A jövő vállalatainak kisebb, a technológiához jobban értő munkaerőle lesz szüksége - mit jelent ez?

Európa vállalkozásainak és munkatársainak alkalmazkodniuk kell a jövő munkaköreinek elvárásaihoz

A jövő vállalatainak kisebb, a technológiához jobban értő munkaerőle lesz szüksége - mit jelent ez?

Ha a technológia feladata az, hogy forradalmasítsa az ipart, akkor az európai munkatársak fogják előre vinni. Ők lesznek azok, akik ezt megvalósítják és lehetővé teszik, és ez biztosítja a végső sikert.

Az Európai Bizottság célja az, hogy 750 000 IKT-munkahelyet teremtsen 2020-ra. Ez az egyre inkább informatikaközpontú munkaerő még több támogatást fog kapni, hogy elsajátítsa a korábban a technológiát jól ismerő elitre korlátozódó készségeket. A technológia fejlődésével a forradalom egyre inkább beleivódik a mindennapi életünkbe. De mit fog ez jelenteni az európai iparágnak?

Előnyök az ipar számára

Az Epson 17 iparági vezetővel készített interjút és 7000 európai munkatársat kérdezett meg arról, hogy a technológia hogyan változtatja meg az európai munkakultúrát. Felfedeztünk egy olyan jövővíziót, amelyben a technológia hatalmas előnyt fog jelenteni az iparág, a cégek és személyes munkaköreink számára. Ahogy a technológia egyre jobban átalakul, a szervezeteknek egyre inkább szükségük lesz az olyan munkatársakra, akik képesek megfelelően használni a technológiát és elemezni az adatokat.

Erről a forradalomról nagyrészt pozitívan vélekednek az emberek. A válaszadók harmada véli úgy, hogy összességében hatékonyabb lesz a munkakörük a technológia által nyújtott előnyöknek köszönhetően, amitől produktívabbak, pontosabbak lesznek és elemzőbb szemléletmóddal fognak dolgozni.

 

A kreativitás is fel fog virágozni – a válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy a munkakörük kreatívabb lesz. Ahogy várható volt, a válaszadók véleménye iparáganként változott – az olyan iparágak, mint a gyártás és a kereskedelem szerint a hatékonyság lenne a legnagyobb előny.

Az együttműködés korszaka

A technológia új korszakot fog jelenteni a vállalati együttműködés számára a válaszadók szerint, akik közül sokan hiszik úgy, hogy az új technológia a helyi és a globális munkavállalók még nagyobb együttműködését fogja támogatni. Az európai munkavállalók 71%-a szerint a jövő tárgyalótermei teljes mértékben virtuálisak lesznek, ahol az alkalmazottak a világ különböző pontjain található munkahelyekről kapcsolódnak a valós idejű munkacsoportokhoz a kiterjesztett valóság és a holografikus kivetítők segítségével.

Fontos kihangsúlyozni, hogy míg a célhoz megfelelő technológiák kiválasztása rendkívül fontos a virtuális együttműködés számára, a sikerhez ugyanúgy elengedhetetlen az, hogy képezzük a munkatársakat a technológia használatára, és hogy támogassuk őket. Ennek jelentős hatása lehet a munkatársak elköteleződésére, különösen azért, mert a kérdőívet kitöltők 68%-a szerint az emberek egyre kisebb kötődést éreznek a vállalatuk iránt, mivel a munkahely távolibbá, kevésbé csapatközpontúvá és személytelenebbé válik.

A forradalmat Ön irányítja

A jövő munkaköreinek fejlődésével kapcsolatban a megkérdezettek 65%-a gondolja úgy, hogy az ő szervezetük jó vagy kiváló módon oktatja a munkatársakat a technológia használatára. Azonban a további kérdések során 47% állította, hogy jól átképzik a potenciálisan nélkülözhető alkalmazottakat, és 60% állította, hogy jók vagy kiválók az új munkavállalók toborzásában.

Mivel az üzletben egyre inkább az IKT-készségek kerülnek előtérbe, a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ahhoz, hogy megtalálják a megfelelő helyet arra, hogy bevonják az új tehetségeket, és a meglévő munkaerőn belül új tehetségeket tanítsanak. A forradalom egyre nagyobb változást hoz, és az egyes szervezetek számára különböző utakat tartogathat. Egyedül az marad állandó, hogy a vállalatok felelőssége lesz a fejlesztések kezelése a pozitív eredmények biztosítására.

Szeretne többet megtudni?

A teljes jelentés az összes megállapítást tartalmazza, és a weboldalról tölthető le