weboldal bármelyikén keresztül érkező képek automatikusan beágyazódnak a SureColor nyomtató teljes tekercssorába a nyomtatás előtt, a méretre vágás és a befejezés előtt. Az egész folyamat – a megrendelés átvételétől a termék feladásig– általában kevesebb mint 24 órát vesz igénybe.

A nyomtatófarm-modell tökéletes az ilyen típusú környezetben. A termelést több egységen lehet növelni vagy csökkenteni, nyomathordozók széles választékát használva, és a bármilyen okból bekövetkező nyomtató-állásidő minimális hatást gyakorol a folyamatra.

De nem csak a felirat-, a fotóvászon-nyomtatás és a címke-előállítás miatt egyre népszerűbb a nyomtatófarm. A Robustelli MonnaLisa közvetlenül szövetre történő nyomtatást végző nyomtatójának legnagyobb ügyfelei több mint 10 rendszerrel gazdálkodnak. Ugyanez a tendencia kezdődik az új SureColor F9200 festékszublimációs nyomtató esetén is, és a kiskereskedők az analóg fotólaborokat felcserélik több egységgel rendelkező SureLab D700 sorozatnyomtatóval.

Az Epson ezeket a szükségleteket a legkorábbi tervezési szakaszban beépíti nyomtatóiba. Alapelveink, a kompakt kialakítás, a nagy pontosság és az energiahatékonyság, különösen alkalmasak a nyomdaipari üzemek számára ideális nyomtatófarmok tervezéséhez.

Az Epson professzionális nyomtatókról további információt az alábbi webhelyen talál: kattintson ide.