A legelső monokróm, beépített tintatartály-rendszerű

Rendkívül alacsony költségű fekete-fehér nyomtatás

2013. március 13. – Az Epson bemutatta a piacon az első, monokróm tintatartályrendszerű nyomtatócsaládot. A WorkForce M200, M105 és M100 készülékek kifejezetten kisebb vagy otthoni irodák számára készültek. A különlegesen nagy kapacitású tintatartályaiknak, az Epson gyári tintának és a Micro Piezo technológiának köszönhetően rendkívül alacsony költségű nyomtatást biztosítanak Epson minőségben.

Az Epson WorkForce M200 multifunkciós nyomtató hálózati csatlakozási lehetőséggel és automata lapadagolóval (ADF) érkezik. A WorkForce M105 egyfunkciós modell vezeték nélküli kapcsolattal, a szintén egyfunkciós WorkForce M100 pedig Ethernet-kapcsolattal rendelkezik. Az összes modell üzleti minőségű dokumentumokat nyomtat 15 oldal/perces sebességgel1.

Az Epson Micro Piezo nyomtatófej-technológiája páratlan tartósságot, minőséget és megbízhatóságot kínál. Az egyes típusokhoz az Epson 12 hónapos (vagy 50 000 oldalas) garanciát és teljes ügyfélszolgálati támogatást nyújt.

Az Epson gyári tinta 140 ml-es palackokban kapható, amellyel hozzávetőleg 6000 oldal2 nyomtatható ki, az üzemeltetési költség pedig csak 0,7 forint oldalanként, illetve 350 forint ívenként (500 lap)3. A nyomtatók két fekete tintatartállyal rendelkeznek – egy kezdő palackkal és egy standard 140 ml-es palackkal – amelyek összesen 11 000 oldalkapacitást2 biztosítanak az egyik legalacsonyabb költségű dokumentumnyomtatáshoz. Az Epson gyorsan száradó pigment-alapú tintájának köszönhetően a nyomatok ellenállnak a víznek és az elkenődésnek.

Az M200 és az M105 is kompatibilis az Epson iPrint alkalmazással4,, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók vezeték nélkül nyomtathassanak okostelefonról és táblagépekről az irodán belül.

„A monokróm, integrált tintatartály-rendszerű nyomtatók első gyártójaként fantasztikus lehetőséget biztosítunk a vállalkozásoknak a nyomtatási költségek drámai csökkentéséhez” – mondta Ivo Peta, az Epson Europe termékmenedzsere.

Az Epson WorkForce M200 készülék 89 990, az M105 és M100 pedig 69 990 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron kapható.

Jellemz őkM200M105M100
Nyomtatás, másolás és lapolvasásCsak nyomtatásCsak nyomtatás
30 lapos automata dokumentumadagoló--
Integrált, nagy kapacitású tintatartály
Micro Piezo technológia
Gyári Epson pigment-alapú tinta
Akár 6000 oldal nyomtatása 2 standard tintatartályonként ultra alacsony oldalankénti költséggel
Egy kezd ő tintapalack és egy standard 140 ml-es fekete palack mellékelve
Nyomtatási sebességek 15 oldal/percig 1
Wi-Fi vagy Ethernet kapcsolatEthernetWi-FiEthernet
Könnyen beállítható
Nyomtatás gyorsan és könnyen okostelefonokról és táblagépekr ől az Epson iPrint4 funkcióval-
12 hónapos vagy 50 000 oldalas Epson jótállás
Kicsi, kompakt kialakítás
1200 dpi beolvasási felbontás--
ENERGY STAR-min ősítés

Letölthető termékfotók: Epson beépített tintatartályos monokróm nyomtatók

Az Epson csoportról
Az Epson a világ egyik vezető vállalata a képalkotás és az innováció terén, termékköre a tintasugaras nyomtatóktól és a 3LCD-kivetítőktől az érzékelőkig és más mikroeszközökig terjed. Az Epson valódi értéket biztosít felhasználóinak kompakt, energiatakarékos és nagy pontosságú technológiái értékesítésével a vállalati, az otthoni és a kereskedelmi piacokon, és világszerte túlszárnyalja a felhasználók elvárásait.
A Japán központú Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 97 vállalata világszerte több mint 81 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a globális környezet védelmének és a helyi közösségek folyamatos támogatásának. http://global.epson.com/

Az Epson Europe vállalatról
Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1594 főt foglalkoztató Epson Europe vállalat értékesítése a 2010-es pénzügyi évben 1583 millió eurót tett ki. http://www.epson.eu

Environmental Vision 2050
http://eco.epson.com/

1 Az átlagos ESAT értékeket jelezve az Office Category teszt alapján fekete-fehér egyoldalas nyomtatás esetén, az ISO/IEC 24734 követelményei szerint meghatározva.

2 A megadott kapacitás megállapítása az Epson eredeti módszerével, az ISO/IEC 19752 szabványban megadott nyomtatási szimulációra vonatkozó mintatesztek alapján történt. A 11 000 oldalas kapacitás meghatározása a nyomtatóhoz mellékelt két tintatartó palack alapján történt. A 6000 oldalas kapacitás meghatározása a külön megvásárolható T7741 tintatartó palack alapján történt. A megadott kapacitás NEM alapul az ISO/IEC 24711 szabványon. A megadott kapacitás eltérő lehet a nyomtatott képektől, a használt papír típusától, a nyomtatás gyakoriságától és az olyan környezeti körülményektől függően, mint pl. a hőmérséklet.

3 Az oldalankénti költség számításának alapja a gyártók 2013 januárjában érvényes hivatalos árlistái és kapacitásadatai.

4 További információkért, valamint a támogatott nyelvek és eszközök listájáért látogasson el a www.epsonconnect.eu oldalra